48. I Will Katie

843 53 1
                                    

- Amplificato!

Drága Fred!

Bár elmondhatnám neked, mivel kell megküzdenem végzősként. Felnőttként. De nem tehetem... Úgy érzem magam, mint a csapdába zárt vad. De ígéretet tettem. Albus Dumbledore-nak.

Most mégis megszegem ezt a fogadalmat, nagyon önző módon, mert úgy érzem, túl nagy játékba kerültem, túl nagy a tét és nekem meg kell játszanom, pedig nincs elég zsetonom hozzá. Te biztos azt mondanád most, hogy nem véletlenül engem kért meg Dumbledore arra, amire.

Ki kell derítenem, hogy Draco Malfoy miben mesterkedik. Ő volt az, Fred. Ha közvetve is, fogalmam sincs kit bízott meg vele, de ő volt az Fred. Miatta került Katie az ispotályba. Táncoltam vele a bálon, nem tagadta le. Harryéknek azt mondtam, hogy nem tudtam kideríteni semmit, mert olyan jó okklumentor, hogy teljesen lezárta az elméjét. Hazudtam.

Ő már halálfaló.

És Flint... nem tudok rajta kiigazodni. Táncoltunk, ő magához húzott és a fülembe súgott: mi dolgod Malfoyjal? Lehetsz bármilyen ravasz, szivi, de sosem lehetsz ravaszabb annál, aki erre született.

Mit akar tőlem, Fred? Bár meg tudnám mondani. Zsarolni? Vagy... ami még rosszabb, segíteni akar nekem? Timothy Flint halálfaló lesz. Nem akarok egy halálfaló adósa lenni.

Will szerint belém szeretett. Ezért nem is mondhatom ezt el neked... nem akarom, hogy bántsd őt. Nem akarom, hogy Neked bajod essen miatta. Túl fontos vagy nekem ahhoz, és minden erőmmel azon vagyok és leszek, hogy téged védjelek. Remélem, ha ezt olvasod, már te is így fogod érezni.

Dumbledore még valamivel megbízott engem. Voldemort életét tanulmányozzuk együtt. Úgy tűnik, legyőzhető, de nagyon kemény munkába fog kerülni, míg ezt elérjük. Főleg, mire Harry eléri ezt. És még így sem biztos a siker. Remélem, egyszer megbocsátasz nekem minden, most még el nem követett hibámért, amivel fájdalmat okozok neked.

És remélem egyszer Piton professzor ellen is megszűnik mindenkinek az ellenszenve... sejtettem mindig is, hogy ő egy jó ember. Egy szerelmes ember.

Miután Draco elviharzott, és Flint elengedett felkerestem még Pitont. Mérges volt rám, és megpróbáltam vele tisztázni. Ehhez meg kellett osztanom bizonyos... emlékeket az enyéimből. Az ő emlékei pedig megmutatták nekem, hogy fiatalként szerelmes volt... Lily Evansbe. Jól látod, Harry édesanyjába. Azóta azon gondolkodom, hogy mit jelent ez... Piton végül arra tette fel az életét, hogy megvédje őt és a fiát... Harry Potter az ő számára Lily Evans fia. Még most sem tudom elhinni, nem tudok aludni, pedig elképesztően fáradt vagyok. Két óra múlva reggeli.

Hamarosan látlak, Fred, és csak ez számít. Csak Te számítasz. Szeretlek.

De most az egyetlen ember, akiben bízhatok, az Perselus Piton. Akit nemsokára mindenki árulónak fog kikiáltani, mert...

H.

Letöröltem a kicsorduló könnycseppemet. „Ceccidimo!" - gondoltam, és pálcámmal az előttem heverő lapra koppintottam. Amint eltűnt az írásom, összecsaptam a könyvet.

- Csíny letudva - suttogtam. Kattant a zár, és a könyvem teljesen magába zárt minden információt.

Ahogy felálltam, a hollófekete báli ruhám még susogott. 

 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Amerikából jöttem II. (HP fanfic)Where stories live. Discover now