16.bölüm

409 21 0
                                    


Hepimiz sesin geldigi yöne baktıgımızda Mira ile yanında bir oglanı gördük.Mira siyahlar içindeydi.Siyah mini bir tulum giymişti.Eline tutuşturdugu çantayı oglana uzatırken oglan tereddütsüz aldı.

Mira'nın bakışları kısa bir süre beni bulurken sonra tekrar kıza döndü.Karşı iki tarafın arasında dururken alaycı bir gülüşle

"Yani ben sizin elinizdeyim öyle mi?"derken kız sinirden köpürüyordu resmen.

"Senin gittigini gördük."dediginde Mira "Hayatta yapılan en büyük hata bu işte,dikkatli bakmıyorsunuz."derken önde duran kıza bir adım attı.

"Beni mi istiyorsunuz?" Dediginde onlara gidecek endişesiyle "Mira,dur,Yapma gitme."dedim ama yüzüme bile bakmadı.Alayla ona dogru yürürken

"Evet.Patron seni de o kızı da istiyor."dediginde alayla güldü ve kizın gögsüne işaret parmagıyla dokunurken ciddi tavrını takındı.

"Siz de aptal gibi geldiniz öyle mi? Ben uzaktan o kadar aptal mı görünüyorum?"dediginde herkes buz kesmiş gibi yerlerinde kalmışlardı ve Miraya bakmaktan başka bir şey yapmıyorlardı.

Mira geriye adımlayıp oglanın yanına gidip çantayı elinden alıp omzuna taktı.Yaman'ın hırıltılarını net duyuyordum.Mira kıza bakıp

"Kafanızı kopartmadan önce defolun.Yoksa burda fazlasıyla kan akacak."dediginde geriye adımladılar.Mira gülümserken onlar okuldan çoktan çıkmıştı.

Oglan Mira'nın kulagına bir şey fısıldamasıyla Mira başını salladı.Ben ise hızla Mira'nın yanına gittim ve ona sıkıca sarıldım.O da bana kollarını dolarken "Geldin.Beni kurtardın."dedigimde güldügünü işittim.

"Her zaman seni koruyacagım.Ama bence artık kendini geliştirip kendini korumayı ögrenmelisin."derken ciddi olmadıgını biliyordum.

Ayrıldıktan sonra Mira oglanı işaret edip "Benim ufak bir işim var.Sınıfta görüşürüz."dedikten sonra okula geçiş yaptılar.Hepimiz arkasından öylece baka kaldık.

(Mira)

Neyse ki zamanında yetiştim.Herkes yemi yutacaktı yoksa.Yeşim Hanım'a göre benim de koruma altına alınmam gerekti.Alaz da beni koruyacaktı.Bana yakın olması için okula girmesi şarttı.

Müdür'ün odasının kapısını tıklattıktan sonra gir komutunu aldıgımda kulpu çevirdim.

Müdür'ün masadının önündeki koltuklara geçtigimizde direk konuya girdim.

"Yeni ögrenci.Delta."dedim.Gözleri Alaz'ı buldugunda Alaz sırıtıyordu.Alfalar gibi deltalar da nadirdi.Okulda iki alfa ve iki delta bulunuyordu.Delta'nın ikisini de ben bulmuştum.Bu övülmeye degerdi.

Müdür bilgeseyarı hızla açtı ve sormaya başladı.

"Adınız,soyadınız?"dediginde Alaz istifini bozmadan

"Alaz Bekem."dediginde bu rahat haline kıkırdadım.Alaz da gülmüştü.

"Dönüşümünüz?"

"Doguştan Deltayım."

"Kaç yaşındasınız?"

"23."

"Tamam bekleyelim."dediginde merakla ekrana baktı ve sonuçla Alaza döndü.

"Siz A şubesinde okuyorsunuz."dediginde çok sevinmiştim.Ayaga kalktık ve odadan çıktık.Sınıfa ilerlerken konuşuyorduk.

"Okula gelmene sevindim ve üstelik en iyi sınıftasın."dedigimde tebessüm etti.

ALFA'MHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin