60. Egy kicsivel több szeretet

1.3K 56 3
                                    

Albus Dumbledore halott. Meghalt. Will és én ott álltunk a csillagvizsgáló torony tövében, könnyeink megállíthatatlanul csorogtak, égették a szemünket, az arcunkat.

Az igazgató... meghalt. Senki és semmi nem készíthetett fel erre a látványra. Még senki nem volt odakint, Will pedig, ahogy átkarolva fogott, megszorította felkarom jelzésként és lassan ballagtunk befelé.

Vége. Vége van.

* * *

A gyengélkedőre tartottunk. Will úgy gondolta jót tesz mindkettőnknek, ha hasznosítjuk magunkat, vagy legalább is csatlakozunk a többiekhez. A bejárat melletti ágyban Neville feküdt, Madame Pomfrey éppen őt látta el. Mikor meglátta, hogy mi vagyunk azok, már nyitotta a száját, hogy elmondja miben tudunk segíteni. De aztán be is csukta gyorsan, ahogy az arcunkra pillantott.

Nem hinném, hogy használható állapotban voltunk. Odasétáltunk a távolabbi ágyhoz. Többen is álltak ott: Ron és Hermione mellett Tonks és Remus. Keresztapám kitárta a kezét, de mielőtt megöleltem volna Bill ágyához léptem és a sebeit vettem szemügyre. Willre pillantottam - ugyanazt az ürességet láttam a szemeiben, mint amit én az agyamban és a szívemben éreztem. Ekkor léptem keresztapámhoz, aki szeretettel magához szorított, belőlem pedig ettől kitört a sírás.

- Nyugalom... - próbáltak halkan nyugtatni. - Bill sebei nem olyan vészesek, mint amilyennek tűnnek... - Bárcsak tudnák miért sírok valójában!

Újabb alakok érkeztek a gyengélkedőre. Harry és Ginny volt az. Mikor beléptek, Holdsáp elengedett és megindult a fiú felé. Éreztem az aggódását, miközben próbáltam visszafogni a saját szipogásom. Madame Pomfrey közben végzett Neville-lel, engem a Bill melletti ágyra nyomva lépett oda a Weasley fiúhoz, és egy zöld, elég szúrós szagú tinktúrával kezdte ecsetelni az arcát. Ha jobb passzban lettem volna, meg tudom nevezni, sőt, el tudom készíteni a gyógyírt az eszméletlen férfi sebeire, de még mindig nem találtam magamban semmi mást a szomorúság kongó ürességén kívül. Keresztapám hangját is a gyász vastag fátyolán át hallottam.

- Nem esett bajod, Harry?

- Nem... hogy van Bill?

Senki nem válaszolt. „Öcsikémet" néztem, láttam a tekintetén a döbbenet nyomait, ahogy Billre nézett Hermione válla fölött. A párnán egy, a felismerhetetlenségig szétmarcangolt, groteszk arcroncsot pillantott meg. Madam Pomfrey még mindig ecsetelte a sebeket.

Harry rám nézett, ahogy eszébe jutott, milyen könnyedén eltüntette Piton a vágásokat Malfoy arcáról és testéről.

- Valamilyen bűbájjal nem lehet begyógyítani ezeket? – fordult felém, majd a javasasszonyhoz, amikor megráztam a fejem. Ez nem olyan vágás, mint amik valamikor - úgy éreztem egy másik életben- Draco Malfoy testét tarkították.

- Nem használ itt semmilyen bűbáj – felelte Madam Pomfrey. – Mindent kipróbáltam, amit ismerek, de a vérfarkas-harapást semmi nem gyógyítja be.

- De hát nem teliholdkor történt – szólalt meg Ron, aki olyan mereven bámult bátyja arcára, mintha a puszta tekintetével eltüntethetné a sebeket. – Greyback nem volt átváltozva, vagyis Bill biztos nem lesz... nem lesz igazi... – Bizonytalanul rápillantott Lupinra.

- Nem, én sem hiszem, hogy Billből igazi vérfarkas lesz – rázta a fejét Lupin –, de nem zárható ki bizonyos mértékű fertőzöttség. Ezek átokverte sebek. Nem valószínű, hogy valaha is teljesen begyógyulnak, és... és lehet, hogy Billnek ezentúl lesznek farkast idéző tulajdonságai.

Amerikából jöttem II. (HP fanfic)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang