51.bölüm

163 11 0
                                    


"Evet,herşey hazır gibi.Yemekler hazır,ev temiz,içecekler hazır,sofra tamam."Annem gülerek yanıma geldi.

"Herşey hazır ama sen degilsin.Hadi git de üstünü giy."dediginde hızla odama girdim.

Dolaptan mini bir kot elbise giydim.Dügmelerini dügmeledikten sonra saçlarımı maşaladım ve makyajsız yüzüme sade olmak üzere makyajımı yaptım.

Ben de hazır olduguma göre her şey tamam.Zilin çaldıgını duyunca hızla odadan çıktım.Annem eliyle sakin ol derken daha da heyecenlandım.Sanki beni istemeye geliyorlar.Aman Allahım.Bu evdeki ilk misafirlerimiz.

Kapıyı açtıgımda Alaza doya doya sarıldım.Halama sarılıp yanagına kocaman bir öpücük kondurdum.Ali Amcama da sarıldıktan sonra içeriye geçtiler.Misafirlere baktıgımda yüzümdeki gülümseme yavaş yavaş düştü.

Misafirler Yaman ve Doruk.Bunlar neden geldi ki? Doruk sırıtarak "Bize sarılmak yok mu?"dediginde burukça tebessüm ettim.Elimle içeriyi gösterdim

"Hoşgeldiniz."dedigimde Doruk bozulmuşça bir ses çıkardı.İkisi de içeriye geçtiginde Kapıdan dışarıya baktım.Off Mahir.

Arabasına dayanmış duruyordu.Ayagıma botumu geçirip dışarıya çıktım."Sen neden gelmiyorsun?"

"Bak Aile yemegi Mira."

"Ne ailesinden bahsediyorsun sen? Yamanla Doruk geldigi an o kural bozuldu.Sen de geliyorsun."

"Tamam."diyince elini tutup sevinçle içeriye soktum.Botumu çıkarırken annem içeriden "Kızım kim geldi?"diye bagirınca sevinçle "Mahir geldi."dedim.

Mahir gülerek bana deli kız.bakışı attıktan sonra ceketini çıkarıp astı.Bu eve ilk gelişi degildi ama yine de rahatsız oluyordu.

Ceketini asınca elinden tutup içriye soktum.Herkes masaya oturdugu için biz de masaya ilerledik.Mahiri benim oturacagım sandalyenin hemen yanına oturttum.

Mutfaktan kazanları alırken annem de içedkleri aldı."Yamanların gelecegini biliyor muydun?"dedim muslugu açarken.

"Bilmiyordum."muslugu kapatıp gozlerimi devirdim."O oglana servis filan yapmam.Sen yaparsın."dedigimde başını salladı.

İçriye girdigimizde bakışları görmemek elde degildi.Halamla Ali Amcama servis yaptıktan sonra Dorukla Mahire yaptım.En son da Babama yapıp bitirdim.Annem de kendine ve Yamana yaptı.Kendime biraz yemek koyup Mahirin yanına oturdum.

Halam Mahiri gösterip "Arkadaşın mı?"derken gözü arada Yamana kayıyordu.

"Londradan geldi.Mahir."dedim suyumdan bir yudum alarak."Okula da kaydoldu Halam."dediginde bana bir bakış attı.Bu bakış ise benim niye haberim yok.bakışıydı.Alaza bir bakış atıp halama döndüm.

"Herşey birden gelişti.Sen buna takılma.Neler yaptınız ben yokken?"diye lafı geçiştirdim.

"Aynı pek bir şey yok.Bıraktıgın gibiyiz." Herkes aynı degil ama.Ne kadar dıştan söylemek istesem de bunu içimden söyledim.

"Sen neler yaptın?"diye bir soru yöneltti Alaz.

"Fark yok aslında.Ara ara antremanlar yaptık.Arkadaşlar filan.Pek bir şey yok."bir şey demeden Yamana bakıp tekrar önüne döndü.

Yemekten sonra bulaşıkları yaptık kız kıza.Kahveleri servis ederken malesef Yamana da etmek zorunda kaldım.Neyse ki bakmadım.

Kahvemi alıp masaya koyduktan sonra gülümsedim."Gidip geldin .Daha da güzelleşmişsin."diye belirtince gülümsedim.

ALFA'MWhere stories live. Discover now