4) Hiç Hesapta Yokken

364 25 46
                                    

Günler hızla geçmişti yine. Ve bugün buradaki son günümdü. Warda son gecem diye yanımda uyumuştu. Beraber kahvaltı ettikten sonra ailesiyle de görüşüp helalleştikten sonra havaalanına doğru yola çıkmıştık. Abisiyle beni almaya geldiği günü hatırlamıştım. Ne kadar heyecanlı ve mutluydum. Şimdi kendi ülkeme dönecektim. Her ne kadar ülkemi çok özlemiş olsam da buradan ayrılacağım içinde bir o kadar üzülüyordum.

Yorucu bir aktarmalı yolculuktan sonra tekrardan ülkeme gelmiştim. Benden 2 yaş büyük olan küçük abim Ufuk beni almaya gelmişti.

----------

6 ay sonra.......

Günler hızla geçip gidiyordu, Malezya'dan döneli neredeyse 6 ay olmuştu bile. Oradan döndükten sonra, aklımda da fikrimde de sadece oraya tekrardan gidip orada yaşayarak, orada çalışmak vardı. Bunun içinde tekrardan bir işe girerek yada freelance olarak çalışmam gerekiyordu. Çok şükür ki, hiç beklemediğim bir anda Asya ülkeleriyle iş yapan büyük bir inşaat şirketinde iş bulabilmiştim. Bazen evde çalışarak bazen de şirkete giderek çalışabilecektim. Çoğunlukla evden çalışacağım için namazlar konusunda da sıkıntım olmayacaktı. Geriye sadece yeterli derecede para biriktirip, tekrardan ailemi ikna ederek oraya yeniden gitmek kalıyordu.

Günler artık çok sıkıcı geçmiyor, hayallerimi düşünerek mutlu oluyordum.


~~~~~~~~~~~~

İşten eve geldiğim bir gün, evde yabancı birilerini görmüştüm. Akrabalarımın çoğunu tanıyordum, yabancılarda evimize gidip gelmezdi pek. Tanımasam da misafirlere uzaktan hoş geldiniz diyerek, üzerimi değiştirmek için odama gitmiştim. Ben odamda üzerimi değiştirirken, annem odamın kapısına vurarak, cevabımı beklemeden içeri girmişti bile.


- Eylül değiştirdin mi üstünü? derken şalımı başımdan çıkartıyordum.

+Değiştiriyorum anne, misafirler kim? daha önce hiç görmemiştim.

- Bende onun için geldim.

+ nasıl?

- Gelen kişiler senin için gelmişler.

+ Anlamadım! demiştim şaşkınca anneme bakarken.

- Gelen kişiler, amcanın patronuymuş, oğulları için kız bakıyorlarmış.

+ eee..

- Amcanda, aile çok güvenilir diye çocukları için seni önermişler.

+Anne neden eve çağırmadan önce bana fikrimi sormadınız?

-Daha dün açıldı bu mevzu ve aile direk gelip kendilerini tanıtmak istemişler bir şey diyemedik. Dün sen işten yorgun gelip hemen uyuduğun için söylemeye fırsatım olmadı. Hazırlanıp gel odaya.

+Hayır anne gelemem. Tanımadığım insanların içine gelip ne yapmamı bekliyorsun ki. Zaten gelsem de bu iş olmaz, evlenmeyi şuan için düşünmüyorum.

-Artık çocuk değilsin bence yaşın müsait. Kadınlar ve erkekler ayrı oturduğu için sıkıntı olmaz senin için. Hadi hazırlan da gel.

+Anne lütfen, gelmek istemiyorum.

-geleceksin kızım hadi çabuk hazırlan. Çok istediğin için Malezya'ya gitmene izin verdiğimizi ne çabuk unuttun. Hiç mi hatırımız yok!!! diye kızgınca söyleyerek odadan çıkmış çıkarken de 5 dk içinde odaya gel yoksa olacaklardan ben sorumlu değilim. demişti.

AŞK / Hayallerin Ötesinde Where stories live. Discover now