|40

17.6K 1.1K 1K
                                    

Çok uzun bir bölüm oldu umarım okurken sıkılmazsınız :(

Yorumlarınızı bekliyorum :)

~

"Babam bizi sikicek. Valla sikicek! Allah'ım sen acı bize yarabbbiiim!" Caner abim karakoldan çıkar çıkmaz bağırarak, hatta neredeyse geri girmek isteyerek yanımıza geldiğinde bu haline alışkın olduğum için gülmekle yetindim. "Pamuk çabuk anlat! Sen her kavgandan nasıl ceza almadan sıyrılıyorsun, bu alfalığı nasıl yapıyorsun çabuk anlat!"

"Sıyrılmıyorum ki." dediğimde Caner abim umutsuzlukla omzularını düşürdü.

"Babam içimizden geçicek."  Biraz daha zorlasa ağıt yakmaya başlayabilirdi.

"Off, başım zonkluyo yemin ederim. Neyle vurdu lan o puşt kafama?" Ali abim bir eliyle başını tutarken zorlukla gözlerini açık tutuyor gibiydi.

"Adam sana vurmadı ki?" Kıvanç abim 'Ne yaşıyorsun mal?' bakışı atarken Ali abim aydınlanmış gibi oldu.

"Anaa... Doğru lan vuramadı. Ben kafa atmıştım değil mi? Nasıl koymuşsam kafayı benim bile canım yanıyor." tam gülerken canı çok acımış olacak ki gülmeyip yüzünü buruşturdu.

"O değil de adam hepimizi şikayet etmiş. Liste de Akın bile vardı." Cenk abim boynunu kıtlarak yürürken kaşlarını çattı.

"Adamı o kadar haşat etmeye gerek yoktu." Kıvanç abim Caner ve Ali'ye sinirli sinirli baktığında Caner abim yanına gidip kolunu Kıvanç abimin omzuna attı.

"Ya şen kıjdın mı?" Caner abim bir bebekle uğraşır gibi hareketler yapmaya başladığında Kıvanç abim Caner'in yüzünü eliyle iterek kendinden uzaklaştırdı.

"Kıvanç yavrum sen bizden daha çok dövdün adamı. Güya bizi durdurucaktın kestane kafa." Ali abim, Kıvanç'a laf attığında gözlerini kısarak ona baktı.

"Hızımı alamadım sadece." diye kendini savunan Kıvanç abime gülerek başımı olumsuz anlamda salladım.

"Yalnız Fırat'ın hastaneye gidip adamı tekrar dövmesi? Ailede ki bütün karizmayı elektrik süpürgesi gibi kendine çekti it herif." Ali abim bir kolunu benim omzuma atıp sinirli sinirli arabada oturan Fırat abime baktı.

"O olmasa adam şikayetini geri çekmezdi." Kıvanç abim gözlerini kısarak Ali abime sinirli sinirli baktı.

"Lan o da tehdit ederek şikayeti geri çektirmiş! Adamı hastane yatağında haşat et sonra da tehdit ederek şikayetden vazgeçir. Pek de masum değil Fıratcığımız." Ali abim kendince savunmasını yaptığında hepimiz 'Sen iflah olmazsın' bakışı atmıştık.

"Ya benim içimde kalan şey adamın zaten dövülmüş olması. Görkem de bileğine kuvvet ne piçim dövmüş adamı?" Caner abim hepsi aynı fikirde mi diye abilerime baktı.

"Doğru lan. Adamı bir an tanıyamadım 'biz bunu mu dövcektik?' dedim durup." Ali abimin sözlerine karşılık Cenk ve Kıvanç abim onaylamıştı.

Sessizce arabaya yürürken Ali abimin omzumda duran eli baskı yapınca bakışkarımı abime çevirdim. "Ben bugün sana gereksiz bağırdım değil mi?"

"Önemli değil. Sinirliyken kendinizi tutamadığınızı biliyorum." dediğimde omzumda duran kolunu sıklaştırıp sarılıyor gibi durdu.

"Kusura bakma balım ya. Cidden ayının tekiyim." yaptığından pişman olduğu her halinden belliydi. Benim için sorun yoktu zaten ama yine de rahatlasın diye sorun olmadığını sürekli belirttim.

Pamuk Ama Prenses Değil (#Wattys2020)Where stories live. Discover now