(NISAM) ZALJUBLJENA

6.5K 328 14
                                    

 NIA

Noćni klub Shiling's je bio udaljen pola sata vožnje. Dogovor je bio da se nađemo na parkingu ispred njega u deset. Uvidjevši da mi Anna, Silvanina kuma, maše izađem iz auta, pazeći da moja kratka bijela haljina ne otkrije previše. Rukavi na njoj su lepršavi, dekolte je u obliku slova V, haljina prati liniju struka i kukova, završava malo iznad koljena. U istoj boji su i sandale sa kaiščićima i tankom visokom potpeticom. Kosu sam blago uvila i pustila da se prostre po mojim leđima i tako sakrije preplanulu kožu. Ovaj put sam nanijela nešto jaču šminku. Istakla sam oči, na obraze nanijela bronzer i tako istakla jagodične kosti. Crvenim ružom sam popunila usne, da bi izgledale veće.

Polako pređem jednosmjernu ulicu i krenem ka Anni koja stoji sa još dvije djevojke, pretpostavljam Silvanine kolegice sa posla. Ispred kluba je već gužva, jer je vikend. Dok čekam Silvanu i Selenu, provodim vrijeme u ugodnom ćaskanju sa Annom i Silvaninim drugaricama, Miom i Magdalenom.

Nedugo zatim dolaze i njih dvije. Jedna po jedna joj čestitamo rođendan i uručimo poklone, koje ona preda Martinu. On odlazi, a mi zajedno nastavljamo prema klubu. Klub Shiling's je jedan od napopularnijih klubova u Milanu. Rezerviran je samo sa kremu visokog društva koji prvi put po dolasku dobijaju posebnu karticu, koja služi kao propusnica. Vrata kluba su ogromna, teška i crvena, dok su njeni rubovi zlatni. Iznad njih je zlatnim slovima ispisano ime kluba. Pored njih se nalazi tabla u crnoj boji na kojoj piše da večeras nastupa DJ Maritimo. Pođemo crvenim tepihom i čekamo u redu da dođemo do ulaza. Predamo zaštitarima crvene kartice sa imenima, koje oni provuku kroz sistem i vrate nam ih. Uđemo u untrašnjost kluba, u hodnik ograničen crvenim zidovima, na kome su postavljene zlatne zidne lampe. Sa obje strane nalazi se mnoštvo crnih vrata, sa zlatnim bravama. Uvijek me zanimalo šta se iza njih krije. Po pričama sam čula da se tu nalaze sobe za posebne goste ovog kluba. Ljude iz visokog društva koji tu zadovoljavaju svoje apetite . Kada se vrata tih soba zatvore, automatski se zaključavaju. I vrijeme počinje da teče, kreće odbrojavanje. Ljubavnici imaju sat vremena da zadovolje jedni druge. Kada vrijeme istekne, vrata se otključaju i u njih može ući ko god želi. Jer sa suprotne strane tamno crvenim slovima piše „Free".

Dolazimo do poslednjih vrata, koja gurnem i uskoro se nađemo u velikoj prostoriji. Hostesa nas dočeka u crnom odijelu, bijeloj košulji i mašni oko vrata. Povede nas stazom do našeg stola, koji nosi broj18. Čitava prostorija je okupana prozračnom crvenom bojom koju daju reflektori. Prolazimo pored stepenica koje vode do separea. Oni su već popunjeni ljudima u odijelima i djevojkama koje plešu oko njih, koristeći tako priliku da zarade bakšiš. Prolazimo pored šanka, gdje barmeni izvode svoju magiju pred zainteresiranim ženama, koje su popunile i poslednju barsku stolicu. Na svakom stolu postavljena je po jedna lampa, i činije sa čokoladicama i grickalicama. Konačno stižemo u dio prostorije koji se lagano popunjava. Zauzmemo mjesta, a hostesa najavi konobara koji će se pobrinuti za nas. Pogledamo desno od nas polukružnu binu preko koje se nalazi crvena zavjesa. Iz zvučnika se čuje glas Nattie Natashe, , dok čekamo da se pojavi DJ.

Nakon par trenutaka dolazi konobar u crnim hlačama i bijeloj košulji, preko koje se nalazi crni prsluk i naravno svezana mašna. Nasmijan prilazi, razgovara sa nama i usput očijuka. Osoblju ovog kluba su one tajnovite sobe dostupne, besplatne, da zadovolje klijente. Kada se malo bolje osvrnem oko sebe, vidim da je ovo mjesto uređeno tako, da poziva na grijeh. Prepuštaju mu se svi, pa čak i oni koji su pitomi, zbunjeni, vjerni. Niko ne može da odoli iluziji koju atmosfera kluba stvara, zavodljivom osoblju koje je tu da ispuni i najsitnije želje. Ni žene, ni muškarci, ne mogu ostati imuni. Svi se vraćaju po još, dodira, utjehe, pažnje...

******

Pola sata je prošlo i ovdje je već buka preovladavala. DJ- a nije bilo ni na vidiku, ali je zato muzika iz zvučnika udarala toliko jako da smo jedva čule jedna drugu.

U rukama neprijatelja 🔚✔ Where stories live. Discover now