24#

2.8K 209 25
                                    

Ten inteligentní tvor. Si sedl několik míst ode mě, ale tak, aby na mě měl výhled. Bylo mi jasné, že to dělá z provokace. A stejně mě to štvalo, chtěla jsem mít nerušený klid, ale jeho občasné pohledy na mou osobu, mi to neulehčovaly.

Snažila jsem se to eliminovat písničkami, které mi ze sluchátek hrály přímo do uší. A když toto nepomáhalo, musela jsem najít něco jiného, čím se zabavím.

Rozbalila jsem brambůrky, které byly zastrčené u sedačky. A začala jsem mu je házet na ksicht. Chvíli mě zamračeně sledoval, než mu přistál další mezi oči. To se strhla válka, kterou nikdo z nás nevyhrál. Jelikož brambůrky začali létat všemi směry a jedinou věc, kterou jsme tím dokázali, byl dokonalý bordel v luxusním letadle.

"Já vás oba dva vyhodím!" Řval Tony, který se mohl setkat s pohledem na brambůrky.

"Upss..." Řekla jsem tiše.

"To byly mé oblíbené brambůrky!" Zatváří se mrzutě.

"Přesně tak... Byly."  Kousnu se do rtu. "Jakoby sis nemohl koupit další." Dodám hned potom, co si mě šokovaně prohlédne.

...

Letíme už něco přes pár hodin. A nuda mě začíná ovládat. Ze čtení knížek mě už bolí oči, na filmy teď nemám náladu, bazén tu není, nemám chuť na jídlo a plést neumím. Jsem to hold v prekérní situaci.

"Kdy už tam budem?" Zakňourám a více se na natáhnu.

"Až tam budem, tak tam budem." Odpoví nezaujatě Tony, kterého už pár minut touto otázkou štvu. "A jestli se ještě zeptáš, na podobnou otázku, tak.... Tak.... Vyhodím muflona za letu!" Odpoví.

Provokativně se usměju na Lokiho, jenž má podezřívavě přivřená víčka a sleduje mě. "Kdy už tam budem, jak dlouho to bude trvat, co tam budem dělat, bude se mi tam líbit, je tam teplo a co moře?" Začnu chrlit jednu otázku za druhou.

"Proč jsem nemlčel, proč?" Řekne si pro sebe Tony.

"Protože to neděláš nikdy." Odpoví Pepper, na kterou se ublíženě podívá. Pepper ho pohladí po tváři a zamilovaně se na něj podívá. Radši se vrátím na své původní místo, neboť jsem se přiblížila k nim, abych je mohla štvát.

...

"Vážení... Jsme zde!" Zvedne ruce nad hlavu Tony. Ospale si promnu oči, neboť jsem se snažila usnout, abych neumřela nudou. "Rychle!" Popohání nás.

"Kdyby se nenapil, nebyl by tak happy." Řeknu si pod vousy, ale svoje pozadí zvednu. A své dokonalé nožičky přinutím k pohybu.

Vezmu svůj kufr a vyjdu ven. Venku se nadechnu příjemného vzduchu, který je cítit slaným mořem. Rozhlédnu se kolem sebe, abych se pokochala nádherným výhledem plného sluníčka.

Nasedneme do limuzíny, která nás zaveze přes nádherný hotel, jenž má výhled na pláž s mořem. Dveře nám otevře muž s úsměvem na tváři.
Vejdem dovnitř, kde nás ovane chlad z klimatizace.

Hotel vypadá nádherně a luxusně. Před námi se objeví žena. Stojící za dřevěnou deskou stolu. "Dobrý den." Pozdraví nás.

Překvapeně zamrkám, neboť jsem netušila, že tu budou mluvit stejným jazykem, ačkoliv tam je poznat jiné zbarvení hlasu, než má člověk, narozený v New Yorku.

"Potřebovali by jsme ještě jeden pokoj." Položí Tony ruce na desku a málem shodí zvoneček, kterým se přivolávají pracovníci.

"Moc nás to mrzí pane Starku, ale všechny pokoje máme plné. Včera nám poslední zabrali, bohužel." Mluvila k nám slečna, zatímco ťukala něco do počítače. Její prsty se ladně pohybovaly po klávesnici a působila, jako nejlepší master v historii.

Tonyho tvář zbělala, zatímco ta má a Pepper nabrala červený odstín. "To snad nemyslíš vážně!?" Vyjela na něj Pepper.

"Včera jsem říkala, aby to zařídil... Poslouchá mě tady někdo? Ne... Karma v plné parádě, ale víte co? Já to tentokrát neodnesu." Pozvednu ruce a o kousek odstoupím, podívám se na Lokiho, kterýho tato situace nijak nestresuje.

"Ale... Jak jsem měl vědět, že tady nebude místo?" Začne se vymlouvat.

"A víš co? Ta tvoje nezodpovědnost..." Povzdechne si Pepper. "Budeš mít pokoj s Lokim. A tímto ukončuji debatu!" Pevně dá ústa do rovné linky.

"To nemyslíš vážně?!" Vystartuje Tony.

"To teda myslím! A kdo by měl spát s Lokim jiný, než ty?" Zeptá se rozrušená Pepper, kterou bych teď vážně nechtěla naštvat.

"Já... Já nevím, ale já s ním nebudu!" Za normálních okolností bych tomu i věřila, ale jakmile se jedná o Pepper, která působí neústupně. Tak už takový pocit nemám.

"Elis, jdeme." Chytne mě za ruku a táhne mě pryč. Chytne klíče, které Tony držel, avšak né pevně. Podívala jsem se ještě na Tonyho a usmála se.

"A to Loki neví, že Tony chrápe." Znovu už vidím usměvavou ženu, která vypadá, jakoby se nikdy nedokázala naštvat.

Musím se nad tím usmát. "Začínám litovat Lokiho." Pronesu.

🌚Mršky... Někteří z vás uhádli mé jméno. 🤔 Popravdě své jméno moc nemusím, ale co už, že?

Odpověď je tedy- Renáta. Někteří si myslí, že jsem Renata, což ovšem je blbě, neboť jsem s dlouhým á.

Většinou mi říkají- Renátko, Rendo, Rendosko, Kryple, blbečku, velrybo, krávo, chcanko... No, to už jsme dál. 😂

💞Mějte se pěkně. A papa (ANAKONDY!🍀)

Až na úplné dno. {Dokončeno}Where stories live. Discover now