19) Büyük Anlaşma

195 20 0
                                    

Düğün salonların ikisi de gerçekte fotoğraftakilerden daha harikaydı... Karar vermek kolay değildi elbette. O yüzden karar işini tamamen Fahri'ye devretmiştim. Ben sadece Warda'nın yardımıyla dekorasyon için seçilecek renklere karar vermiştim.

Salon yerini seçip anlaştıktan sonra üçümüz birlikte bir kafeye gidip oturmuştuk. Bu işte sonunda hallolmuştu.

Fahri' yi her görüşümde biraz daha iyi tanıyordum. İşindeki resmilikten dolayı ciddi bir kişiliği vardı. Ama ciddi görüntüsünün altında ne çok sıcak ne de çok soğuk biriydi. Uzun boylu ve gerçekten çok yakışıklı birisiydi. Evlenecek kişi nasıl bulamamıştı hala anlamıyordum. 28 yaşındaydı ve bu yaşına ve yaşadıklarına rağmen çok güçlü ve olgun birisiydi. Belki de kalbinin derinlerinde hassas bir kişiliğe sahipti bilmiyordum. Henüz aramızda o kadar sohbet geçmemişti..


Herkes sessizdi. Sessizliği Warda bölmüştü.

- Ee sustunuz. Ne düşünüyorsunuz bakayım. Düğün için heyecanlı mısınız 2 gün kaldı büyük güne. Ben yine suskunken, Fahri konuşmuştu.

×ben amcamların yüzünden stresten başka bir şey hissedemiyorum.. demişti..

Warda ile ikimiz beklemediğimiz bu cevap karşısında şaşkınca birbirimize baktıktan sonra, suskunluğumu bozarak

+neden bir şey mi yaptılar? diye sorup sessizliğimi bozmuştum.

×bir şey olsa iyi. Evde tadilat yapılıyor diye ben işteyken eve gitmişler kontrole. Şirkette de oy toplamak için gizli gizli toplantılar düzenlemelerini söylememe gerek yok zaten biliyorsunuz.

+inanmıyorum. Sen evde yokken böyle bir şey nasıl yapabilirler ki!! demiştim sinirle...

×demiştim bir süre bizi rahat bırakmayacaklar diye ama bu kadar erken bende beklemiyordum. Daha şimdiden teftişlere başladılar...

-bu arada sen yokken eve nasıl girmişler?

×Öğlenleri evi temizlemeye giden bir yardımcım var. Yemek ve temizlik işlerini hallediyor ben yokken. Temizlik yapan kişi gelenler yabancı değil diye açmış kapıyı. Babamın vefatından sonra ben evde yoksam kargo haricinde hiç kimseye kapıyı açmamasını söylediğim halde..

-ilginç.

+Evde temizliği yapan biri mi vardı bilmiyordum.

×evet..

+acaba amcanla bağlantısı olabilir mi yardımcının?

×bilmem sanmıyorum. Neden?

+ Bir bağlantıları varsa, bizim evdeki davranışlarımızdan, yatakların ayrı olmasından filan bahsedebilir... Hem bağlantıları yoksa bile, bir süre sonra aramızdakileri bu temizlikçi de anlamış olmayacak mı?

×olabilir hiç bu yönden düşünmemiştim.

+Karışmak istemezdim ve ne kadar güvenilir biri bilmiyorum ama ben evden çalışacağım biliyorsun sürekli olmasa da çoğunlukla evde olacağım...  Bir kişinin daha karşısında evli numarası yapmak istemiyorum açıkçası. En azından ev ortamında rol yapmadan yaşasak ikimiz içinde daha iyi olmaz mı?

×çıkartayım mı yani?

+Evet çıkart. Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem ama diğerleri yetmiyormuş gibi bir de yardımcının yanında evliymiş gibi davranmak ikimiz içinde yorucu olacak. Normal davransak bu sefer de acaba evliliğimizin sahte olduğunu başkalarına söyler mi diye endişe edeceğiz. Bu kadar strese gerek var mı?

AŞK / Hayallerin Ötesinde Where stories live. Discover now