|27

19K 1.3K 164
                                    

Görkem bütün abilerimle tokalaştıktan sonra sıra bana geldiğinde yumruk yaptığım elimi gevşeterek uzattım ve hızla geri çektim. Sinirim geçmemişti ve daha neye sinirlendiğimi bile algılayamıyordum.

Hepsi koyu bir muhabbete daldıklarında cebimdeki telefonun titremesiyle tam önüme oturan Görkem'e baktım kısa bir anlık göz göze geldiğimizde sırıtıp tekrar abimlere dönmüştü.

karsimbibak: Sarı sen kıskandın mı bana mı öyle geliyor?

haninerdecikolata: Sana öyle geliyor.

karsimbibak: Bence kıskandın ;)

haninerdecikolata: Kıskanmadım!

haninerdecikolata: Ayrıca neyini kıskanıcam ben senin be?

karsimbibak: Kıskanmışsııınnnn

haninerdecikolata: Biliyor musun şuan abilerime seni söyleyebilirim ve emin ol buradan darbe almadan çıkamazsın.

karsimbibak: Ama söylemezsin

karsimbibak: Ne kadar umrunda değil mişim gibi davransanda öyle olmadığını ikimiz de biliyorsuz

haninerdecikolata: Çok biliyon sen

karsimbibak: Onlar teyzemin kızları. Teyzem çağırdı diye gelmiştim ben böyle bir manzarayla karşılaşacağımı bilmiyordum.

karsimbibak: Nasıl onlar senin abinse bu kızlar da benim kardeşim.

Gözlerimi kırpıştırarak Görkem'e çevirdim kafamı bir süre gülümseyerek baktıkdan sonra kaşlarını çatıp telefonuna döndü.

karsimbibak: Öyle şirin bakmaya devam edersen köşede sana ağzının suyunu akıtan garsonu dövmem gerekicek.

Hızla kafamı garsona çevirdiğimde göz göze gelmemizle göz kırptığında kaşlarımı çattım. "Yediğin yüreği-" diye söze başlamıştım ki Görkem hızla yerinden kalkmış Garsona doğru yürümeye başlamıştı.

Ne yapacağımı bilemeyerek ben de ayağa kalktığımda Görkem'in tam önünde bir kadın belirmişti ve hemen arkasında da babam.

Görkem şaşkınca kadına baktı. "Teyze?" kadın gülümseyerek Görkem'in yanaklarını sıkıp "Ber-"  demişti ki aklıma gelen tek şeyle hızla bacağımı sandalyeye çarpıp çığlığı başmıştım.

Herkes bir anlık şaşırsada babam hızla yanıma gelmiş abilerim de başıma toplanmıştı. "Pamuğum? Noldu kızım?"

"Şey ya," acıdan dolayı gözlerim yanmaya başladığında kafamı tavana diktim. "Bir anda oldu işte." diye mırıldandım zar zor.

"Ben buz alayım-" diye ayaklanan Ali abimin hemen arkasında Görkem elinde buz torbası ile belirmişti. "Sesi duyunca garsondan istedim." diye kısaca açıklayıp bana baktığında gözlerinde bariz bir endişe vardı.

Ali abim kuşkuyla Görkem'e baksada buzu acıyan yere koymuştu. "İyiyim ben oturun sizde." diye mırıldandım Ali abimden buzu alıp kendim tutarken.

"Emin misin? İstersen bi hastaneye gidelim belki kötü bir şey olur?" diyen Kıvanç abime ve onu onaylayan abilerime kızgın bir bakış attım. "İyiyim dedim."

Babam ne kadar endişeli olsada derin bir nefes verip alnımdan öptü. "Duydunuz Pamuğu oturun yerlerinize."

"Pamuk mu adı? Ne kadar hoş." Görkem'in teyzesi yanıma gelip elini uzatmıştı. "Ceylan ben de." Saygıdan ayağa kalkmaya çalıştığımda hızla omzuma bastırdı "Lütfen otur eminim daha çok bir araya geleceğiz." derin bir nefes verip elini sıktım ve cebimde titreyen telefonuma baktım.

karsimbibak: Söyledim ona sizin yanınızda Beraa demeyecek.

karsimbibak: Canın çok yanıyor mu?

haninerdecikolata: iyiyim.

karsimbibak: Yalancı.

Sinir ve endişeyle karışık bakan gözlerine karşılık masumca omuzlarımı indirip kaldırdım.

karsimbibak: Sırf beni öğrenmesinler diye şu yaptığına bak.

karsimbibak: Vicdan azabından ölmemi istiyorsun heralde

haninerdecikolata: Biraz olabilir ;)

"Görkem'in burada tanıdığı ailelerden biri olduğunuzu duyunca çok sevindim açıkcası. Uzun zamandır yatırım için güvenilir bir ortak bulmaya çalışıyordum. Eh Ulu ailesini de çok duymuştum."

Babam aldığı övgü karşısında hafifçe tebessüm edip başını eğdiğinde gülerek ona baktım. Kıkırtımı duyan babam bana dönüp güldüğünde diğer abilerim de babamızın bu haline gülmüştü.

"Görkem sence de fazla uzun bakmadın mı şu Pamuk denen kıza? Gözün düştü üstüne gözün!" Cansu'nun söylediği şeyle şaşkınca Görkem'e döndüğümde gayet rahat bir şekilde bakmaya devam ediyordu.

Canına mı susadın sen?

x♡

Pamuk Ama Prenses Değil (#Wattys2020)Where stories live. Discover now