28.

1.9K 106 17
                                    

Niall

Sakra musím se Liamovi omluvit. Nechtěl jsem ho praštit, ale já jsem s ním spát opravdu nechtěl, když byl opilý. Navíc možná za chvilku budu chodit s Kylem. Dneska mi do práce přinesl kytku. Další pugét růží a bylo mu jedno, co si lidi myslí. Je mi s Kylem dobře, takže proč bych to nezkusil? To ale znamená, že s Liamem a našimi výhodami je konec. Bylo to fajn, ale já chci někoho na vztah a ne na sex, jenom když se to hodí. Musím se mu, ale omluvit. Doufám, že to přijme. Udělám mu něco dobrého k jídlu a bude to v pohodě. Tedy doufám.

"Ahoj kluku." přivítám se s Judem, který na mě už nadšeně čekal u dveří. Hned začne očuchávat moje růže, jako kdyby to bylo něco jedovatého a potom odběhne do obyváku, ze kterého šla slyšet televize, tak jako každý den. "Ahoj." vydechnu tiše, kdy uvidím Liama sedět na gauči.

"Ahoj." pozdraví mě, ale nepodívá se na mě. To dělá, ale normálně. Položím kytici na skříňku a vydám se ke gauči, abych se mohl Liamovi omluvit. Nechci, aby se to teď mezi námi všechno pokazilo, když jsme začínali být dobří kamarádi.

"Liame omlou..." zaseknu se, když spatřím jeho bolestný pohled a hlavně modřinu na jeho tváři. To jsem udělal já? Pane bože to ne! Tohle jsem...já jsem takový idiot! Jak jsem ho mohl tolik uhodit? Vždyť má modřinu přes půlku tváře! "Pane bože Liame!" skoro vykřiknu a přikryju si svá ústa dlaní. Nemůžu uvěřit tomu, že ta rána byla tak silná. Sakra tohle mi jen tak neodpustí. "Liame hrozně moc se omlouvám. Nechtěl jsem tě praštit a už vůbec ne tolik. Prosím hrozně mě to mrzí." začnu se omlouvat a on se jen uchechtne.

"To je v pohodě." řekne svým typický hlasem a mě se trochu uleví, že se na mě nezlobí, ale i tak vím, že jen tohle nestačí.

"Ne to není v pohodě. Opravdu mě to hrozně moc mrzí. Nechtěl jsem..." ucítím slzy ve svých očích. Tohle jsem nechtěl. Opravdu ne. Liam se na mě podíval zvláštním pohledem a potom zvedl svou dlaň a pohladil mě po tváři.

"Nebreč, nic to není." protočil očima a pomalu se ke mě začal naklánět, jako kdyby mě chtěl políbit. Jakmile mi dojde, že to chce opravdu udělat, rychle vstanu, aby se to nestalo a začnu zmatkovat. Tohle ne. Nemůžu, když se teď o mě zajímá Kyle. Nemůžu se s ním vyspat. Nechtěl jsem mu sice ublížit, ale tohle ne. Nemůžu.

"Nic to není?! Liame ty ses zbláznil!" snažím se své odmítnutí zakrýt vztekem. "Víš co? Já ti teď něco uvařím. Co bys chtěl? Palačinky nebo..."

"Ty palačinky bych si dal." znovu se na mě podívá zvláštním pohledem a pak se otočí zpátky k televizi. Oddechnu si a vydám se do kuchyně vařit. Nechci, aby se na mě zlobil kvůli tomu, co se včera stalo, ale nemůžu s ním spát, abych si ho udobřil. Kyle se o mě zajímá. Nemůžu si to hned na začátku pokazit.

Liam

Takže včera facka a dneska mě odmítl znovu. Co jsem si taky mohl myslet? Vždyť se mnou byl akorát kvůli sexu. Nic jiného. A i já jsem to tak chtěl. On si teď někoho našel, tak nemá důvod se se mnou líbat nebo se mnou mít společného cokoliv jiného. Nechápu jak pořád můžů být tak naivní. Proč se pořád snažím, když vím, že mě stejně odmítne? Ty se prostě nepoučíš Payne. Nic k tobě necítí.

Ohlédnu se směrem ke kuchyně a všimnu si pugétu růží na skříňce. Podobné jsem našel dopoledne v kuchyni na lince ve váze. Vím, že bych to neměl řešit, ale i přes to mi to prostě nedalo.

Vstanu a dojdu k růžím. Je to pěkný pugét. Musel stát pěkný balík, protože jsou růže hodně drahé a tady jich je tak dvacet. Ani nevím proč jsem tak moc potřeboval ujištění, že je opravdu od toho jeho nového objevu. Prostě jsem se rozešel do kuchyně a ani jsem nad tím moc nepřemýšlel. Potřeboval jsem to vědět.

I don't like you - NiamWhere stories live. Discover now