-28-

7.8K 361 15
                                    

Eve girmemle şok olmam bir oldu. Babamla annem aynı salonda oturuyorlardı. Annemin sol gözünden bir yaş aktı. Öylece babama bakıyordu. Zamanınında onu bırakan bir adama. Hayatını zorlaştıran kendisini bir çocukla ortada bırakan bir adama öylece bakıyordu. Sinirle bakmıyor ama hüzünle bakıyor, buruk bir şekilde bakıyor.

Beni farketmeleri zor olsada farkettiler. Annemle göz göze geldiğimde ayağa kalktı ve sarıldık. Bir anne ve bir kız yıllar sonra gelen bir adam yüzünden sarılıyorlar. Bir yandan üzgünler bir yandan mutlulular. Bu satten sonra hayatlarının değişeceği çok belliydi.
Onları sıradan olmayan günlerin geleceğide belliydi. Tüm bunlara rağmen sadece sarıldılar.

Kendimi geri çekerek anneme baktım. Gözleri çok şey anlatıyordu. Sanki ağlamamak için kendini zor tutuyordu. Hani bir yakınınızı kaybedersiniz aradan bir hafta geçer herkes hayatına kaldığı yerden devam eder ama siz hala etkisindesinizdir. Her dk aklınıza o gelir ağlamak istersiniz ama yakınlarınızı daha fazla bunaltmak ve üzmek istemediğiniz için öylece dolu gözlerle bakarsınız. Gözleriniz herşeyi anlatır.

"Anne ben sana gelip anlatcaktım ama şe-"
annem sözümü keserek konuşmaya başladı.

"Hevin kızın ben herşeyi biliyorum. Dinçer bana herşeyi anlattı. Senin adına mutluyum kızım. Hiçbir şey söylemene gerek yok. Dinçer'in basından neler geçtiğinide biliyorum. Şimdi istersen sen odana çık bi duş al bi rahatla"

Kafamı sallayarak yukarı doğru çıktım. Tam odama girerken telefonumu aşağıda unuttuğumu farkettim. Merdivenlerden aşağı inerken annemle babamın konuştuğunu duydum. Onlara kulak verdim.

Annem: "Dinçer eğer kızını sadece bir günlük görmeye geldiysen Hevin buna çok üzülür"

Dinçer: "Saçmalama Nihal. Bir kızım olduğunu öğrendim sence onu hiç bırakırmıyım"

A : "Valla tam 18 yıl önce bırakmıştın ve o zaman öğrenmiştim. Onun için Dinçer ben seninle aramdaki bütün herşeyi unuttum sadece kızıma odaklandım. Lütfen onu üzme."

D : "Haklısın ama inan bana onu bir daha yalnız bırakmıycağım söz veriyorum"

Bu konuşmanın üzerine odama çıktım. Telefonu sonra alırım.

Duşa girmemle bütün günün yükünü üstümden atmış gibi hissediyorum. Rahatlamıştım.

"Sevgili Günlük
Bugün benim hayatımın en ilginç günü oldu diyebilirim. Hem mutluluğu tattım hem de hüznü.
Biliyor musun sevgili günlük bugün babamı buldum. İlk defa bugün o depoda babamı gördüm. Ona karşı içimde hep bir özlem hep bir hüzün ve hep bir kızgınlık vardı. Ama bugün anlattığı o olaylar yasadıkları tüm kızgınlığımı unutmama sebeb oldu. Şimdi ben buraya babam diyorum ama ona daha hiç baba demedim. Diyemedim. Yani daha önce görmediğim bir adama nasıl baba diyim dime.

Günlükcüğüm söylemeyi unutuyordum. Bugün Yaman bana beni sevdiğini söyledi ve bende ona. Öpüştük biliyor musun? İlk öpücüğümü verdim ona. İnan hiç pişman değilim. İyi ki Yaman hayatıma girmiş. O olmasa şuan babamı göremezdim. Bilmezdim. Ama bi sorunumuz var. İkimizinde sevgilileri var. En iyisi Yaman'ım dediği gibj mesaj atıp işi bitirmekti. Aslında bunu önceden yapmalıydım ama ben hep yüz yüze konuşmayı tercih ettim. Neyse günlük ben şimdi telefonumu alıp Rüzgâr'a mesaj atıcam. Sana iyi geceler hadi bayy"

Aşağı inip telefonumu aldım. Babam gitmişti. Annem odasındaydı. Ben de odama gittim. Telefonumu açınca bir mesaj olduğunu gördüm.

Gönderen: Yaman🙃

"Napıyorsun?"

Gönderilen: Yaman🙃

"Odam da oturuyorum. Şimdi Rüzgâr'a mesaj atıp ondan ayrıldığımı söyliycem. Sen napıyorsun?"

Mesaji atıp Rüzgar'a yazmaya başladım;

Gönderilen: Rüzgâr

"Rüzgâr merhaba. Seninle şuan önemli bir konu hakkında konuşmak istiyorum. Rüzgâr sen benim için değerlisin. İlk aşkımsın. Ama ben şuan sana karşı birşey hissetmiyorum. Çok düşündüm seni sevmdk istedim ama olmuyor Rüzgâr ben seni lise 2 den sonra unutmuştum. Onun için ben ayrılıyorum. Lütfen beni anlayışla karşıla."

Mesajı atmamla görmesi bir oldu. Telefonun başında yazmamı mı bekliyordu acaba.

Yazıyor... Yazıyor....

Cevap verdi.

Gönderen: Rüzgâr

" Niye o zaman çıktın lan benle. Niye oynadın duygularımla. Tam 2 yil sonra geliyorum. Hergün aklımda sen varsın. Sana çıkma teklifi ediyorum evet diyorsun ama sonra sana karşı birşey hissetmiyorum diyosun. Ben senin oyuncağım değilim Hevin Karay."

'Rüzgâr kişisi sizi engelledi'

Beni engellemişti. Tam bir klişe. Ne öyle liseli ergen kız tripleri gibi.

Telefonum çalıyordu. Arayan Yaman'dı. Öksürüp sesimi düzelttim. Telefonu açtım;

"Efendim Yaman"

"Konuştun mu Rüzgâr'la ne dedi? Seni üzmedi dime? Kötü bi laf söyledi mi?"

"Kötü bir şey demedi. Ama engelledi"

"Engelledi mi? Ne o öyle ya liseli ergenler gibi"

"Aynı şeyi düşündüm biliyor musun"

"Kalpler bir demekki" cümlesiyle yüzüm kızardı.

"Yaman ben artık uyucam iyi geceler."

"İyi geceler. Seni seviyorum"

"Seni seviyorum..

YANAN OKULUM (Tamamlandı)Where stories live. Discover now