38. Szülinapi ajándékok

990 59 13
                                    

Csirkeetetés után Fleurrel együtt sok tojással a zsebünkben tértünk vissza a házba. Mrs. W. és Ginny valakit körbeálltak, aki egy széken ült.

- Meg sem mozdul – sopánkodott az asszony. Egyik kezében a pálcáját tartotta, a másikban a Gyógyítás a gyakorlatban című könyv egy példányát, ami a Horzsolások és zúzódások című fejezetnél volt felütve. – Nem értem, ez mindig használni szokott.

- Jellemző Fred és George sajátos humorára, hogy eltüntethetetlenre csinálták – jegyezte meg Ginny.

- Valaki Fredet emlegette? - kérdeztem, és reménykedve pillantottam körül. Válasz nélkül hagytak, de hamar rájöttem, hogy nem volt ott sem ő, sem pedig George.

- De hát muszáj eltüntetni! – rémüldözött Hermione. Tehát őt állták körül. A lánynak... ha-ha, a lánynak egy monokli volt az arcán. Pedig tudom, nem illik kinevetni más baját, kicsúszott egy kuncogás. De nemcsak nálam, Fleurnél is. - Nem járkálhatok ilyen arccal!

Hermione legalább olyan tekintettel nézett rám, mintha én okoztam volna a monoklit. Amikor Fleur is beszólt neki (Bill mesélte, 'ogy Frhed és Zsorzs nágyon vices fiúk...), azt hittem a tekintetével küld rám egy halálos átkot. Vagy még rosszabbat.

- Mi van? Én nem csináltam semmit... - kerültem ki őt, hogy végre letegyem a tojásokat. Egy ideig hallgattam a sopánkodását még, majd megszántam. - Azt mondod Fred és George csinálták?

- A bokszoló teleszkópjuk - bólintott.

- Mutasd - közelebb húztam magamhoz, hogy lássam. - Keresek rá valamit... - tíz perc után tértem vissza, a bájitalos táskámmal és az üstömmel együtt. - Van egy jó és egy kevésbé jó hírem.

- Mondd - sóhajtott, miközben kibámult az ablakon.

- Megtaláltam a jó kenőcsöt - feleltem. - A baj csak az, hogy nincs nálam, és nem tudok csak úgy elugrani az ikrekhez, mivel még nem múltam el tizenhét... - sóhajtottam. - Ezért el kell készítenem.

- Ez a kevésbé jó hír? El tudod készíteni?

- Persze - bólintottam. - Én segítettem nekik is... - kuncogtam. - A baj csak az, hogy miután kihűlt a krém, még egy órát pihentetni kell majd. Tehát a délelőttöt ezzel a szép monoklival fogod tölteni...

- Mire vársz még?

- Öm... Fleur begyújtanád a tüzet az üstöm alatt?

- 'ogy? - kérdezte. - Persze - bólintott, és mellém telepedett. Végig szóval tartott, és választ is várt tőlem, ami kicsit megnehezítette a munkát. Egy ízben Hermione is felsikoltott. Úgy megijedtem, hogy majdnem levertem az üstöt a helyéről.

- Baglyok! Jönnek a baglyok! - Harry és Ron úgy rohantak be a konyhába, hogy majdnem fellöktek...

- Hé! - kiáltottam utánuk. - Hannah itt áll és nem szeretne bájitalhozzávalóvá válni!

Úgy megdöbbentek, hogy még bocsánatot is elfelejtettek kérni. Nem csoda, hiszen megjöttek az RBF eredményeik.

- Ez négy bagoly... Hannah - Ron körbefordult. - Hannah, ez a tiéd! - lengette meg előttem a borítékom.

- Uramisten, tényleg! - remegő kézzel fogtam meg a cikornyás kézírással, nekem címzett levelet. Egyből éreztem, hogy kicsit nehezebb, mint a szokásos boríték...

Hannah Winslow

Odú

Widra St. Capdel

Amerikából jöttem II. (HP fanfic)Where stories live. Discover now