17) Gerçek ailen yanlarında büyüdüklerin midir?

233 19 3
                                    

Warda' nın ailesi beni her zamanki güler yüzüyle karşılamış, birlikte yemek yedikten sonra, bir süre sonra  babası bizi yalnız bırakmış ve Warda'nın annesi Putri annem de düğünle ilgili yapılacak hazırlıkları, alınacak şeyleri bana anlatmaya başlamıştı.

Çok fazla yapılması gereken şey vardı. O yüzden unutmamak için ben de bir yandan yazıyordum. Hazırlıklara yeter miydi bilmiyordum ama biraz para birikimim vardı. Her ne kadar hazırlık masrafların bize ait deseler de buradaki bu güzel aileme daha fazla yük olmak istemiyordum. Tek duam sorunsuz bir şekilde bu işin hallolması ve masraflar için elimdeki paranın yetmesiydi.

Biz hala Putri annemle yapılacakları konuşurken, Warda işlerini halletmiş eve dönmüştü. Gelir gelmez yanıma oturup bana sıkıca sarılmıştı. Annesine dönüp;

-Anne sen ne yapıyorsun, benim kardeşim zaten yol yorgunu. Bıraksaydın uyusaydı keşke. demişti.

~ haklısın kızım hiç düşünemedim. Kusura bakma Eylül yavrum, ailemizden gelin olacak ilk kızımız sensin. Bu yüzden biraz fazla heyecanlandım.

Ben utanmış başımı eğerken Warda ve Putri annem neşeli bir şekilde kahkaha atmışlardı.

Duygulanmıştım. 24 yaşıma kadar ailem dediğim insanlar mı gerçek ailen yoksa 1.5 senedir tanıdığın bu yeni insanlar mı deseler, şüphesiz Warda ve ailesi gerçek ailem derdim. Gerçek ailem onlar olmuştu çoktan. Üstelik bu düşüncem karşılıksız değildi. Sevgimin karşılığını fazlasıyla alıyordum. Bunun için ne kadar şükür etsem azdı. İyi ki varsınız diyerek, yerimden kalkıp, Putri annemin elini öptükten sonra ona sıkıca sarılmıştım.

+Çok teşekkür ediyorum, her şey için. Hakkınızı asla ödeyemem. Az çok anlamışsınızdır. Ailemle aram çok da iyi değil. Ama siz, benim gerçek ailem oldunuz. Hepiniz iyi ki varsınız. biz Putri annemle sarılırken Warda da aradaki duygusallığı dağıtıp bizi neşelendirmek için

-kıskandım diyerek yanımıza gelip ikimize birden sıkıca sarılmıştı.

Ve sonra da güzel bir çay faslından sonra Warda ile her gelişimde kaldığım odaya geçmiştik.

-Biraz daha iyi misin?

+iyiyim çok şükür. Sizi gördüm ya daha da iyi oldum. Yanımda olduğunuz bana en derinden hissettiriyorsunuz ya bu beni çok mutlu ediyor Warda. Çok teşekkür ediyorum.

-Ne demek kardeşim, biz de senin buraya tekrardan gelebilmene ve artık burada olacağına çok sevindik.

+Size çok yük oluyorum böyle, bunun için çok mahcup hissediyorum...

-Eylül lütfen böyle konuşma. Sen de bu ailenin bir üyesisin. Annemi duymadın mı. Ailemizin ilk gelin olan kızı sensin. Bende gelin kardeşi. Çok heyecanlıyım ya. Bir an önce yarın olsun da alışverişe çıkalım sana gelinlik aldıktan sonra bana da güzel bir kıyafet bakalım. Tabi Fahri' ninde uygun olduğu bir saatte.

+Fahri neden?

- Çünkü önceki gittiğimiz düğünden de hatırlarsın burada düğünlerde gelin ve damat birbirine uyumlu aynı renklerde giyiniyorlar.

+evet doğru şimdi hatırladım.

-O yüzden birlikte bakmanız gerekiyor.

+O zaman ona da söylemek gerekiyor bunu. Ama konuşmak istemiyorum.

- Yaz istersen...

+şimdi onun sinirini çekemeyeceğim.

-yarın sabahtan yazarsın o zaman.

AŞK / Hayallerin Ötesinde Where stories live. Discover now