-4-

16.3K 559 141
                                    

Son derse girmiştik. Yaman'a gerçekten  sinir  olmaya  başlıyordum her beni gördüğünde  sinsice gülüyordu. Ama bu yaptığının bir karşılığı  olucaktı  bende ona  bir şeyler  yapıcaktım. Bütün ders napıcağımı düşünüyordum ki bulmuştum hafif bi şekilde  sırıtıp  dersi dinlemeye  başlamıştım.

Eve geldiğimde kendimi yatağa  attım  ve öylece 15 dk durdum. Sonra ayağa  kalkip makyajimi temizledim ardından yüzümü  bebek şampuanı  ile yıkadım  çünkü  anca öyle  tam olarak yüzüm  temizleniyordu. Ardından  üstümü  değiştirdim. Altıma  çiçekli  pijamamı giydim üstüme  de siyah  bir tişört  saçımı  da topuz  yapıp mutfağa  gittim. Makarna yaptım  annemden önce  eve geldiğim  için  yemekleri  ben yapardım  yani makarnayı;). Tabağıma koyduğum  makarnayı ve dolaptan aldığım  ketçabı masaya götürdüm ve yemeğe  başladım.

Yemeği  bitirip tabağımı yıkadıktan sonra. Burcu'yu aramaya  karar verdim. Rehberime girip 'Sister💖' yazısına  basıp telefonu  kulağıma koydum. Çalıyordu

- "Aloo kanka naber"

- "İyi  Burcu sen?"

-"İyi de kızım  o Yaman denen çocuk  neden senin saçını  bağladı sıraya  ya?"

-"Neden olcak gıcık  çünkü"

- "Durduk  yere diyosun yaniii?"

-" Hayır  derste  saçlarımı  önüme  almamı  söledi  bende almadım  neymiş  rahatsız oluyomuşşş"

-"Eee kızım  çocuk   haklı"

-"Haklı diye böle  bisi yapması  gerekmiyordu. Hem ben ona ne yapcağımı biliyorumm."

- "Napıcaksın lan?"

-" Yarın görürsün" derken zil çaldı"kanka kapatıyorum annem geldi galiba hadi bayy öptüm" dedim ve oda" görüşürüz" derken merdivenden aşağıya inmiştim ve kapıyı  açtım..

- " Hoşgeldin  anne"

- " Hoşbuldum yavrum ee naptın  bugün  nasıldı ilk günün arkadaş  yaptın mı?"

-"Güzeldi Burcu'yla aynı  sınıftaydık sınıf arkadaşlarımda iyi insanlar"(biri ismimle dalga geçti  anne diğeri  saçımı  sıraya bağladı) diyemezdim sonuç  olarak.

- "Çok  iyiymiş ben birazdan sana bi servis ayarlarım kızım  artık  servisle gidersin okula"

- "Anne gerek yok zaten  ilkokuldan beri servisle gidiyorum bırakta son sene eve yürüyerek gidiyim sen sormadan  söliyim kötü  havalarda taksiye binerim biliyosun zaten karlı havalarda beni zorlamıyor."

- "Peki kızım " dedi annem ve odasına  giderken arkasına  döndü" kalk hadi ders çalışmaya  bu son  senen üniveriste  sınavına  gireceksin  çok  çalışman  lazım " kafamı  sallayıp  odama doğru  gittim çalışma masama oturdum ve matematik test kitabımı  çıkardım.

"Evet tam 150 matematik sorusu ve sadece 8 yanlış." Derslerim genel olarak iyiydi notlarım  da hep iyi  gelirdi şuana  kadar hep takdirle geçtim 11.sinifta da onur belgesi almıştım. Bu sene ama daha çok  çalışman  lazım çünkü üniveriste  sınavım  vardı.

Masadan kalkıp  yatağa  geçtim. Direk uykuya daldım.

Sabah erkenden kalktım  saat 6.45 di yüzümü  yıkadım ve dişimi fırçaladiktan sonra saçımı  düzleştirdim. Üstüme siyah kolsuz bir dar tişört  altına  yüksek bel siyah beyaz çizgili bir pantolon giydim. Bileğime saat, boynuma bir kolye ve kulaklarıma halka küpelerimi taktım.  Küpelerim belli olsun  diye saçlarım  at kuyruğu yaptım  aşağı  indim. Annemin  bıraktığı  parayı  aldım  ve beyaz  hafif  topuklu spor ayakkabımı giydim elime siyah ceketimi alıp  çantama  attım  ve evden çıktım
                       - Giydikleri-

 Annemin  bıraktığı  parayı  aldım  ve beyaz  hafif  topuklu spor ayakkabımı giydim elime siyah ceketimi alıp  çantama  attım  ve evden çıktım                        - Giydikleri-

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Apartmandan çıktım  ve kulaklığımı takıp yürümeye başladım. Yürürken  şarkı  dinlemek kadar huzurlu birşey  yok. Açtığım  şarkı  bitmişti  tam şarkı  değiştircekken  bir ses geldi"Hevin" diye sağıma  baktım  bu Mert ti"Hadi atla seni okula bırakalım" dedi"Gerek yok sağol" dedim ama ısrar  edince  arabanın  arkasına bindim. Bindiğim  gibi on koltukta  onu gördüm  Yaman'ı  gıcık  bir bakış  atıp " Günaydın" dedim. Mert hafif gülümsedi " Günaydın  nası  araba mı beğendin  mi?" tam ağzımı  açacakken Yaman konuştu"Araba nerden senin oluyo Mert araba mı sahiplenme" Mert ofladı ve yola  devam ettik.

Okula vardığımızda  arabadan inerken Mert'e teşekkür  edip arabadan çıktım. Çıktığım  gibi Gizem'in pis bakışlarını  üstümde gördüm. Bende ona aynı  bakışları atarken yanıma  geldi. "Senin bu arabada ne işin  var Yaman seni nasıl  arabasına  aldı " Tam konuşucaktım ki  Yaman araya girdi"Onu ben arabaya almadım Mert çağırdı yoksa almazdım"  dedi . Gizem sinsice gülerken konuşmaya  başladım " Senin arabana kalmadım zaten binmeden senin araban olduğunu  bilseydim binmezdim merak etme" dedim  ve sınıfa  girdim. Cidden sinirlerim bozulmuştu. Sabah makyaj  yapmamıştım. Direk tuvalete  girdim rimel eyeliner  ve hafif  parlak  bir ruj sürüp  sınıfa  doğru çıktım. İlk ders sosyal etkinlikti yani boştu böle  derslerde test çözdürürlerdi yani eski okulumda öyle  olurdu  umarım  burda da böyledir.

Hoca sınıfa  girip yoklama aldıktan  sonra" Arkadaşlar  benim doldurmam gereken bazı  dosyalar var bu ders boşsunuz  istediğinizi yapın  ancak ses çıkaran olursa yok yazarım."

İşte  beklediğim  fırsat  ayağıma  geldi çantam dan birşey  alıcakmşım gibj arkama döndüm Mert gizlice telefona giriyordu Yaman' da yan durmuş  bir şekilde  uyumaya başlamıştı. Çantamdan rimelimi ve rujumu almıştım.

Aradan 15 dakika geçti . Arkama döndüm  ve Mert'e beden dilimle yer değiştirmemiz gerektiğini  anlattım  ve  değişik  bir bakış  attıktan sonra yer değiştirdik. Elimde tuttuğum rimeli ve ruju Yaman'ı rahatsız  etmeden sürdüm  ve o anda zil çaldı  direk ordan kaktım. ALLAH TAN hemen kalkmamıştı Mert söylenmeye  başladı " Yaman kalk artık  Yamann kış  uykusuna mı  uyudun be  yavrum" derken Yaman ayağa kalktı ve  tüm  sınıf  gülmeye  başladı  Yaman anlamamış  bir bakışla "Neye gülüyor  bunlar" dedi sınıftan  bir ses " Abi çok  güzel  gözüküyorsun göz  rengin belli  olmuş  ve pempe sana gerçekten  çok  yakışmış" Yaman sinirlendi ve direk telefonundan kendisine  baktı baya sinirlenmişti o an kulağına  fısıldadım " Sınıfınıza hoşgeldim  Yaman Barlas" bana öfkeyle baktı  ve ekledi"Bittin sen kızım" dedikten sonra hemen sınıftan  çıktı..

---------------------------------------------------------
Herkese Selam😍

Bugün  tam  4 bölüm  yayinladım 3 bölüm  de yazdım  ama 1 bölümde  size karakterleri tanıttım. Bugünlük  bu kadar yeter diye düşünüyorum  ama belki gece  yeni bir bölüm  gelebilir?

Sizce Yaman sen bittin kızım  derken neyden  bahsediyor du?

Sizce Hevin neden babasından hiç  bahsetmedi?

Hepsi 5.bölümde 😘

YANAN OKULUM (Tamamlandı)Where stories live. Discover now