Strahovi

597 24 2
                                    

Kad se naposljetku Gabriel odvoji od mene, ja sam ta koja zagunđa u negodovanju. Gabriel se nasmije, vidim to po bjelini njegovih zubi koji zasijaju kad otvori usta. A onda me povuče u još jedan kratki poljubac mrmljajući kako sam nezasitna. Zanemarim njegov komentar osjećajući želju za njegovim poljupcima. Ta želja koja se tako nenadno probudila, guta me cijelu i ja joj se prepuštam.

"A sada...", Gabriel kaže okrećući se na drugu stranu i tražeći nešto. A onda podigne to nešto u zrak i ja skupim oči kako bih vidjela što drži. Kad mi se oči priviknu i spoznam obrise boce, odmahnem glavom.

"Neću piti, Gabriele", čvrsto kažem odlučna da ne popustim.

"Hoćeš", kaže dok odvrće čep. A onda podigne bocu do svojih usana i povuče gutljaj. Vilica mu zatitra kao pokazatelj žestine pića i on ju spusti dole.

"Ja ne smijem piti jer vozim, ali ti ćeš popiti malo", kaže samouvjereno.

"Neću", kratko odgovorim.

"Amanda, ukočena si i nepovjerljiva po prirodi, popij samo dvije kapi ovoga i bit ćeš opuštenija. Želim te opuštenu."

"Ne, želiš me pijanu", pobunim se.

"Nećeš se napiti, neću ti to dopustiti. Samo malo", kaže nutkajući me.

Odmahnem glavom, a onda znatiželjno pitam: "Samo da se zna, ne namjeravam to piti, ali šta je to?"

"To je tradicionalno irsko piće", kaže, "Poitin."

Pažljivo mu uzmem bocu iz ruke prinoseći grlo boce nosu. Zapuhne me slatkasti miris voća i vanilije iznenađujući me. Mislila sam da će smrdjeti na alkohol, ali miriše kao sok.

"Kakvog je okusa?", pitam.

"Probaj", izaziva me i ja odmahnem glavom.

"Neću pasti na to. Ne želim to piti", oduprem se znatiželji i vratim mu bocu.

On slegne ramenima i povuče još gutljaj tog pića, a onda se naglo nagne prema meni i položi svoje usne na moje. Iznenađeno rastvorim usnice i uzdahnem. A onda osjetim slatki okus u ustima i shvatim da je iskoristio moje iznenađenje i nasuo mi piće u usta. Umjesto da ga ispljunem, ne očekivajući tekućinu u ustima, progutam. U trenu mi grlo zapeče gorak okus i tijelom mi se proširi vrelina. Gabriel se vrati na svoje mjesto, palcem mi obriše kut usnica gdje se piće prolilo i prinese svoj palac ustima sišući alkohol s njega. Ne znam je li to zbog alkohola ili zbog njegove kretnje, ali zadrhtim dok mi se vrelina pojačava. Imam osjećaj kao da sam progutala živu vatru koja sada putuje mojim krvotokom.

"Dobra cura", promrmlja pohvalno.

"Slatko je", kažem zapanjeno, "Dok je u ustima. Tek kad sam ga progutala osjetila sam žestinu".

"Hoćeš još?" pita i ja odmahnem glavom.

"Hoćeš sama piti ili ćeš s mojih usana?" ponovi pitanje i ja ponovno odmahnem glavom. A onda on posegne za bocom i ja ga zaustavim svojom rukom.

"Pit ću sama", prihvatim. Nisam sigurna bih li mogla izdržati njegove velike gutljaje koji žare grlo. Bolje mi je da pijem sama uzimajući skroz male.

"Pij", kaže i doda mi bocu. Gleda me kao da očekuje da ću svaki čas proliti piće po pijesku, ali iako ideja zvuči primamljivo, bojim se njegove reakcije. Zato samo nagnem bocu uzimajući mali gutljaj pića. Sad ga malo promućkam po ustima osjećajući svilenkasti okus suhog voća i meda, prije nego li ga progutam. Zatrepćem kad mi se spusti niz grlo i uzmem još jedan gutljaj.

"Još", kaže Gabriel kad spustim bocu i ja popustim i popijem još.

Toplina koja mi se širi tijelom natjera me da skinem kožnu jaknu sa sebe. Ostajući u tanašnoj bijeloj majici, dopustim laganom noćnom vjetru da me rashladi. Gabriel promatra svaku moju kretnju sa neskrivenim zanimanjem. Ne gleda me požudno, niti onako kako većina dečki gleda Almu. Ona kaže da su to tipovi koji se samo žele uvući u gaćice i da nikad ne dopustim tipu koji me tako gleda da bude u mojoj blizini. Drago mi je da me Gabriel tako ne gleda jer mu nisam spremna dopustiti da mi se uvuče u gaćice. Ali dopustila bih mu da me ponovno poljubi.

AMAJLIJA (Završena)Место, где живут истории. Откройте их для себя