7) Yaşanacak Çok Şey Vardı

286 24 3
                                    



Malezya'daki işlerimiz çok güzel bir şekilde ilerliyordu. Buraya geldiğimiz 6 ay olmuştu. Ali bey ve Ahmet bey evli oldukları ve ailelerini özledikleri için bir kez gidip gelmişlerdi. Bense özleyecek, görecek kimsem olmadığı için gitmiyordum. Ailem her fırsatta arayıp, ne zaman döneceğimi soruyordu. Farkında değillerdi ama dönmeyi hiç istemiyordum ama işlerimiz neredeyse bitmeye yaklaşmıştı. Ve bugün Ahmet bey Türkiye'ye temelli olarak geri dönmüştü. Geriye Ali bey ve ben kalmıştık. Eve döneceğim zamanın yaklaştığı aklıma geldikçe tekrardan gerginliğim artıyordu. Çalıştığım sırada Warda'nın aramasıyla, kısa bir mola vermiştim.

-esselamu aleyküm canım benim nasılsın?

+ve aleyküm selam canımın içi. Çok şükür bildiğin gibi idare ediyorum, sen nasılsın?

-bende iyiyim çok şükür. Sana bir şey söylemek istiyorum ama ne tepki vereceğini bilemediğim için biraz gerginim açıkçası.

+hayırdır neyle ilgili?

-şey, evlilikle ilgili.

+hımm ne diyecektin? diyerek susmuştum.

-aklıma bir şey geldi. Sadece fikir. Ailene yalan söylemeni isteyecek en son kişi benim ama seni bu halde gördükçe ve elimden bir şey gelmedikçe üzülüyorum.

+senin bir suçun yok ki kardeşim benim. Bu zamana kadar hep yanımdaydın. En çok yanımda olan sendin, yardımcı olmak için elinden geleni yapanda sendin. Teşekkür ediyorum. Ama ne olduğunu merak ettim.

-şey... hani filmlerde oluyor ya acaba ailene burada evlendiğini filan söylesen seni evlendirmekten vazgeçmezler mi? Biliyorum çok çılgınca ve olmayacak bir fikir ama az önce bir arkadaşımla konuşurken aklıma gelince söylemek için akşamı bekleyemeden hemen seni aradım. Belki de seni aramamalıydım çok saçma bir fikir dimi?

+Warda!!! Warda sen harikasın, bu çok iyi fikir. İyi ki beni hemen aradın, ben hemen ailemi arayıp bunu söyleyeceğim...

-Eylül hayır sakin ol... Bunu sakın şimdi yapma Türkiye' ye döndüğünde yaparsın. Buradayken söylersen belki hiç inanmazlar.

+Haklısın...

-Ama ailen sence buna inanır mı? Bunu sadece evlenmemek için söylediğin bir yalan olduğunu düşünmezler mi haklı olarak?

+Bilmiyorum ki. Daha önce hiç yalan söylemedim aileme bana güveniyorlar bu konuda. Ama işin içinde böyle bir konu varken bana inanırlar mı bende hiç bilmiyorum... poff... ne yapacağım...

- Sabret kardeşim. Bir yolunu bulacağız Allah'ın izniyle...

+İnşaAllah kardeşim. Biliyor musun bugün Ahmet beyde Türkiye'ye temelli olarak döndü. Geriye Ali bey ve ben kaldık. Ali bey bir aksilik çıkmazsa 1 ay içinde biz de döneceğiz dedi.

-fazla bir vaktimiz kalmadı desene...

+evet kalmadı. Ne yazık ki. Bu arada bu fikir nasıl geldi aklına?

-Üniversite'den bir arkadaşım var adı Fahri. Arada bir görüşüyoruz onunla. Şirketlerimiz birbirine çok yakın olduğu için bugün öğle arasında Cafe de karşılaşınca oturup sohbet ettik. Şuan çok büyük bir inşaat şirketinin tek varisi, 2 ay sonra başkanlık seçimleri olacakmış, ama annesi o daha çok küçükken vefat etmiş, babası ise daha yeni geçen ay vefat etti. Kendisi evli değil, büyük şirketlerin başına genelde bekarları geçirmiyorlar.

+aaa ciddi misin neden ki?

-Bekar kişileri sorumluluk bilincinde olmaz gibi mantıksız düşünceyle hoş karşılamıyorlar burada. Ablası ve eniştesi şirkette her konuda ona yardımcı oluyorlar fakat amcaları, kuzenleri ve şirkette bazı yöneticiler yönetimi devralmak istiyorlar. Fakat Fahri babasının onca yıllık emeğini korumak için çabalıyor. Yönetimi devralacak kişide oy çokluğuyla belli olacak. Evlenmiş olması da insanların gözünde bir artı olacak. O yüzden en azından insanların gözünde bir artı oluşturabilmek için sahte de olsa acilen evlenmek istiyor.

AŞK / Hayallerin Ötesinde Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin