1. Sanlot

28 4 1
                                    

Genre: Romantiek
By: Sanlot

De picknick

"Ik denk dat ik van je hou." Het was eruit voordat ik er erg in had. Nerveus frummel ik aan de rand van het kleed waar we op liggen. De vlinders in mijn buik lijken ineens olympische turnkampioenen en ik voel ze buitelen en draaien. Even ben ik bang dat ik zojuist alles tussen ons verpest heb. Als ik mijn gezicht afwend voel ik een zachte hand op mijn kin. Langzaam draait Finn mijn gezicht zodat onze neuzen nog maar millimeters uit elkaar zijn. Ik voel het bloed naar mijn wangen stijgen als hij recht in mijn ogen kijkt en rustig zegt: "Weet ik toch, ik ook van jou." Als zijn lippen de mijne raken staat de wereld stil. Mijn hand dwaalt af naar zijn zachte haar en de zon brandt op mijn rug. De vlinders zitten nu zo ongeveer in mijn keel, maar het maakt me niets uit. "Hey tortelduifjes, boek een kamer! Er zijn kinderen hier." Verschrikt laten we elkaar los en kijken we in de richting waar het geluid vandaan kwam. Ik voel mijn wangen nog roder worden, voor zover dat mogelijk is. Met mijn hand boven mijn ogen zie ik een lachende Haley en Jake een eindje verderop staan. "Kinderen"-ze wees heel overdreven naar Jake–"zoals Jake!" Glimlachend helpt Finn me overeind. Oké, ik geef toe, een potje zoenen op de picknick met vrienden is misschien een beetje overdreven... Maar gunnen ze me dit niet een klein beetje? Gezamenlijk lopen we naar de rest toe. Ik voel een kneepje in mijn hand en Finn fluistert iets in mijn oor: "We maken dit straks wel af." Hij knipoogt naar me en ik heb het gevoel dat mijn wangen eraf branden.

"Je weet dat Jake geen kind meer is toch?" zeg ik lachend als we onze vrienden bereikt hebben. "Fysiek misschien niet, maar mentaal wel," antwoord Haley met een grijns. Jake trekt een quasi-geschokt gezicht en gooit een bal naar haar hoofd. "In dat geval mag jij de lummel zijn!" We verspreiden ons over de open plek en beginnen met het spel. Nadat we een tijdje overgegooid hadden, parelde het zweet op mijn voorhoofd. Mijn dunne, katoenen shirtje en korte broek plakken aan mijn lijf en ik heb het te heet om nog veel langer door te spelen. "Time-out," roep ik, "laten we gaan zwemmen." Iedereen kijkt elkaar hijgend aan. "Maar we hebben helemaal niets mee om te zwemmen..." zegt Haley en ze kijkt me vragend aan. Eventjes ben ik van mijn stuk gebracht, hoe heb ik daar niet aan gedacht? Dan schiet me een idee te binnen. "Dan zwemmen we toch gewoon in ons ondergoed?" Even blijft het stil maar dan klinkt er wat instemmend gemompel en we lopen kletsend het bos in, op zoek naar het meer dat iets verderop ligt.

Als ik mijn shirt uittrek voel ik een paar brandende ogen in mijn rug. Finn. Glimlachend kleed ik me verder uit en spring ik het meer in. Met een soepele duik beland ik in het koele water, wat als een verfrissende deken om me heen sluit. Als ik weer omhoog kom voor lucht zie ik drie afwachtende gezichten op de kant. "Kom op! Waar wachten jullie op, het water is heerlijk!" Voordat ik het weet is iedereen in het water. Haley en Jake zitten elkaar achterna en Finn komt mijn kant op gezwommen. "Wat ben je toch mooi," zegt hij zachtjes. "En wat ben ik blij dat jij van mij bent."

Het is een super schattig verhaal. Je beschrijft alles mooi. Haar emoties beschrijf je heel fijn, het voelt bijna alsof ik er sta. Wel mis ik de creativiteit. Een uniek liefdesverhaal schrijven kan erg moeilijk zijn. Het is nu een beetje een doorsnee tiener verhaal. Probeer je eigen ideeën te verzinnen die anders zijn dan de meeste verhalen die je verder op Wattpad ziet. Ik mis ook een beetje karakter, het voelt een beetje alsof iedereen er precies hetzelfde over denkt. 

Schrijfwedstrijd La Rose (beëindigd)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu