3) Düğün günü ♡

406 27 55
                                    

*2 hafta sonra*

Günler su misali hızlıca akıp gidiyordu. Malezya'ya geleli tam 2 hafta olmuştu bile. Tam anlamıyla olmasa da buraya alışmaya başlamıştım.

Malezya ile ilgili en çok görmek istediklerimden biride Malezya'nın düğünleriydi. Warda'da bunu biliyordu. Bugün Warda'nın yakın bir akrabasının düğünü olacaktı. Beni düğüne davet etmişti. Bende severek kabul etmiştim. Hatta giymek için buradan güzel bir elbise bile satın almıştım. Bu düğün için çok heyecanlıydım. Gelin ve damat tarafı baya zengin kişiler olduğu için görkemli bir düğün olacağını söylemişti Warda. Düğünde pek tanımasam da iş adamları ve hatta ünlü kişilerde olacakmış. Bunlarla pek ilgilenmesem de ilk defa bir Malezya düğünü göreceğim için kesinlikle çok heyecanlıydım.

--------

İlk önce büyük bir camide dini nikahları kıyılacaktı. Hep birlikte oraya gitmiştik. Erkeklerin hepsi geleneksel kıyafetlerinden giymişlerdi. Gelinin arkadaşları yani nedimeleri de aynı renk kıyafetler giymişlerdi. Çok güzel görünüyorlardı. Nikah, imamın gelmesiyle kıyılmış ve herkes gelin ve damadı tebrik ettikten sonra dağılmıştı...

2 saat sonrada büyük bir yerde düğün törenleri olacaktı. Bizde Warda ve ailesiyle birlikte oradan ayrılmış bi yerde oturup yemek yedikten sonra, törenin olacağı 45 dk'lık uzaklıktaki tören yeri için yola koyulmuştuk.

Salona geldiğimizde Warda ve ailesiyle birlikte bize ayrılan masaya oturmuştuk. Heyecanla etrafıma bakınıyordum. Işıklandırmalar, süslemeler ve düğün konsepti harika görünüyordu. Tıpkı dizilerinde gördüğüm gibiydi. Herşey mükemmeldi. Tek kelimeyle bayılmıştım. Tahmin ettiğimden daha güzel bir düğünün beni beklediğinden emindim artık...

Merakla etrafıma bakındığım sırada, bizden iki masa ötede tam karşı tarafımda oturan bir kişiyle gözgöze gelmiştim. Yüzü bir yerlerden tanıdık geliyordu ama neredendi hatırlamıyordum. Derken gözgöze geldiğim kişi hafif tebessüm ederek başıyla beni selamlamıştı. Hala hatırlayamamıştım ama kabalık olmasın diye selamına karşılık bende hafif tebessümle başımı öne eğerek onu selamlamıştım. Gözlerim hala onda olduğu sırada Warda'nın koluma dürtmesiyle yüzümü Warda'ya doğru dönmüştüm.

-Eylül nereye daldın öyle, bak şimdi gelin ve damat gelecekler. Tören başlayacak. Zaten çok kısa sürecek o yüzden gözünü ayırmamaya çalış. Diyerek yüzüme gülümsemişti. Bende ona tamam diyerek merakla izlemeye başlamıştım.

Dediği gibi gelin ve damat gelmiş ve onlar için özel hazırlanan yerlerine oturmuşlardı. Düğünü damadın yakın arkadaşı yönetiyordu. Elindeki mikrofonla damat ve geline birşeyler soruyordu. Aralarında karşılıklı bir sohbet geçiyordu. Yarı İngilizce, yarı Malayca konuştukları için konuşulanları pek anlamıyordum. Ama adeta bir tercüman gibi Warda bana olan biteni anlatıp bir yandan da konuşulanları söylüyordu. Bende kulağım Warda'da heyecanla olanları izliyor ara arada olanları kameraya alıyordum. Konuşmalar bittikten sonra gelin ve damadın isteme, nişan ve bugün için çekilen diğer video ve fotoğraflarından yapılmış çok güzel bir slayt videolarını izletmişlerdi. Ardından da damat gelin için bugünlerde burada da çok popüler olan Endonez şarkısı olan "Armada - Asal Kau" şarkısını söylemişti... Çok heyecanlı ve çok da güzeldi. Şarkıya bildiğim yerlerine eşlik etmeye çalışırken titreşimde olan telefonumun çalmasıyla durumu Warda'ya söyleyip oradan uzaklaşarak sessiz bir yere gitmiştim. Gelen arama ailemdendi. Uygulama üzerinden arıyorlardı. Sessiz bir yere geçtiğimden iyice emin olduktan sonra aramayı cevaplamıştım. Ailemle haftada bir kez görüşüp konuşuyorduk. Düğünde olduğumu söyleyerek konuşmayı kısa tutmuş telefonu kapatmıştım.

AŞK / Hayallerin Ötesinde Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt