-35-

6.7K 279 67
                                    

Kapıda gördüğüm kişiler karşısında şok olmuştum. Nasıl ne ara geldiler?

Yaman bütün sınıfa göz gezdirdikten sonra gözleri beni buldu ve gülümsemeye başladı. Ben ise hala ona şaşkın şaşkın bakıyordum. Yanındaki kim derseniz oda Mert'di. Mert'te Burcu için gelmiş olmalıydı.

"Evet çocuklar tanıtın kendinizi" dedi hoca onlara bakıp ayağa kalkarak.

"Ben Mert İçen . Barlas Koleji'nden geliyorum" dedi Mert.

"Ben Yaman Barlas ben de Barlas Kolejin'den geliyorum" dedi. Herkes şaşırmış olcakki Yaman'a merakla baktı.
Hoca herkesin aklındaki soruyu sorcak olcakki herkes can kulağıyla dinliyordu.

"Yaman sen niye kendi okulundan buraya geldin. ?" diye sordu hoca. Yaman bakışlarını bana çevirdi ve gülümsedi. Kaşlarımı kaldırıp hayır söyleme der gibi baktım.

"Babam kendi okulumuz diye rahat davranışlar sergilediğimi ve biraz disiplinli olmam gerektiğini düşündüğü için okul değiştirmemi istedi. Mert'le de çok yakın olduğumuz için o da benimle geldi."

"O zaman okulumuza hoşgeldiniz. Şu yeni sıralar sizin galiba oraya oturabilirsiniz" dedi. Yaman ve Mert cam tarafında son sırada oturdular.

İlk ders öyle böyle bitti. Zil çaldığı gibi Yaman'ın sırasının yanına gittim. Oda zaten ayağa kalkmıştı. Mert'de Burcu'nun yanına gitti tabi. Direk Yaman'a sarıldım. Oda bana kollarıyla karşılık verdi. Sınıfta olduğumuzu hatırlayarak kendimj geri çektim. "Sen ne ara nasıl geldin buraya?" diye sordum ona.

"Sevgilim depresyona girip hasta olmasını istemedim" dedi. Geçen gün söylediğim sözler aklıma gelince gülümsedim.

"İyi ki geldin Yaman" dedi gözlerine bakarak.

"Bence de hayatım da sen niye bana bu dingille aynı sınıfta olduğunu söylemedin" diyip kafasıyla Rüzgâr'ı gösterdi. Rüzgâr'da dik dik bize bakıyordu.

"Yaman zaten sevgili olalı 4 gün oluyor aklıma gelmedi. Hem merak etmd bana bir zararı yok"

"Olursa zaten onun icin iyi olmaz."

"Bırak Rüzgâr'ı hadi bahçeye çıkalım." diyip sınıftan çıktık.
--
Öğle arasına girmistik. Şuan kantinde ben yanımda Yaman karşımızda ise Mert'le Burcu oturuyordu. Öğlene kadar ne yaptınız diye sorarsanız derslerde çok dikkat çekmemek için ayrı oturduk. Teneffüslerde hep bahçeye çıkıp öyle konuştuk.

Kantinde öyle otururken Rüzgâr bize doğru geliyordu. Sinirli bir şekilde bize bakıyordu. Yaman Rüzgarı'ı farkedince ayağa kalktı. Onun kalkmasıyla hepimiz ayağa kalktık. Rüzgâr önümüzde durdu;

"Niye geldin" diye sordu Yaman.

"Yaptığınız ihanetleri öğrendim çünkü" diye cevap verdi.

"Ne ihaneti?" dedim Rüzgâr'a bakarak.

"Ne ihanetimi söyliyim benimle ile sevgiliyken Yaman'la birlikteydin. Bana ihanet ettin Hevin hiç mi gururun yoktu senin? Hadi beni bırak sevgilisi olan biriyle birlikteydin sen. Gizem ile Yaman sevgiliyken onunla birlikte oldun. Bu kadar kötü bir insan olabileceğini düşünmemiştim. Söylesene lise 2'de de beni birileriyle aldattın mı? "

Rüzgâr'ın söyledikleriyle göz yaşlarım akmaya başladı. Yere bakıyordum sadece. Yaman ise ellerini yumruk yapıp sıkıyordu.

"Düzgün konuş Rüzgâr. Şimdi burdan siktir olup git" dedi Mert.

"Şimdi gidiyorum ama geri gelicem. Bunların hepsinin hesabını tek tek ödüyeceksiniz" diyip yanımızdan gitti. Onun gitmesiyle sandalyeme geri oturdum.

YANAN OKULUM (Tamamlandı)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin