|41

16.1K 1.2K 960
                                    

Buralarda okuyan kaldı mı merak ediyorum :)
x♡

-

"Uyandırmak istemezdim ama iki ders sonra sözlünüz var." Kafamı kollarımın üzerinden kaldırıp gözlerimi kırpıştırarak sese döndüm.

Sana hala sinirliyim Görkem.

"Ne işin var sınıfımda?" tek gözümü ovalayıp uykumdan arınmaya çalışırken ciddiyetimi korumaya çalıştım.  O kadar uykusuz hissediyordum ki her an yıkılabilirdim.

"O kız beni uyarıyordu sadece Sarı." Derken yanımda ki boş sandelyeye oturup dikkatle yüzümü inceledi.

"Ne konuda?" diye mırıldandım bana yakın olduğunu yok saymaya çalışarak.

"Aybars'ın geldiğini, eğer bu katta beni görürse seninle aramda bir şey olduğunu anlayacağını söyledi." dudaklarını birbirine bastırıp topuz yaptığım saçımdan firar eden bir tutamı kulağımın arkasına sıkıştırdı.

"Aramızda bir şey mi var?" derken zorlukla nefes alıp yutkunmuştum. Gerçekten onun yanında sürekli böyle heyecanlanıcaksam işim çok zordu.

Yüzünde hafif bir sırıtış belirdi. "Yok mu?"

"Var mı?"

"Yok diyemezsin." meydan okuyarak gözlerini gözlerime sabitlediğinde derin bir nefes aldım.

"Var da diyemezsin."

"Kesinlikle çok haklısın, evet, aynen." deyip güldüğünde karnına dirseğimi geçirdim. "Tamam tamam öfkeli civciv dehşet saçtı ilk kurbanı Görkem Yangın dı manşetiyle üçüncü sayfa haberi olmak istemiyorum."

"Uykusuzum." diye mırıldanıp başımı kollarıma yasladıktan sonra ona baktım. "Seni tanımamı isteyip sonra da başka kıza sulanmanın mantıklı bir tarafını görmüyorum."

"Hadi ama Sarı, senin orada olduğunu bile bile bunu yapmam." derken gülüyordu.

Gözlerimi kısarak ona baktım. "Orada olmasam yaparsın yani?"

"Oha Sarı. Dediklerimden bunu nasıl algıladın? Hayır yapmam. Yapacak olsam niye böyle ifşa edeyim kendimi?" Onaylamamı bekler gibi yüzüme baksada ifademi bozmadım.

"Yani gizlice yaparsın kendini ifşa etmezsin öyle mi? Tam bir şerefsizsin."

"Uykusuzluk sana yaramıyor Sarı'm. Biraz uyusan mı?" Ciddiyetle bana baktığında gözlerimi kırpıştırıp biraz uyanmaya çalıştım.

O an aklıma dank eden şey ile etrafa bakındım. "Sınıf neden boş?"

"İbnelerden biri görüp bizi abilerine ispiyonlamasın diye. Gerçi beni öğrenseler umursamam."  dediğinde şaşkınca ona baktım. "Ve Aybars öğrenmesin diye."

"Kıvanç abim öğrendi, diğerleri de şüpheleniyor olabilir." diye mırıldandım algılarımı açmaya çalışırken. Uykusuzluktan doğru düzgün düşünemiyordum.

"Kıvanç o yüzden mi gecenin bir yarısı beni aradı?" dediğinde şaşkınlıkla kafamı kaldırıp ona baktım.

"Abim gece seni mi aradı?! Saat kaçta?! Ne dedi?!"  Bir anda iki avuç içini de yanaklarıma koyduğunda şaşkınlıktan konuşamadım.

"Sakin ol. Saati tam hatırlamıyorum gece üç falandı sanırım arkadan değişik silah sesleri geliyordu, film olabilir."  devam etmesini ister gibi gözlerimi açıp kapattığımda bu halime gülmüştü. "Çok bir şey demedi. Sadece 'Beni pişman etme' dedi."

Pamuk Ama Prenses Değil (#Wattys2020)Where stories live. Discover now