- 17-

9.7K 415 41
                                    

DİNÇER AKGÜN
DİNÇER AKGÜN
DİNÇER AKGÜN

Babamım ismi Dinçer Akgün dü. Artık ona dair birşey öğrenmiştim. Yıllar önce bilmem gereken bir şeyi bu yaşım da öğrendim ama olsun artık ismini biliyorum. Ama bu bilgi benim ne kadar işime yarar bunu bilmiyordum. Anneme başka şeyler de sorcaktım ama çoktan odasına girmişti. Bende odama gittim.

Acaba internette babamı mı arasam belki ona dair birşeyler bulurum. Nah bulursun Hevin kim bilir Dünya 'da kaç tane Dinçer Akgün var. Hem babamın dış görünüşünü bile bilmiyorum. Nasıl anlıycam babam olduğunu. En iyisi kitap okumak sadece kitap okuyup baska bir dünyaya girmek istiyorum.

Tam 3 sattir kitap okuyorum. Saat 12.30 olmuştu. Hem kitabın devamını okumak istiyorum hem de uyumak. En iyisi 30 dk daha kitap okuyup uyumaktı.

Tabiki 30 dk okuyup uyumadım. Saat gecenin 2 si olmuştu. Sanırım artık uyku vakti gelmişti. Kendimi uykuya attım.

Sabah teledonumun sesiyle uyandım. Alarm çalıyordu. Telefonu elime alıp alarmı kapiyordum ki ekran da "Sister💖"
yazısını gördüm. Burcu beni sabah sabah neden arar ki

"Efendim kanka sabah sabah noldu daha kargalar bile kalkmadı be"

"Valla kargaları bilmem ama bütün okul uyandı ve ilk dersine girip çıktı ve tenefüsteyiz"

"Nee" hemen telefondan saate baktım. Saat 09.11 di. Cidden ilk derse girmişler ve çıkmışlardı. Telefonu kapayıp direk elimi yüzümü yıkadım. Dolaptan hiç bakmadan bir tişört ve bir pantolon aldım. Tişörtü pantolona hafif sokup evden çıktım. Saçıma bakmamıştım bile. Evden çıkınca şansıma yoldan taksi geçiyordu durdurup bindim. Binince telefondan saçlarıma baktım. Berbattı. Direk güzelce at kuyruğu yaptım.

Okula vardığımda bahçede kimse yoktu. İkinci dersdelerdi hala. Dersin bitmesine sadece 10 dk kalmıştı sadece. Müdürün odasına gidip geç kağıdı mı alsam acaba. Millet okula 5 dk geç kalır geç kağıdı alır ben 2 ders geç kaldım geç kağıdı alıcam yok artık ama denemekte çare var.

Müdürün odasına girdim. Yaman da ordaydı. Bu niye derde girmemiş ya.

"Evet kızım"

"Hocam şey ben b- konuşurken müdürün telefonu çaldı. Sonra bize bakarak "siz burda durun ben 2 dk ya geliyorum" diyerek odadan çıktı. Bende Yaman'ın karşına oturdum.

"Sen niye derste değilsin aa pardon benimki de soru sen bu okulun sahibisin sana kim ne diyebilir" niye böle bisi dedim bilmiyorum ama galiba ilk günkü gıcıklıklarımda kalma sözler

"Hayır Hevin okul benim olduğu için değil ilk iki ders boş olduğu için girmedim derse" valla utandım şuan halimden. Hem bana noluyosa istiyosa çocuk hiçbir derse girmesin.

"Tişörtün yakışmış nerden aldın" ne alaka ya şimdi tişört. Tişörtüme baktım. Siyah bir tişörtü ama fazlasıyla boldu.

Bir dk ya bu benim tişörtüm değildi ki Yaman'ın tişörtüydü. Nasıl böle bi aptallık yaptım ben ya. Aptalsın Hevin Aptal. Ask-ı Memnu izlediğimi daha nasıl belli ederim bilmiyorum.

"Bugün okula geç kaldım. Onun için hiç bakmadan giydim yoksa giymezdim hem ben zaten sana vercektim bunu. Sakın tişörtünü alıp bir daha vermeyeceğimi falan düşünme. Bak ben hırsız değilim" ne saçmalıyorum ben ya hırsız ne alaka şimdi.

"Hey tamam motorun soğusun be kızım tişört sorun değil senin olsun korktuğunda yanında ben olmazsam ona sarılırsın artık" dedi gülerek. Yok valla hala gıcık bu çocuk.

"Neyse ne madem 2 derste boş o zaman geç kağıdına gerek yok ben gidiyorum." diyip ayağa kalktım. Aklıma o an dün akşam geldi ve hızla Yaman'a döndüm

YANAN OKULUM (Tamamlandı)Where stories live. Discover now