16_Een duik in het zwembad

7.2K 361 48
                                    

16_Een duik in het zwembad

 

Met moeite perste ik me uit de auto en viel vervolgens met een plof neer op het voetpad.

‘Auw!’ riep ik pijnlijk uit en mijn twee o zo lieve vrienden lachten me uit.

‘Alice toch. Altijd zo onhandig. Kom, laten we naar binnen gaan!’ zei Femke.

‘Nee, ik blijf hier wel gezellig liggen,’ gromde ik, en had al helemaal geen zin meer in het feest.

Ivy en Femke wisselde een blik uit, trokken me vervolgens recht en duwden me richting de villa, waardoor ik weer bijna viel.

‘Bye meiden, veel plezier!’ riep de moeder van Ivy nog alvorens ze vertrok.

Ivy zwaaide nog even naar haar moeder.

‘Oké, oké! Ik ga al naar binnen,’ riep ik geïrriteerd uit. Sowieso was ik de enige die verkleed was als pompoen.

We belden aan, en iemand in een bloody mary kostuum deed open. Het zag er indrukwekkend uit, want ik kreeg de rillingen van dat kostuum.

‘Hey, Alice was het toch? Ik ben Maddy, voor het geval je me niet herkende in mijn kostuum. Kom binnen!’ Ze deed uitnodigend een stap opzij. Hier gaan we dan…

We kwamen uit in een hal, en ik deed een willekeurige deur open. Nu stonden we in de woonkamer. Mensen dansten op het ritme van de te luide muziek en lichtstralen gingen door de donkere ruimte. ‘Wauw,’ kon ik enkel uitbrengen.

Ik keek in het rond en zag door de lichtstralen dat er mensen waren in vampier kostuums, wolf kostuums, heksen kostuums, maar nee. Geen pompoen kostuums te zien.

‘In de keuken staat het drinken, schenk jezelf wat in en geniet van het feest!’ riep Maddy om boven de luide muziek uit te komen. Ik kon wel wat te drinken gebruiken dus ik vertelde tegen Ivy en Femke dat ik wat te drinken zou halen.

Vervolgens wurmde ik me tussen wat mensen en was me plots bewust van het feit dat ik geen idee had waar de keuken was. Maar ach, ik vond het wel.

Dus opende ik de eerste beste deur die ik tegen kwam. Nope, het was een badkamer. De volgende deur was een fitnessruimte, en de andere deur leidde me eindelijk tot een reusachtige keuken.

Hier waren wat minder mensen en de muziek stond er al wat stiller. Ik schonk mezelf een bloedrood drankje in en nam een slok. Het smaakte naar kersen. Hmm, lekker! Hebberig nam ik nog een grote slok.

Snel schonk ik nog wat bij en keek naar de pratende mensen, allemaal in een cool kostuum. En ik? Ik stond hier maar in mijn pompoen kostuum.

Plots kwam Collen, al lachend met Scooter, de keuken binnen. Was het eigenlijk niet moeilijk voor ze om hun relatie geheim te houden? Ik had al moeite om de relatie tussen Jess en mij geheim te houden. En kijk waar ik nu ben, single.

‘Hey,’ zei ik en liep op ze af.

‘Hallo,’ zei Collen en glimlachte zuinigjes. Hij was verkleed als vampier, hoe origineel. En Scooter zag er verkleed uit als spin. Hij gaf me een knikje, als teken van begroeting.

‘Ben je nog boos op me?’ vroeg ik aan Collen.

Hij zuchtte even alvorens hij antwoordde. ‘Nee, niet meer zo heel boos. Maar Jess is er echt kapot van.’

‘Je hebt geen idee hoeveel het me spijt, echt,’ meende ik.

‘Kom op, jullie kunnen het hier later nog over hebben. Nu is het tijd om te feesten!’ riep Scooter uit en om zijn woorden kracht bij te zetten, nam hij mijn beker af en dronk de inhoud in één keer leeg.

‘Oké, bedankt om mijn drinken af te pakken,’ zei ik droog en wilde weer wat voor mezelf inschenken, maar de fles was al verdwenen. Zoekend keek ik in het rond, op zoek naar de fles met rode vloeistof. Maar ze was nergens meer te bespeuren. Wel andere flessen met alcohol. Ik had niet eens een idee hoeveel procent alcohol er in de fles zat, maar op dit moment kon het me echt niet meer schelen. Dan nam ik maar wat anders! Ik pakte een nieuwe beker en nam een fles met blauwe vloeistof. Het zag er cool uit en even keek ik naar het aantal procent alcohol: 12 procent. Dat had erger gekund, maar toch nam ik er best niet te veel van en ik schonk mijn beker één derde vol.

Ik draaide me om, en wilde weer naar Collen en Scooter gaan om te vragen waar Tim was. Want ik nam aan als Scooter er was, Tim er ook wel ergens zou zijn.

Maar nee, ze waren de keuken al uit. Dit begon al goed. Ik besloot dus maar om terug naar de woonkamer te gaan, naar Ivy en Femke. Tien minuten ging voorbij, terwijl ik ze zocht in de woonkamer. Maar ook hen vond ik niet. Dit kan je niet menen! Ik wilde van mijn beker drinken, tot dat een één of andere dansende gek tegen me aanbotste en de hele inhoud op mijn kostuum viel, waardoor de oranje pompoen vol blauwe vlekken zat.

De jongen, hij droeg een Voldemort kostuum van Harry Potter, keek me even vies aan om vervolgens verder te dansen. Wauw, een verontschuldiging kon er niet bij?

Ik nam niet eens de moeite om naar de badkamer te gaan om de plekken blauwe vloeistof eraf te wassen, want ik haatte dit kostuum. Laat ik maar de rest van het huis onderzoeken, opzoek naar mijn vrienden.

Ik kwam dronken mensen tegen in de gang, die joelend mee zongen met de muziek. Er kwam zelfs even een zat meisje tegen me hangen. Elegant duwde ik ze van me af, ze viel achterover over iemand die op de grond lag. Wat was dit voor een gek feest? We waren nog maar half tien en de meesten waren nu al dronken!

Uiteindelijk kwam ik uit aan een binnenzwembad. Hoe ik hier terecht kwam? Geen idee, ik volgde gewoon de mensen.

Weer keek ik zoekend in het rond, en omdat ik zo geconcentreerd in het rond keek, merkte ik het dronken meisje niet op dat voor het zwembad lag. Waardoor  ik over haar heen viel en recht het zwembad indook. Een gil en een plons later, lag ik in het zwembad te dobberen.  Alle ogen waren nu op mij gericht. Een blos verscheen op mijn wangen.

Door het pompoen kostuum, dat even goed zou kunnen dienen als reddingsvest, bleef ik boven water drijven. Beschaamd zwom ik naar de kant. Maar de mensen lachten me niet uit. Nee, ze zagen dit als een kans om ook gek te doen en in het zwembad te springen. Er klonk heel wat enthousiast gejuich en ik wilde hier alleen maar uit.

Met al mijn kracht probeerde ik me aan de rand op te trekken, maar dat pompoenenkostuum wilde niet meewerken! Het was zwaarder geworden door het water en ik kon mezelf maar niet optrekken. Tot dat iemand zijn hand naar me uitstak.

Zonder te kijken wie het was, nam ik de hand aan en die persoon trok me over de rand. Ik keek op, om de persoon te bedanken. En keek recht in de zee-blauwe ogen van iemand die ook een pompoen kostuum droeg. Beschaamd keek ik de onbekende jongen aan, en hij had enkel een droge grijns op zijn gezicht.

 -----------------------------------------------------

Buuh, slecht einde van een hoofdstuk maar ik wist geen beter einde :o


Love effectWhere stories live. Discover now