32. rész

127 6 2
                                    

- Remélem tudod, hogy ezt mindenképp neked kell megcsinálnod. – lebegtette meg Auróra barátja szeme előtt a vastag másolatot. Aznap már harmadjára szállt rá ezzel a témával, de még mindig nem akarta elvállalni.

- Nem. Ki van zárva! – jelentette ki határozottan Scott, majd kiszálltak az autóból. Auróra előkereste kulcsát és bementek a hideg lépcsőházba. Nagyjából fél öt körül járhatott az idő és még javában világos volt.

- Nem fogadok el nemleges választ. Ez nem kérdés volt. Te fogod megcsinálni és pont. Én pedig sztárt csinálok belőletek. – vágott vissza a lány. Igaz még nem tudta, hogyan akarja fellendíteni a hírnevüket, de biztos talált volna rá megoldást.

- Auróra ne már! Mint mondtam nincs rá elég pénz és rohadt hosszú. Ki az az elvetemült, aki megnézne moziban egy három és fél órás filmet? – állt meg a lépcsőfordulóban. Barátnője szembe fordult vele és mélyen zöld szemeibe nézett.

- Kérlek! – mondta halkan és kihagyott egy kevés hatásszünetet, mielőtt folytatta volna. – A Bohemian Rhapsody is 6 perces és nézd meg mekkora sikere lett. És a filmből kiderült, hogy a kiadó, aki visszautasította őket eléggé megjárta.

- Borzalmasan érvelsz. – jegyezte meg nevetve, mire Auróra is elmosolyodott. Már abban a pillanatban látta, hogy megnyerte magának a fiút. – Meglátom mit tehetek értetek. – egyezett bele, majd újra elindult fel a lépcsőkön. Barátnője boldogan ment mellette. Már látta maga előtt a tökéletes filmborítót. Előbb felért, mint Scott és mikor meglátta az ajtaja előtt várakozó csomagot, hirtelen arcára fagyott mosolya. Óvatosan közelebb lépett a szépen becsomagolt szív alakú dobozhoz és kezébe vette. Bátortalanul Scottra nézett, aki legalább olyan meglepettnek tűnt, mint ő maga. Mikor felemelte észrevett, egy kék borítékot, amint a lány neve állt.

- Szerintem vigyük be. – javasolta Scott és kivéve a lány zsebéből kulcsát megkerült és kinyitotta az ajtót. Auróra bevitte a konyhába, majd lerakta az asztalra. Levette róla a borítékot és lassan felbontotta.

- Ez egy levél. – mutatta barátja felé, aki mikor végig nézett rajta gonosz mosolyra húzta száját.

„Kedves Auróra!

Nagyon sajnálom, ami tegnap történt. Tudom, hogy nincs mentégem rá és nem is akarok magyarázkodni, mert nincs rajta mit megmagyarázni. Sajnálom. Annyit tudnod kell, hogy sosem lennék képes feladni téged, mert szeretlek és ezt remélem még te is tudod. Sosem gondoltam volna, hogy egyszer találkozok egy olyan nővel, aki úgy issza a forrócsokoládét a harminc fokban, mint más ember a jeges kávét. Aki képes visszamenni értem az éjszaka közepén egy kígyókkal teli tóba, csakhogy megmentsem és közben arra kér, hogy majd a közös lakás elől meneküljek el. Csodálatos vagy és nem érdemelted meg, hogy cserbenhagyjalak. Sajnálom. Remélem sikerült visszanyernem bizalmadat. Sosem mondta melyik a kedvenc csokoládéd, szóval remélem legalább akkora szerencsém van, mint a pizzával. Ha beszélni szeretnél velem remélem még meg van a számom.

Sajnálom!

Nick"

Az egyik pillanatban egy könnycsepp áztatta át a vékony papírt. Auróra azonnal letörölte pulóverer ujjával könnyeit. Visszatette a levelet a borítékba és belenézett a színes csomag mélyére. Egy szív alakú, arany színű doboz tele volt ferreroval. Igaz nem ez volt a kedvence, de nem is ez volt a lényeg, hanem Nick szándéka. Fogalma nem volt mit kéne tenni vagy egyáltalán gondolni. Ránézett Scottra, aki vele szemben ült az asztalnál. Eltűnt arcáról gonosz vigyora.

- Mi volt a levélben? – kérdezte egy kis együttérzést facsarva ki magából. Sosem volt vigasztaló világbajnok.

- Tessék. – nyújtotta át a férfinek szipogva. Az emlékek elárasztották elméjét és nem tudott gátat szabni nekik. Egyik jött a másik után az elmúlt két hétről. Szinte látta maga előtt Nick minden mozdulatát, ahogy írta a levelet. Újra látta arcát, mikor este elrohant előle. Úgy érezte mintha egy erős kéz szorítaná gyomrát. A könnyek égtek szeme sarkában. Végig nézett a csokoládén abban reménykedve, hogy Nick írt neki még valamit, de semmit sem talált. Mindennél jobban szeretett volna mellette lenni, de mikor meglátta Scott arcát eszébe jutott miért is szakított Nickkel.

Kamerák mögülजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें