8) Büyük Yalan

275 22 3
                                    


Bu kabusun bir an önce bitmesini istiyordum ama bitmiyordu, uzunca bir zaman geçmişti, ağlamaktan gözlerim ağırmaya başlamıştı... Bedenim oradan oraya savrulmaktan yorgun ve acı içindeydi...

Ağladığım yerde uyuyakalmıştım. Uyandığımda tekrardan olanları hatırlamıştım. Hala abimin beni bir paçavra gibi fırlatıp bıraktığı köşedeydim. Telefonumdan gelen titreşim sesiyle, yavaşça yerimden kalkıp telefonumun olduğu yere elimi uzatıp, düştüğü yerden çıkarmıştım. İlk işim telefonumu sessize almaktı, telefonumu ne zaman elime alsam bildirim seslerini susturmak için telefonumu sessize alırdım. Yine öyle yapmıştım. Gelen bildirime baktığımda, Warda'dan mesaj olduğunu görmüştüm.

-Bir sorun olmamasına sevindim, nasılsın peki? Yolculuğun nasıl geçti?

yazmıştı... Ondan saklayacak bir şeyim yoktu. Ona attığım mesajın hemen ardından çok fazla şey olmuştu. Üzecek olsam da tek dert ortağım oydu, ona son mesajımdan sonra olanları, yaşadıklarımı olduğu gibi anlatmıştım. Oda korkmuş ne diyeceğini şaşırmıştı... Sonra ne yapacağımı düşünürken Warda'ya,

+sanırım Malezya'da evlendiğim yalanını söylemenin zamanı geldi diye söylemiştim.

-haklısın yapacak başka da bir şey kalmamış. Bunun için gerçekten çok üzüldüm. Lütfen kendini bırakma tamam mı? Her şeyin tekrardan düzeleceğine olan inancın hiç bitmesin sakın savaşmaktan vazgeçme kardeşim demişti.

+yapamıyorum. Öyle zor ki, nefes bile alamıyorum Warda.

-biliyorum kardeşim. Lütfen pes etme ne olur. Ben inanıyorum senin bu evlilikten bir şekilde kurtulacağına.

+İnşaAllah. Ama ben inanamıyorum.

-Ama ben sana inanıyorum Eylül.

+Biliyor musun bunu bana birisi daha söylemişti.

-Kim?

+Akif .

-Doğru söylemiş. Demek ki oda senin güçlü biri olduğunu anlamış.

+Ama sorun şu ki sandığınız kadar güçlü değilim ben...

-Hayır sen çok güçlü birisin.

+Değilim.

-Neyse orada saat geç olmuştur. Uyuyup yarın için güç toplaman gerekiyor. Uyuyamasan da zorla uyumaya çalışacaksın söz mü kardeşim?

+tamam kardeşim uyumaya çalışacağım.

-Allah'a emanet ol kardeşim. Kendini bırakmak yok Eylül tamam mı? Buraya tekrar geleceksin.

+inşaAllah Warda. Dua et benim için ne olur...

-dualarım her zaman seninle kardeşim. Esselamu aleyküm.

+ve aleyküm selam.

---------

Gece, yol yorgunluğu ve vücut ağrılarımla  son olanlara rağmen zorda olsa uyumayı başarabilmiştim. Sabah ezanı sesiyle, gözlerimi zorda olsa açtığımda olanlar bir bir yine gözümün önüne gelmişti. Kapatıp şarja taktığım telefonu yerinden sessiz bir şekilde çıkartıp, görünmeyecek bir yere gardrobumun altındaki boşluğa saklayıp, odamdaki banyoya girerek abdest alıp sabah namazımı kılmış, bugün için Rabbim'e dua ettikten sonra tekrardan uyumaya çalışmıştım.

Sabah mutfaktan gelen seslerle uykumdan uyanmıştım. Bugün cumartesi günüydü. Herkes evdeydi. Muhtemelen annem kahvaltıyı hazırlıyordu. Sesimi duyurmak için anneme seslenmeye başlamıştım.

AŞK / Hayallerin Ötesinde Where stories live. Discover now