Opdracht 3

82 6 6
                                    

ZEG EVEN WANNEER JE KLAAR BENT

Woorden: +500 -2000

Voor de derde opdracht ga je een verhaal maken gebaseerd op een liedje. Dit kan van alles zijn. Geef er een persoonlijke draai aan en een genre. Bijvoorbeeld het liedje "Hips Don't Lie" van Shakira, dan zou je een Spaanse telenovela (drama) kunnen schrijven. Noteer het liedje waar je verhaal op gebaseerd is. Het maakt niet uit als het niet helemaal klopt met het echte liedje. Maak het zo origineel mogelijk! De genre mag je zelf bepalen. (Liever geen Fanfictions.)

De deadline is Zondag 31 mei voor 15:00. Zorg dat je het op tijd af hebt! Als je klaar bent kun je het sturen naar mijn email (wattpadserena@gmail.com), via dm in wattpad of mijn instagram (@serena_emanuela). Op Instagram kun je max 200 woorden per keer sturen dus vind ik het fijner via mail of wattpad dm. (Als je dan toch me een berichtje stuurt, zeg dan even dat je van Wattpad komt.) Zet bij het inleveren ook even je Wattpad-naam en welke genre je in schrijft.

Als je vragen hebt, stel ze gerust!


Punten waar ik op beoordeel:

-Creativiteit: Probeer het onvoorspelbaar te maken, niet een standaard liefdes verhaaltje (zoals al mijn boeken, die ik haat XD)

-Spellingsfouten: Het gebeurt heel vaak, af en toe een foutje hier en daar. Probeer je verhaal echt een paar keer door te lezen zodat dit juist niet gebeurt.

-Opdracht: Is de opdracht goed begrepen en overgekomen naar de lezer (ik dus hihi).

-Realistisch: Probeer het zo realistisch te verwoorden. Wat ik vaak zie is dat mensen door scènes heen rushen. Doe rustig aan en neem je tijd! Het is veel leuker iets te lezen wanneer er meer detail in zit.

-Emoties: Ik zie vaak mensen die vergeten dat mensen ook veel emoties hebben. Als ik bijvoorbeeld iemand vermoord, dan is het niet zo dat ik de andere dag alles weer vergeten ben.

-Genre: Je mag zelf kiezen welke genre je in wilt schrijven, maar probeer door de opdrachten heen met verschillende genres te experimenteren.


Tips voor het schrijven:

-Lees je verhaal door na het schrijven!

-Gebruik je leestekens goed. Of je " of ' gebruikt ligt aan jou. Vergeet ook zeker geen hoofdletters en stel je zin goed op. Vb: 'Wat raar,' zei hij.

-Onthoud dat het een kort verhaal moet zijn, ik hoef niet een heel boekwerk te ontvangen.

-Als je niet zeker weet hoe je iets schrijft, zoek het op.

-Lees goed de opdrachten door.

-Kijk misschien zelfs naar de verhalen van de andere kandidaten, zo ken je een beetje je competitie.

-Probeer "en toen" en "en daarna" te vermijden.

-Wees niet te laat met inleveren!

Woorden: +500 -2000

Schrijfwedstrijd La Rose (beëindigd)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu