Alex

2.1K 97 3
                                    

Celý týden uběhl hrozně rychle a už byl zase pátek. Měli jsme volno, protože jsme zničili skoro všechny učebny, ale jelikož bylo páteční ráno, už všechno pomalu mizelo a barvu kůže už měli všichni normální. Na večer byla naplánovaná Siriusova oslava narozenin, které měl v pondělí. Jako dárek jsem mu dala zlatonku s jeho jménem a sadu na úpravu košťať. Jeho radost, když jsem mu tu zlatonku dala, byla úžasná. Jeho úsměv jsem milovala. Milovala jsem ho celého a každým dnem jsem se zamilovávala víc a víc a už jsem si to začínala připouštět. Vlastně už jsem si to přiznala, jen jsem to ještě neřekla nahlas. A s Lily jsem to taky ještě neřešila. Měla jsem to v plánu po Siriusových narozeninách a úplňku.

„Hej Alex," zamával mi Sirius rukou před obličejem, seděli jsme na snídani a já se na pár minut zamyslela, „vnímáš?"

„Promiň, jen jsem se zamyslela," usmála jsem se na něj omluvně, „co jsi říkal?"

„Ptal jsem se, jestli nám pomůžeš doplánovat pár věcí na večer," usmál se na mě prosebně, „Dvanácterák chtěl jít s Lily ven, ale Červíček se moc nevyjadřuje a pohled další osoby by se hodil. James nám pak akorát pomůže nachystat společenku"

„Jo jasně. Pomůžu vám ráda."

Po snídani mě Lily už podruhé za tento rok odtáhla do KNP.

„Tak," postavila se naproti mně, „kdy jsi mi to chtěla říct?"

„O čem to mluvíš?" zeptala jsem se nechápavě. V tu chvíli jsem fakt nevěděla, o čem mluví.

„Znám tě Lex. Posledních pár dní si na tobě všímám změny chování v Siriusově přítomnosti." Jo. To už mi došlo, kam tím míří. Co jiného by chtěla řešit, že?

„Chtěla jsem si o tom promluvit v neděli."

„Tak povídej."

„Pořád ho miluju," sklopila jsem hlavu. Děsilo mě to a říct to nahlas pro mě bylo ještě horší.

„Ale to je přece super," usmála se na mě, ale když si všimla, že mně do smíchu moc není, zarazila se, „co se děje?"

„Nikdy mi s nikým nic nevyšlo a teď mi dojde, že je to kvůli toho, že dva roky miluju jednoho kluka, se kterým jsem právě celé ty dva roky nemluvila. Miluju kluka, který mě odjakživa bere jako nejlepší kamarádku. Vždyť on mě nikdy neuvidí jinak. Může mít každou, na kterou si ukáže. Tak to prostě je Lily. A já nevím, co mám dělat, protože ho sakra hodně miluju a on je můj nejlepší kamarád. Má mě prostě jenom rád. Takže ne, není to super," poslední dvě věty jsem sotva slyšitelně zašeptala a nechala jsem horké slzy, aby mi stékaly po tvářích. Lily asi došlo, že to nechci řešit, a že mi nemá cenu říkat, že to tak není, tak mě pouze objala a počkala, až se uklidním. Moje domněnky, že už to nechá být, se však rozplynuly ve chvíli, kdy se ode mě odtáhla.

„Sirius tě miluje Alex. Říkej si, co chceš, ale já vidím, jak na tebe kouká. Nebavím se s ním zas tak dlouho a neznám ho tak dobře, ale tímhle si jsem prostě jistá. A ano, může mít každou, a přesto se změnil jen kvůli tobě. Ne kvůli každé. Vím, že se toho všeho bojíš, ale on tě miluje."

„A teď tu o Popelce," uchechtla jsem se a ona mě probodla pohledem, „Lily, teď to nebudeme řešit, jo? Já mám svůj názor a ty to víš. S tebou teď prostě nesouhlasím a nechci se hádat," řekla jsem, a když se nadechovala k protestu, přerušila jsem ji, „teď se o tom prostě nebudeme bavit," probodla jsem ji pohledem a ona váhavě přikývla.

Zbytek dopoledne jsme si povídaly a Lily-ač si to neuvědomovala-básnila o tom, jak je James skvělý. Na obědě jsme se jako vždycky potkali s ostatníma a celé odpoledne jsem strávila v přítomnosti Siriuse, Rema a Petera, plánováním oslavy. Byla jsem trochu nesvá, protože mi v hlavě pořád zněla slova Lily. Sirius tě miluje........Vidím, jak na tebe kouká........Tímhle si jsem jistá........Změnil se jen kvůli tobě. Když jsme měli všechno domluvené a zbývalo jen nachystat společenku, zbývala asi hodina do večeře, tak jsme si prostě povídali.

„Přemýšlel jsi nad tím, co jsem říkala?" otočila jsem se na Rema a ten se na mě nechápavě podíval, „že bys to měl říct Lottie."

„Přemýšlel a zatím to nemám v plánu." Jen jsem protočila očima a už se k tomuto tématu radši nevyjadřovala. Na večeři si Lily s Jimmym vyměňovali zamilované pohledy a Lottie s Remem na tom nebyli o moc líp. Když jsem drcla do Siriuse, aby se na ně taky podíval, málem smíchy spadl na zem. Po večeři jsme se šly s holkama připravit a kluci šli nachystat společenku.

Lily na sobě měla smaragdově zelené šaty nad kolena, které byly do pasu úzké, a sukně se rozšiřovala a na nohou měla lodičky stejné barvy jako šaty. Rty měla namalované červenou rtěnku a na očích měla zelené stíny s řasenkou. Vlasy jsem jí natočila kulmou, takže měla krásné lokny.

Jess jsem navlíkla do krátkého rudého overalu a tenisek stejné barvy. Rty jsem jí namalovala taky rudě, stíny jsem jí udělala do zlata a nanesla jsem řasenku. Vlasy jsem jí sčesala do objemného, nižšího culíku s tím, že přední pramínky jsem nechala volně.

Lottie si vzala krajkové bolerko nad pupík s dlouhými rukávy a výšivkou, černé džíny s vysokým pasem a páskem a černé lodičky. Rty měla černé a stíny jí přecházely z béžové do černé. Vlasy měla spletené do dvou holandských copů. Člověk by řekl, že je tam té černé až moc, ale jí to slušelo.

Já jsem si oblékla modré šaty bez ramínek, jejichž sukně byla vepředu nad kolena a vzadu po lýtka a na nohy jsem si obula modré lodičky. Make-up jsem zvolila jemnější. Rty jsem si namalovala béžovou rtěnkou a na očích jsem měla nevýrazné kouřové stíny s řasenkou. Vlasy jsem nechala rozpuštěné s tím, že přední pramínky jsem sepla vzadu.

„Sluší ti to," usmál se na mě Sirius, když jsme se přidali ke klukům.

„Taky nevypadáš špatně." Povídali jsme si pár minut, během kterých se Jess vypařila za Edwardem, Lily s Jamesem tancovat, Lottie s Remem taky někam zmizeli a Peter někde něco jedl, takže jsme tam zůstali se Siriusem sami. Asi po hodině jsme si sedli u baru a začali popíjet ohnivou whiskey. Snažila jsem se pít tak, abych měla jistotu, že si ráno budu všechno pamatovat. Kdybych věděla, co se stane, asi bych toho radši vypila víc.

„Hope," oslovil mě Sirius, když jsme si kousek od ostatních povídali.

„Ano?"

„Já. Musím ti něco říct. Držím to v sobě už hodně dlouho. Já, miluju tě Hope," řekl a moje srdce vynechalo úder. To, že mluví pod vlivem alkoholu, takže ho nemůžu brát vážně, mi došlo až ráno.

„Taky tě miluju Siriusi." Jen se usmál a o pár sekund později jsem cítila jeho rty na těch mých. Zapadaly do sebe jako puzzle. Byl to úžasný pocit. Milovala jsem ho dva roky a tohle jsem si přála víc než cokoli na světě.

„Miluje tě" „A teď tu o Popelce"Kde žijí příběhy. Začni objevovat