Dragi Dnevniče...

831 32 4
                                    

25.03.2019.

Dragi dnevniče,

Znaš onaj osjećaj kad nakon godina i godina sakupljanja problema, tuge i brige dogodi se nešto i ti jednostavno pukneš.

Sve sakupljaš u sebi, ne dozvoljavaš životu da te slomi ma kakve god on prepreke stavljao ispred tebe. Stišćeš zube i ideš dalje nadajući se kako te sutra čeka nešto bolje. Nešto zbog čega će ove muke vrijediti.

I dogodi se to nešto.

Ali umjesto da te to gura dalje. Umjesto da te napuni energijom i snagom za nove izazove, to te slomi. Pukneš na dijelove i znaš da nikad više nećeš zacijeliti. Nikad više.

Shvaćaš da je sve bila zabluda.
Svaka muka je bila uzaludna.
Svaki trud je bio besmislen.
Jer dogodilo se upravo to.

Umrla je.

Ne plačem. Nema smisla plakati jer to je neće vratiti. Nema mi smisla više išta raditi pa samo sjedim na podu kupaonice i buljim u prazno. U glavi mi naviru slike, uspomene ali ih blokiram. Ne želim ništa vidjeti, ne želim ništa čuti, ne želim ništa osjetiti.
Bojim se da ću, počnem li osjećati, počet plakati i više se neću moći zaustaviti.

Bojim se.

Bojim se boli koja bi nahrupila čim bih si dozvolila nešto osjećati. Odvukla bi me u svoje carstvo i više me ne bi puštala.

Zato ostajem buljiti u prazno.

U nekom trenutku odem u sobu na katu, monotonim kretnjama otvorim najzadnju ladicu noćnog ormarića i izvučem te.

Crn si baš kao i noć vani.
Baš kao i noć u meni.

A onda sjednem na krevet i počnem pisati. Želim sve izbaciti iz sebe. Mislim, bit će mi lakše ali nije. Zapisujem riječ po riječ i borim se s tugom koja vreba iz svakog kuta hladne sobe.

Dragi dnevniče, ne dopusti joj da me odvede. Ne dopusti joj da me ogrne svojim plaštom, da me ugrije svojim dahom, da me utješi svojim vriskom.

Jer, neću to moći podnijeti.

Neću moći.

* Hej ljudi. Počet ću ubacivati stranice njenog dnevnika kojeg je počela voditi od smrti njene majke. Tako ću vam pokušati približiti njene osjećaje i tugu koju je proživljavala do dana kad joj je brat došao iz Irske s zgodnim ircem.*

Usput, kakav vam je Gabriel? 😊

AMAJLIJA (Završena)Where stories live. Discover now