Epilog

5.5K 276 30
                                    

G. Helmen POV

Kada sam pronašla svog jedinog sina kako leži mrtav na podu ćelije 308, bio je prvi put da sam osetila potpunu i kompletnu nemoć. Sa celom ustanovom pod mojom kontrolom, uvek sam bila sposobna da držim pacijente u redu i tajne skrivene. Nakon svog oca preuzela sam snažan autoritet kroz mesto koje je sagradio. Bila sam vođa ove zgrade i učinila sam da ta činjenica bude veoma poznata. Niko nije testirao niti ispitivao moje postupke.

Ali kada je Hari stigao, znala sam da je on nevolja. Znam šta je uradio sa dvanaest godina i znam da su nedokazane optužbe protiv njega dok je bio ovde tačne. Gde je bio Hari Stajls tu su bile komplikacije.

Tako da kada je ponovo stigao, znala sam šta da očekujem. Držala sam svoje prste oko manipulativnog, zlobnog dečaka. Bila sam oprezna zbog njegovih pokreta da sprečim da se iste greške dogode. Ali čak i dalje, sve je bilo pod mojom kontrolom. Jedini problem je sada bila Rouz. Bila je odlična na početku, ali dokazala je nelojalnost kada je počela njega da prati okolo. Da samo zna u šta se upustila. Ako joj kažem ko je zaista Hari, pobegla bi uplašena od njega, a ne s njim.

Ali to se nije desilo, njih dvoje su sada par. I zajedno su napravili posramljujući nered koji sam ja morala da očistim. Oni su opasni. Bili su pretnja Wickendaleoj održavajućoj i čistoj reputaciji. I, iako bi samo otkrila ovu informaciju u mojim msilima, bili su predmet što je zauzelo neki strah u meni.

Pobegli su iz moje ustanove i napravili budalu od njenog imena, i mog. Uništili su reputaciju ovog mesta i zajedno s tim su uništili mog sina. Sada, sve što mi je ostalo su delovi Wickendalea i problem da ih ponovo zalepim.

Ostavili su me ovaku, izgledam slabo, posramljeno, na mojim kolenima pored tela svog sina koje se ne pomera dok je prva suza otkako sam bila dete skliznula niz moj obraz. I zbog toga će mi oni platiti.

Ima da im priredim pakao kakav su oni meni. Osetiće bol koji ja sad osećam, zureći u osušenu krv koja prekriva prelepo lice mog sina. Nije samo da ću da uhvatim Wickendaleove begunce nego ću da učinim da pate. Novinari će napraviti čudo od ta dva kriminalca, i svi će misliti da su bezbedno otišli i ćelja ustanove. Stvari će se vratiti u normalu  u štampi nakon što se vrate. Ali u stvarnosti Rouz i Hari će biti iza zidova Wickendalea i želiće zbog onog što su uradili. Bičevanje i elektrošokovi će biti luksuz u poređenju na ono kroz šta će prolaziti.

Naravno, bili su pametni i nasamarili me ovog puta. I naravno da će biti srećni zajedno jedno vreme. I to će možda biti čak  nedelje ili meseci pre nego što ih nađem ponovo. Ali jedna svar je prokleto sigurna; Rouzine i Harijeve nevolje su daleko od završenih. 

Psychotic (Serbian Translation)Where stories live. Discover now