PRESTANI DA GLUMIŠ

7.1K 391 51
                                    

LOGAN

Hodam po Enzovom stanu razgovarajući sa svojim advokatom i ujedno gledam kroz prozor. Novinari su okupirali zgradu, kao vojska se poredali po stražnjem i glavnom ulazu. Rina, moj advokat, mi govori da će sve srediti i da će joj trebati malo vremena. A ja jebenog vremena nemam. Zvao sam i inspektora, da organizuje patrolu i rastjera ovu gužvu. Za poveću svotu poslao je odmah svoje ljude. Novac je činio čuda, dok god ga imaš svi igraju oko tebe.

Nakon što sam iznerviran prekinuo razgovor, Nia je sa Selenom donijela kavu i biskvite. Prvo sam sumnjao na nju, možda je željela osvetu za one uvrede sinoć. Ali strah u njenim očima odagnao je tu pretpostavku. Ne bih rekao ni da ih je Madurro pozvao, iako je još uvijek imao kontrolu nad pojedinim medijima.

Kada sam stigao i pozvonio na vrata, otvorio ih je Enzo. Zaprepašćenost na njegovom licu je bila očigledna. Nikada ga nisam posjećivao, a da se prethdno nisam najavio. Selena je već bila druga stvar. Ona mi je dotrčala u zagrljaj i nije djelovala ni malo iznenađeno, više kao da je strepila da se neću pojaviti. Što slaže još jedan dio slagalice. Njih dvije se stvarno druže, a Nia je iskoristila ovo mjesto, saznavši od nje da me poznaje.

I tako dok mi je Selena otkrivala neke stvari o njoj, Enzo me sa dozom začuđenosti posmatrao. Znam da ga je najviše interesovalo moje iznenadno zanimanje za Niu. Nije govorio ništa, ali nekako sam bio siguran da će pronaći vremena i očitati mi bukvicu.

Pet je prošlo, a Nie nije bilo. Polako sam ustao bez želje da je više čekam. Ljutit što sam joj povjerovao. Ali bravo za nju. Uspjela me nasamariti, što nijednoj do sada nije uspjelo. Gledao sam u Selenine uspaničene oči, dok je ponavljaja u nedogled rečenice kao opravdanja. Samo sam je poljubio u obraz i pozdravio se s Enzom , dok mi je on govorio da ćemo još razgovarati.

I eto me sad, zaglavio sam u istom stanu sa Niom, koja čim je ugledala da odlazim, krenula sa moljakanjem i preklinjanjem da se vratimo gore. Nikada nikome nisam tolerisao kašnenje, pa zašto bih onda njoj. Prokleti novinari su bili za sve krivi. A ponajviše jer sam bio izložen trećerazrednoj glumi gospođice Madurro.

I dok svi sjedimo u dnevnoj sobi i pijemo kavu, gledam njih dvije, kako nešto užurbano pričaju, samo malo naginjući glavu u stranu tek toliko kako bi uvidjele da ih niko ne posmatra. Ohh, Nia, ti si itekako pod prismotrom.

„ Nia, odakle ti poznaješ Enza i Selenu?" Prekidam vrtuljak tišine, jer ne želim da gubim vrijeme.

„Selena je moja drugarica još iz vrtića. A Enza sam upoznala kada sam još kao dijete prvi put prespavala kod njih."

„Aha. Obzirom da ih ja poznajem čitav svoj život, malo mi je čudno. Nikada te nisu spominjali, jer sjetio bih se da jesu." Nikada nisam zaboravio to prezime, a potrudio bih se da ni ona ne zaboravi moje. Ali život je pokazao da nikada nije kasno za neke stvari. Ali svakako ću učiniti sve da me nikada  ne zaboravi.

„Nama je Logan ispričao kako ste se upoznali, ali nije nam jasno zašto si tražila sastanak sa njim. I to baš ovdje." Enzo je imao najviše hrabrosti da krene od onoga što nas je najviše zanimalo. Pogledam u Niu, a ona gleda u onu kavu ispred sebe. Ako je ona odlučila da šuti, šutiću i ja. Ionako nisam dužan nikome ništa objašnjavati. Ona bi trebala.

„Pozvala sam Logana ovdje, jer je sinoć došlo do zabune." Sada gleda u mene. Vidim da joj je nelagodno zbog onoga sinoć i pričanja o tome još pred drugim ljudima. Okrenem se prema njoj tijelom, dok nastavlja dalje. „Željela sam mu objasniti i razjasniti neke stvari, a nisam mogla otputovati u Como. A pošto i on poznaje vas, mislila sam da je ovo najbolje rješenje."

Sve vrijeme dok priča Enzo me začuđeno posmatra i tačno mogu vidjeti kako mu kotačići rade u glavi. Kada me pogleda kao da me želi streljati znam da je shvatio. I da sa Niom ništa nije slučajnost.

U rukama neprijatelja 🔚✔ Where stories live. Discover now