Cap 34. Cei care au aflat au sfârșit cu o moarte tragică

231 10 1
                                    

- Ea îți va prezenta tot ce trebuie și îți va răspunde la toate întrebările. După ce terminați ve-ți veni amândouă în biroul meu. Ne spune directorul. Dau din cap afirmativ iar fata de lângă mine zâmbește fericită. Mă prinde repede de mână și mă trage pe sutele de scari până când ajungem din nou în aer liber dar de data asta suntem pe un pod. Înaintăm câțiva pași și ne oprim în loc.

- Să începem cu începutul! Chiuie fata. Mă numesc
Izabell și am șaisprezece ani. Fac parte din clasa de zi.

- Clasa de zi? Spun încurcată.

- Da, academia are clasa de zi și clasa de noapte. Aceea, arată cu degetul este casa celor de zi. Acolo mergem după ce terminăm orele. Iar cealaltă este casa celor de noapte.

- De ce li se zice clasa de noapte?

- Pentru că ei fac ore noaptea. După ce terminăm noi orele este rândul lor.

În momentul de față am auzit cel mai ciudat lucru.

- Sunt așa de frumoși! Continuă ea împreunându-și mâinile și închizând ochii visând.

- De ce i se zice Academia Roșie?

- Nu știu! Această informație o dețin doar cei din clasa de noapte și Directorul. Ne este interzisă nouă, toți cei care au aflat au sfârșit cu o moarte tragică dar Directorul ne-a promis că nu o să avem o soartă la fel ca ceilalți dacă nu o să căutăm informația. Turuie Izabell privind în gol.

Ok, se întâmplă ceva ciudat aici și voi afla ce chiar dacă risc să îmi pierd viața cum a zis fata care visează din nou la acei băieți.

În ultimele două ore Izabell mi-a arătat tot ce trebuie și mi-a răspuns la fiecare întrebare. Acum mă aflu în camera mea stând la birou și cautând istoria Academiei pe internet. Captată de imaginea laptopului dau click pe un site dar bineînțeles că și acesta se blochează.

Îmi pun mânile în cap vrând să îmi rup părul de nervi. Dau să mă ridic de pe scaun dar aud două ciocănituri în ușă.
Deschid ușa iar un grup de elevi îmi apare în față.

- Kris, vrei să ieși cu noi? Mă întreabă Izabell în timp ce intră în cameră cu ceilalți în urma ei.

- Aveți biblioteca?

- Da, cum intri în academie îți sare fix în ochi. Este uriașă, iar uneori elevii se pierd în ea, dar biblioteca are și o secțiune secretă în care nu avem voie să intrăm la ordinul Directorului. Se apleacă asupra laptop-ului și privește ecranul, în mai puțin de cinci secunde devinde palidă și încremenește.

- Kris, te rog spune-mi că nu vrei să...

- Ba da asta vreau. Ies în fugă din cameră și cobor spre intrarea în academie. Când ajung o ușă mare din lemn îmi sare în ochi. Înaintez câțiva pași și împing puțin ușa cât să văd înaintru. Exact cum a zis Izabell biblioteca este mare....și plină de adolescenți. Trag aer în piept și intru în liniște nevrând să mă vadă cineva. Cu pași mari mă îndrept spre capătul biblioteci. Din câte am înțeles acolo trebuie să fie.

Las aerul să îmi parăsească plămânii când în față îmi apare "secțiunea secretă". Îmi întorc capul înapioi iar chiar atunci Izabell și prietenii ei intră în bibliotecă. Mă încrunt in timp ce intru în partea mai întunecată a biblioteci, adică locul în care se află toate secretele acestui loc.
Cu viteza luminii încep să caut cartea.

E F G H I- Istoria Academiei și Forțele Întunecate

Iau cartea și o deschid dar chiar când să mă apuc să citesc simt o durere insuportabilă în centrul capului. Mă răstorn de pe scaun după care privirea mi se întunecă.

Flăcările iubiriiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum