Розділ 10

799 64 6
                                    

Тікаючи з Лондона, я й уявити не могла масштаби своїх дій. Згадалися слова пані Елі, після нашої першої і останньої зустрічі. Вона казала, що я можу пошкодувати про необдуманий вчинок. І зараз, будучи в її домі, я усвідомлюю, до чого докотилося моє життя.

Мої роздуми перебив телефонний дзвінок. Хто б це так пізно? Може мамі щось треба. Але ні. Дотягнувшись до телефону, я побачила, що дзвонить Бетті. Через швидкий розвиток подій ми так і не поговорили. Я трохи ображена на подругу, адже дізналася, що вона тиждень приховувала від мене приїзд мами. Я помічала, що рудоволоска пізно з'являється в гуртожитку і дивно поводиться, але очікувати на такі події я не могла. Я не хочу зруйнувати наші теплі відносини, тому беру слухавку.

-Адель... - в тонкому голосочку чути помітне хвилювання. - Як ти? Надіюся, в тебе все добре?

-Так, Бетті, добре...

Не хочу розпочинати перша розмову про її "маленькі" таємниці щодо мене. І не знаю, чи телефонна це розмова взагалі.

-Ти на мене ображаєшся? - подруга почала перша.. - Адель, знай, я лише хотіла зробити краще для тебе. Пані Аманда боялася так одразу появлятися перед тобою. Їй потрібен був час і ні до кого було звернутися. Тому я мусила це приховувати. І твоя робота... це я дала твоє місцезнаходження Едвану. Думала, що в тебе нарешті все налагодиться. Ти не хотіла тут працювати, але тепер мусиш, щоб віддати той клятий борг. Все обернулося зовсім не так. Пробач мене... Адель, ти ще тут?

-Так, я тут. Все прекрасно чую і розумію. Нічого не зміниш, зараз це все не має значення. Чуєш, Бет, я не дуюся на тебе. Ти чудова подруга. Дякую тобі за все, що для мене зробила.

-Та що ти, Адель, я лише запихала тобі палки в колеса.. - знаю, вона любить все робити всупереч чомусь. Та хто з нас цього не робить? - Я вже так скучила. В нашій кімнаті так пусто без тебе.

-Не розкисай там, чуєш? Я знайду час і ми прогуляємось разом. Поговоримо про все на світі. Добре?

-Гаразд, я буду чекати. Ну добре, Адель, вже так пізно. Я не дивилася на годину, коли дзвонила. Випадково тебе не розбудила?

-Ні, я ще не спала.

Мені чомусь не до сну. Не буду розказувати чому. Адже чим більше Бетті знає, тим більше хоче все виправити і допомогти. Але в деяких випадках потрібно переносити все самостійно.

АдельWhere stories live. Discover now