53ο κεφάλαιο

1K 61 17
                                    

Πλευρά Αννας

Δεν άφησα τα παιδιά να με πάρουν τα ίδια από το αεροδρόμιο, γιατί δεν θέλω να τους πιεζω. Ετσι, το ταξί με έφερε έξω από την διεύθυνση του σπιτιού τους. Πλήρωσα τον οδηγό και μου κατέβασε τα πράγματα μου. Εμεινα να χαζευω για λίγο την πολυκατοικία και χτύπησα το κουδούνι με τα χαραγμένα ονόματα τους.

Καλέ δεν σας είπα; Το ζευγαρακι μένει μαζί εδώ και έξι μήνες με την Αριάδνη σαν οικογένεια.

Το διαμέρισμα τους είναι στον τελευταίο όροφο και έτσι μαζί με τον γιο μου και τα πράγματα μας μεταφερθηκαμε με το ανσανσερ ως εκεί. Μέχρι και το καροτσάκι, ήρθε με ειδικό φορτίο απο την Θεσσαλονίκη λίγο πριν φύγω από αυτή, στις αποθήκες του αεροδρομίου.

Κάποια στιγμή το ανσανσερ σταμάτησε και μέσα μπήκε μια κύρια που δεν περίμενα με τίποτα να δω...

Θυμάστε την κυρία Κική από τα αρχικά κεφάλαια; Ναι αυτή την χήρα που μια φορά νόμιζε πως κάποιον σφάζουν και ήρθε με την καραμπίνα του άντρα της στο σπίτι μας. Είναι καλουλα και βοηθάει τους πάντες. Αγαπάει όλους τους ανθρώπους σαν να είναι παιδιά της και πιστεύει πως όλα τα προβλήματα λύνονται.

"Αννα μου; Τι κάνεις εσύ εδώ;" στέκεται ξαφνιασμένη στο ανσανσερ.

"Γεια σας κυρία Κική μου. Μένουν κάτι φίλοι μου εδώ και ήρθα να τους επισκεπτώ. Εσείς;"

"Αααα αυτά στον έκτο όροφο; Ναι. Είναι πολύ καλά παιδιά. Εγω μετακόμισα πριν κάτι βδομάδες εδώ, γιατί φοβόμουν μόνη μου σε ένα τόσο μεγάλο σπίτι. Βλέπεις και η σύνταξη του άντρα μου δεν μου έφτανε για το προηγούμενο σπίτι πλεον" σταυρωνει τα χέρια της μπροστά στην κοιλια της, όπως στην εκκλησία.

"Σας εύχομαι να πάνε όλα καλά" λέω και βρισκόμαστε ακόμη στον τέταρτο όροφο. Ησυχία κυριαρχεί στον χώρο...

"Και δεν μου λες...Αυτό είναι δικό σου;" δείχνει με ένα χαμόγελο το κοιμισμένο μωρό μου.

"Ναι" της λέω περήφανη.

"Να σου ζήσει κούκλα μου! Ο άντρας σου δουλεύει τώρα;" με ρωτάει και παω να πνίγω με το σάλιο μου "Ο δικός μου ξεκίνησε από τα δεκαεννέα του χρόνια ενώ εγώ στα δεκαοχτω ήμουν έγκυος στην κόρη μου. Βλέπεις κι εμένα μικρή με έκλεψε ο άντρας μου."

"Ναι ναι δουλεύει τώρα." λεω ψέμματα και στρέφομαι προς την πόρτα. Κρυος ιδρώτας με περιλουσει.

" Οι γονείς σου όλα καλά; Φαντάζομαι πως χάρηκαν μόλις έμαθαν πως θα κάνεις παιδάκι. Οι δικοί μου με έδιωξαν από το σπίτι, μόλις έμαθαν πως παντρεύτηκα και ήμουν έγκυος" το βλέμμα της μετατρέπεται σε λυπημένο.

The Badboy's Girl? Oh No...[υπό διόρθωση]Where stories live. Discover now