17_Pompoenjongen VS Voldemort

7.3K 386 64
                                    

17_Pompoenjongen VS Voldemort

Daar stond ik dan, drijfnat in een pompoenkostuum tegenover een onbekende jongen die bijna het zelfde kostuum droeg. Ik was in ieder geval al blij dat ik niet de enige was in een pompoen kostuum.

‘Eh, bedankt,’ zei ik wat ongemakkelijk.

‘Geen probleem.’ Zijn ogen gleden even over mijn kostuum, de blauwe vlekken kon je nog steeds op het kostuum zien, ze waren alleen wat lichter geworden.

‘Een pompoenkostuum met blauwe vlekken, dat overtreft mijn kostuum moet ik zeggen.’ Zijn droge grijns was nog steeds op zijn gezicht geplakt.

‘Eigenlijk horen die blauwe vlekken niet bij het kostuum. Nee, een één of andere Voldemort danser stootte me aan, waardoor mijn heerlijk blauw drankje over mijn kostuum viel.’

Zijn grijns groeide. ‘Voldemort danser?’

‘Ja, en geloof mij. Voldemort kan echt niet dansen. Niet alleen is hij zonder neus geboren, maar ook zonder danstalent,’ zei ik hoofdschuddend en probeerde hem serieus aan te kijken maar daar faalde ik totaal in.

Zijn blauwe ogen keken me onderzoekend aan. ‘Kan ik je alleen laten voor de rest van het feest? Of loop ik kans dat je op het dak zult belanden? Want met jouw onhandigheid weet je maar nooit,’ zei hij en probeerde me ook ernstig aan te kijken.

‘Ik kan je niets beloven.’

‘Heey!’ riep opeens iemand in mijn oor en ik schrok zo hard dat ik naar achteren strompelden, maar aangezien ik nog steeds aan de rand van het zwembad stond, dreigde ik weer in te vallen. De pompoen jongen handelde snel door me vast te grijpen aan mijn armen en me weg te trekken van de rand.

‘Je kan echt niet alleen gelaten worden,’ zei de jongen hoofdschuddend.

Ik wilde de persoon die me zo had laten schrikken beschuldigend aankijken, maar toen ik merkte dat het Tim was, kon ik hem wel omhelzen. ‘Hey, Tim!’

Anisha, verkleed als kat, kwam er ook bij staan.

‘Ik zie dat je mijn broer Flynn al hebt ontmoet,’ glimlachte ze en knikte naar de pompoen jongen die blijkbaar Flynn heette. Hij is haar broer? Wie had dat gedacht?

‘Ja, hij heeft me zowat gered van de verdrinkingsdood,’ overdreef ik.

‘Als ik er niet was geweest, lag ze nu al op de bodem van het zwembad. Ik zie de krantenkoppen al voor me: “Pompoenmeisje verdronken in binnenzwembad”,’ speelde hij mee.

Anisha rolde met haar ogen. ‘Het pompoenenmeisje heeft toevallig een naam.’

‘Wacht! Niet zeggen hoe ik heet! Raad maar hoe ik noem,’ daagde ik hem uit.

‘Er bestaan duizenden, nee miljoenen meisjesnamen. En jij wilt dat ik raad hoe je heet?’ zei hij en haalde zijn wenkbrauwen op.

Love effectWhere stories live. Discover now