-1-

32.4K 774 337
                                    

Merhaba okumaya başlamadan önce şunu söylemek isterim ki bu kitap da klişeler var. Ona göre okumanı tavsiye ederim.

Bunun yanında yeni yazmış olduğum bu hikayeden de daha güzel olan Gece Güneşim adlı hikayemi okumanı tavsiye ederim. 14 bölüm ve finali yapıldı.

İyi okumalar🌹

****

Sabah alarmın çalmasıyla gözümü açtım ve bir şekilde alarmı kapadım. Tam beş dakika boyunca tavana baktıktan sonra banyoya gidip yüzümü yıkayıp dişlerimi fırçaladım. Saçlarımı düzleştirdim siyah okul pantolonum ve beyaz okul formamı giydikten sonra üstüme bordo kazağamı giydim. Gözüme bir rimel dudaklarıma da bi parlatıcı sürüp odamdan çıktım. Makyaj yapmayı çok seviyorum ancak okulda yasak bunun için az yapabiliyordum. Merdivenlerden aşağı inip annemin masaya bıraktığı 20 tlyi alıp evden çıktım ve servisi beklemeye başladım. Annem sabah 6.30 da erkenden kalkar 6.45 de evden çıkar işe giderdi. Bu yüzden sabahları onu göremezdim akşam 5 te eve gelir bazen mesaiye kalir saat sekize dokuza kadar onu göremezdim gerçekten çok çalışıyordu.

Tam 20 dakikadır servis bekliyodum ve ilk defa bu kadar geç kalmıştı. Telefonumdan rehbere girip Ömer Abiyi aradım ve telefon çalıodu.. Açtı
-" Günaydın Ömer abi tam 20 dakikadır seni bekliyorum acaba bi sorun mu var?"

-"Kızım senin olanlardan haberin yok mu?"

-"Hayır yok nolmuş?"

-"Kızım okulda dün gece yangın çıkmış ve okul şuan harabe bu sene tadilat bitmez bir an önce kendine okul bakmaya başlasan iyi olucak iyi günler kızım.

-İyi günler Ömer Abi

Okulda yangın çıkmış
Okulda yangın çıkmış
Okulda yangın çıkmış

Kafamın içinde aynı cümle dönüp duruyordu. O sırada telefonum çalmaya başladı. Ekranda "Sister💖" yazıyordu. Hayır kız kardeşim değil. En yakın arkadaşım Burcu arıyordu. Açtım..

-"Kankaa okulda yangın çıkmış duydun mu?"

-"Sana da günaydın kanka. Az önce Ömer abi söledi. Bize gelsene evde konuşuruz konuyu. Gelirken de simit poğaça falan al.
Çok açım"

-"Tamam kuzum görüşürüz."

Eve girdim çay demledim ve üstümü değiştirmek için odama çıktım. Altıma siyah uzun taytımı üstüme uzun gri kazağımı giyip saçımı topuz yaptım. O anda zil çaldı. Aşağı inip kapıyı açtım. Burcuydu. Hemen sarıldıktan sonra başladı konuşmaya." Kızım çok açıp umarım kahvaltı hazırdır" diyip ağzına koca poğaçayı soktu. Çayları doldurdum kahvaltı ederken Burcuya bildirim sesi geldi ve telefonu açıp baktı. "Ay banane ya Barlas Koleji'nij burukluk sınavından" diyip telefonu kapadı. Ona bir bakış tam olarak "sen mal mısın" bakışıydı. Aynı anda bana baktı ve direk mesaji geri açtı yanına oturdum. Mesaj tam olarak şöyleydi.

'Özel Barlas Koleji'mizin Cumartesi saat 10.00'da bursluluk sınavı olacaktır. Sizlerdi de görmeyi çok isteriz'

-"Burcu bu sınava giriyoruz annem de
çok sevinicek çünkü biliyosun ki beni en iyi okulda okutmayı çok istiyor"

- "Tamam kanka ben şimdi bizi sınava yazdırıyorum. Sınav 11.sınıf konuları ve şuana kadar işlediğimiz konular 2 günümüz var çok çalış kankacım hadi ben gittim"

Burcu evden çıktı bende 2 saat uyuduktan sonra çalışmaya başladım..

2 GÜN SONRA

"Kızım hadi kalk sınavın var bugün geç kalacaksın" annemin sesiyle uyandım güne ve saate baktım saat 7.20 ydi. Kalkıp hazırlandım siyah pantolon beyaz tişört üstümede kırmızı hırkamı aldım. Saçlarımı at kuyruğu yaptım. Aşağı indim" hadi kahvaltıya aç karna sınava girinmez kızım" dedi annem ve hemen kahvaltı edip evden çıktım.

Okula varmıştım okul cidden çok güzeldi koskocaman bir yazı ▪BARLAS KOLEJİ▪ gözümü aldı. " Hevinn- arkadan gelen sese baktım Burcuydu. Ufak tefek konular konuştuk ve sınava girdik...

2 Saat sonra

Sınavdan çıktım sınav zor değildi ama bu tabi benim için çünkü az önce bir çocuk " Ahiret sınavına girseydim daha az zorlanırdım" gülmüştüm.

Biraz sonra bahçede Burcu'yu gördüm ve ona doğru gittim "Sınav nasıldı kanka?"
dedim." İyiydi ama biraz fizik zorladı" gülümsedim"olur öle şeyler diyip yürümeye başladık..

- "Ne zaman açıklancak sonuçlar?"

-" Yarın saat tam 12 de onun için kankacım sabahtan bize geliyosun ve sonuçlara bakıyoruz" kafamı salladım. Eve gelmiştim Burcuya sarılıp eve girdim.
Girdiğim gibi anneme sınav hakkinda mesaj yazdım ve uyudum.

Kalktığım da saat 8.42 ydi cidden bu kadar uyumuşmuydum. Telefonumu açtım ve Burcudan 3 mesaj vardı

Gönderen: Sister💖
"Kanka yeni okulun forması yokmuş ve makyaj serbestmiş"
"Umarım kazanırız ya "
"Kızım nerdesin sen ya "

Mesajlara baktıktan sonra duşa girdim be kendime geldim. Hazırlanmak için dolabıma gittim dizi yırtık kot pantolonumu giyip üstüne sarı tişörtümü giydim. Altıma beyaz çorap ve beyaz spor ayakkabı giydim. Saçımı salık bıraktım ve giderken evden siyah bi hırka aldım elime kapıdan çıktım.

GİYDİKLERİM

Burculara gittim kahvaltı ettik ve saat artık 12

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Burculara gittim kahvaltı ettik ve saat artık 12.00 a gelmişti siteye girdik ve EVETTTT okula girmeyi başarmıştık.
Birbirimize sıkıca sarıldık.

------------------------------------------------------
Hepinize Selamm

Bu benim ilk yazdığım kitap olucak ve hatalarım illa ki olucak hatalarım için kusura bakmayın.

İlk bölüm sıkıcı olabilir çünkü daha olaylar daha başlamadı ama 2.bölüm daha iyi olucak eminim..

Öpüldünüz😍😍😍





YANAN OKULUM (Tamamlandı)Where stories live. Discover now