-31-

7.2K 333 36
                                    

2 GÜN SONRA

"Anne aç değilim yemek yemek istemiyorum"

"Kızım 2 gündür ne yemek yediğin var ne de okula gittiğin. Neyin var diyoruz birsey de söylemiyorsun. Endişeleniyoruz senin için."

"Anne odamdan çık artık" dedim sesimi biraz yükseltip. Annem kızmış olcakki bakışlarını değiştirdi.

"Sen bana emir mi veriyorsun bide üstüne bana sesini yükseltiyorsun. Ben sen iyi ol diye neler yapıyorum ama senin yaptığına bak. Bu kadarı fazla Hevin yarın okuluna gidiyorsun. Gitmeyeceksin söyle okuldan aldıralım seni. Hayatının sonuna kadar burda yaşarsın." dedi annem sinirle ve odamdan çıkmıştı.

Acaba fazla mı abartıyorum olayları. Ama ögrendigim şey çabuk sindirilcek birşey değil. Ben bundan sonra Yaman'la aynı ortamda nasıl dururum bilmiyorum. Üvey de olsa kız kardeşim onun yüzünden ıntihar etmişti. Her ne kadar onu tanımasamda her ne kadar onu görmesem de onun için üzülüyorum. Bir yanlış anlaşılma onun hayatını bitirdi. Şimdi ben kız kardeşimin ölümüne sebeb olan biriyle nasıl sevgili olurum?
Yaman'a her sarıldığım da aklıma o gelicek. Yaman'a her baktığımda o aklıma gelicek. Ben ona ihanet etmiş gibi hissedecem. Hem belki o bar olayı yaşanmasaydı şuan hala beraber olucaklardı. Ben şimdi ne yapıcam. Allah'ım nolur bana bir yol göster.

2 gün önce uçurum'un kenarında ne oldu derseniz hiçbirşey olmadı. Ben ilk önce duyduğum gerçeğe inanmadım. Daha doğrusu inanmak istemedim. Ama Yaman bunun gerçek olduğunu söyledi. Sonra ordan Yaman'a hiçbir şey söylemeden ayrıldım. Ağlayarak eve kadar yürüdüm.
Dün eve babam geldi yüzüne bile bakamadım. Babam kızının neden intihar ettiğini bile bilmiyordu. Şuan bunu bilse Yaman'la sevgili olmama izin vermezdi. Zaten hangi baba izin verirdi ki?

Telefonumdan gelen bildirim sesiyle yerimden sıçradım. Gelen bildirim eski okulumun yani yanan okulumun facebook sayfasındandı. Sayfanın bildirimlerini açtığım için bildirim gelmişti. Sayfada şu yazıyordu;

"Sevgili ********** Okulu öğrencileri;

1 ay önce bazı sorunlardan dolayı yanan okulumuz hayır sever bir beyfendinin destekleriyle eski haline getirilmis ve onarılmıştır. Okulumuz haftaya Pazartesi eğitim öğretimine devam edecektir. Öğrencilerimizi eski okullarında yeniden görmek isteriz.

Okul Müdürü
Hakan Sezgin "

Okuduklarım karşında hem şaşırmış hem sevinmiş hem de üzülmüştüm. O nasıl oluyor derseniz söliyim. Okulun bu kadar kısa sürede tadilat edilmesine ve yeniden başlıycak olmasına şaşırmıştım. Eski okulumu ve eski sınıf arkadaşlarımı özlediğim için sevinmiştim. Ama yeni okuluma da alıştığım için üzülmüştüm.

Tabi eski okulumun tekrar açılması oraya gideceğim anlamına gelmiyor ama gitmem bence daha doğru. Hem herşeyden uzaklaşmış olurum. Babama da zamanı geldiğinde de herşeyi anlatırım. Hoş zamanı gelip geçiyordu ama. Yaman'ı da görmeye görmeye unuturum. Ne demişler 'göz görmeyince gönül katlanır'.

Evet uzun bi düşünmemin ardından gitmeye kesin karar kıldım. Burcu'yu aradım. Ona gitmek istediğimi söyledim o da ben de geliyorum dedi. Mert'i okulda yalnız bırakma dedim oda seviyorsa bu bir engel değil dedi. Şimdi tek sorun annemi ikna etmekti ve ben onu az önce kırmıştım. Aptal Hevin. Şimdi nasıl kendimi affettircem. En iyisi ilk önce yemek yemek. Yediğimi bilirse içi rahatlar en azından.

Yemeğimi yedikten sonra tepsiyi aşağıya indirdim. 2 gün sonra ilk defa odadan çıkmıştım. Bunu gören annem şaşırmıştı ama sonra hemen önüne dönüp telefonuna baktı. Bende salona geçip yanına oturdum. Annemin ellerini ellerime aldım;

YANAN OKULUM (Tamamlandı)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora