Разпределяне на наследството

53 5 6
                                    

-Аз съм адвоката на Ел Патрон. Елате на срещата в офиса ми с всичките му наследници след половин час. Ще получиш адреса със смс.
-Добре.-направих се,че плача и затворих.
-Добър актьор съм, нали?-попитах Ваня и се засмях.
-Дооста.-каза и тръгнахме към офиса на адвоката. Пристигнахме, като отпред беше пълно с хубави коли. Влязох вътре и ме посрещна секретарката на адвоката. Отиде в конферентната му стая и му каза, че съм дошъл.
-Влезте господине. Само ще помоля жена ви да изчака и да не влиза вътре.
-Отиди в клуба с моята кола. Аз ще дойда с охраните. -хвърлих и ключа и влязох в стаята. Седнах на единия стол на дължината на масата и адвокатът ме погледна, а аз пуснах една сълза да се отрони от окото ми. Това не беше типично за мен, но трябваше да изглежда, че ми е тъжно.
-Сега ще ти кажа някои неща, които ще получиш, но след това ще останем за разговор насаме.
-Добре.-казах и погледнах към краката си. На масата имаше 4 човека. Адвоката, жена му, дъщеря му и аз. Те двете не плачеха. Не знам как се сдържаха или явно не им беше мъчно.
-Къщата в София, която се простира на 3 декара и е оценена на 20 милиона отива при Мария Петрова.-каза, а майка и погледна лошо към адвоката.
-Това трябваше да е за мен?-попита, а дъщеря и се засмя иронично.
-Вилата на Свети Влас, която е на 20 метра от морето и има гараж с 10 антични и скъпоценни коли е за Мария Петрова. Клуб Sunlight също е собственост на Мария Петрова. Още 10 къщи из страната на обща стойност 57 милиона лева отиват при Мария Петрова. Хотел Фея, Сънрайз в Чифлика са собственост на Мария Петрова. Хотел и ресторант Розе, новият собственик е Мария Петрова. Сметка 7390213845 със стойност 100 милиона лева е с нов собственик, а неговото име е Иво Илиев.-ококорих се, а адвоката се усмихна.
-Хотел Гранд Банско е собственост на Иво Илиев. Верига магазини Sport Depot са собственост на Иво Илиев. Музей Слънце и Земя с антики на обща стойност от 7 млрд лева е собственост на Иво Илиев. Личния гараж на господин Петров с над 30 коли, сред които лимитирана серия Ламборгини Венено, всички тези на обща стойност над 50 милиона лева. Бижутерии Корона с инвентар за над 300 милиона, включително диаманти са собственост на Иво Илиев. Хотел Гранд Сити Слънчев Бряг оценен на 50 милиона евро е собственост на Иво Илиев. Частно пристанище Сейнт Мария на Свети Влас със яхти на стойност 700 милиона е с нов собственик Иво Илиев. Още 40 хотела пръснати по цялата страна на стойност 500 милиона лева са собственост на Иво Илиев. Мол България е собственост на Иво Илиев. Сметка 64739173832 със стойност 30 милиона лева е собственост на Мария Петрова с послание Малко са, но Иво ще те гледа. Ако имаш какъвто и да е проблем, включително и паричен към него. Илиана Илиева получава сметка 1253672917 с 1 милион лева, както и апартамент в перфектния център на София. ПФК Левски беше собственост на господин Марио Петров, а новия собственик се казва Иво Илиев. Господина помоли да ви кажа да се грижите за клуба. Още една сметка с номер 3471890321 и стойност 1 млрд лева е собственост на Иво Илиев. Това беше всичко за сега, а Иво да остане.-всички излязоха от стаята, а аз останах.
-Е? Какво ще говорим?-попитах, а той цъкна два бутона под бюрото си, а телефона ми загуби обхват. Това беше заглушаващо устройство.
-Тази папка е за теб.-каза и ми даде много дебела папка.
-Какво има вътре?-попитах.
-Информация. За известни политици, митничари и хора от властта. Освен това ти взимаш незаконния му бизнес, като в това се състоят две лаборатории за наркотици и канал към Италия. Освен това си шеф и разпределител на районите на тези, с които си се срещал преди.
-Добре. Предлагам ти да работиш за мен. Трябва да намерим начин за пране на пари. Ще има много големи постъпления. Очаквам на година по над милиард.
-Ще се справим. Ще работим заедно. Това беше, а сега можеш да си ходиш.-излязох от стаята и се качих в луксозния ми джип с охранителите ми.
-Карай към клуба.-казах и отворих една от всичките 17 папки с документи за всичко, което получих. Зачетох се и след кратък период от време пристигнахме. Влязох в офиса си, където ме чакаше Ваня и я погледнах тъжно.
-Не ми остави нищо.-излъгах я.
-Сериозно? Спокойно нищо не е станало.-дойде и ме прегърна.
-1 милиард и 100 милиона. ПФК Левски, две лаборатории, няколко хотела, антикварен музей и гараж със скъпи коли. Даже мисля, че изпускам нещо.-засмях се, а тя се вцепени.
-Не знам какво да кажа.-каза.
-Още утре започвам да демонстрирам размах.

Как е? Какво мислите добре ли се получава? Какво ще прави в следващата част? Дали не наближава края? Чакам мнение.

Hope / Надежда /ЗАВЪРШЕНА/Where stories live. Discover now