|37

18.8K 1.3K 533
                                    

"Senin instagramın mı kapalı yoksa hepimizi engelledin mi? Sadece meraktan soruyorum valla başka bir şey değil." diyen Caner abime gülerek bir gol daha attığımda zaferle saçlarımı savurdum.

"Kapattım abicim. Sen de oyun sezonunu kapat bence. Ben böyle golün altında kalacağıma tırın altında kalırdım." diye dalga geçerken Ali abim oturduğu koltukdan Caner'e yastık atıp bir yandan da kahkaha atmaya devam ediyordu.

"Niye kapattın ki?" Yenilgiyi boşverip dikkatle bana baktı. Bir şey diyecek gibi oldu ama Enes abimin sesini duyunca yerinden kalkıp mutfağa yöneldi.

"Ben Görkeme mesaj atıp davet ettim eve. Hem pazartesinin can alıcı sendromunu atlatırız hem de yeni evimizi görmüş olur." diyen Enes abim ile istemsizce yutkundum.

Dün ufak tefek bütün eşyalarımızı yerleştirdikten sonra erkenden yatmıştık hepimiz. Yorgun olduğumuz için deliksiz bir uyku çektiğimizi düşünüyordum.

Okulda Görkemi bir kez görmüştüm. Akın ile konuşuyorlardı ve yanlarına gitmekten vazgeçip sınıfa atmıştım kendimi ve bir daha çıkmamıştım.

Şimdi buraya gelecek olması tuhaf hissettirmişti.

"Görkem ile konuşan var mı?" diye sordu Enes abim kaşlarını çatarak telefonunun ekranına bakarken.

Akın demek isterdim ama o da şuan odasındaydı bu yüzden söylemekten vazgeçip "Noldu?" diye sordum. Çok meraklı görünmemeye çalışarak etrafa bakınıyordum.

"Bizimle görüşemeyeceğini yazmış." dediğinde şaşkınlıktan bağırmamak için dilimi ısırdım ama Ali abim benim aksime "NE?!" diye bağırmıştı.

"Bilmiyorum evin konumunu atıp isterse gelebileceğini falan söyledim. O da artık bizimle görüşemeyeceğini ve anlamadığım bir şey daha yazmış." diye açıklayıp telefonu Ali'ye attı Enes abim.

"Dayanamıyor mu? Dayanamıyorum yazmış. Bu ne demek lan? Olum biz sevgili miyiz bu çocukla, naptık aldattık mı? Alooo, cevap versenize la!" diyen Ali abim ile boncuk boncuk terlediğimi hissettim.

Akın'ın merdivenler indiğini gördüğümde aklıma gelen ilk şey ile "Ya şey Akın biliyor!" diye bağırdım.

"Neyi biliyorum?" dediğinde tatlı tatlı gülümseyip Akın'ın yanına gittim ve aklıma gelen ilk ve saçma şeyi salladım.

"Siz bugün Görkemle konuşuyordunuz ya hani. İşte Görkem biriyle iddiaya girmişti! Sen de biliyorsun ya." diyerek yalanıma ortak olması için gözlerimi kırpıştırdım.

Bir süre mal mal suratıma baksada sonradan anlayıp, "Haaa hee, evet ya doğru." diye mırıldandı.

"Ne iddiası?" diye Cenk abim sorduğunsa derin bir nefes aldım.

"Bugün okuldan sonra en çok değer verdiğini insanlardan birine artık görüşemeyeceğini falan yazıcaktı. İddia işte." boşver dercesine elimi salladığımda Ali abim gözlerini kıstı.

"Kazancı ne peki?"

"Mantı." diye atıldım bir anda. "Kayseri mantısı. Değil mi Akın?" diye topu Akın'a şutladığımda hızla kafasını salladı.

Enes abim inanmış olacak ki "Kazanması için ne yapmamız lazım? Ters mi yapıcaz yoksa ok diyip geçecek miyiz?" dedi.

"Ok de geç ya. Eminim akşama gelir." deyip mutfağa yöneldim.

Hızla buz dolabına ilerleyip soğuk suyu kafama diklediğimde Kıvanç abimin homurdanışını duymuştum. Şişeyi elimden çekip dolaba geri koyduğunda ağzımda ki suyu zorlukla yuttum.

Pamuk Ama Prenses Değil (#Wattys2020)Where stories live. Discover now