45.bölüm

168 12 0
                                    


(Mira)

Arasa çatık kaşlarla bakarken hala saşkındım.Ölmemiş miydi bu? Gülerek yanımıza yaklaştı.

"Evet seni anlıyorum Mira.Öldügümü sanıyordun ama pek de öyle olmadı."

_______

Bir plan kurdum.Ölumüm bu kadar kolay olamazdı.İki tane büyü gerçklestirdim.Bir koln yaptım ve adamlarım'ın başına diktim.Ben sanarak kolunumu öldüreceklerdi.

Diger bir büyü de ise deneyler olacaktı.Bu onları oyalardı.O zamana kadar Anke-Ti'lerle başa çıkmam ve rotalarını degiştirmem gerekti.

Duyumalarıma göre ilk geldikleri yerde hapsolucaklardı ve çıkamıyacaklardı.Rotalarını degiştirmezsem buraya hapsolurlardı.Onlara kimse'nin gücü yetmez ve ben kurban olmak istemiyorum.

İki büyüyü de gerçekleştirdikten sonra İki taraf'ın karşılasmasını izledim.Salaklar yenildi.Biliyordum onun yenecegini.Hepsi yere yıgılırken onlar da gitti.

Ben de gitmek için hareketlendigim sırada karşıma onalr çıktı,
Anke-Ti'ler.

Hızla gerilerken ayagım takıldı ve yeri boyladım.İki tanesi kollarımdan tutarken digeri agzımı kapadı büyü yapmayayım diye.İtler.

Digeri ise silahını çıkarıp ateşledi.Çıglık atamadan gözlerim kapandı.Gözlerimi ise karanlık bir yerde açtım.

___________

Anlattıklarına karşın gülmelerim kahkahalara dönüştü.Alev bana korku dolu gözlerle bakarken Aras beni izlemekle yetindi.Gülmem dururken "Kala kala seninle kaldım ya."dedim alayla.

"Eskisi gibi degilim,Mira.Yalnızlık çok şeyi ögretiyor."

"Çıkış neresi?"diye sorunca Alev eliyle bir geçiti gösterdi.

"Orası."dogru ya.Ben ordan geçtim ama aklıma dahi gelmedi.

Yavaş adımlarla oraya ilerlerken girişinde durduk.

"Görmediniz çünkü korktunuz."dediginde ona inat ilerledim."Seni sevememin sebebi de bu.İnadın herşeyi aşıyor." Gözlerimi devirip yola devam ettim.

Karşıda beliren ışıkla gölerim kamaştı.Aras beni belimden tutup yukarı kısma çekti.Bir duvar'ın arkasına saklanırken gelenlere baktık.

Anke-Ti'ler atları'nın üzerinde geliyorlardı.Bir kızı bıraktılar.Alev one atılıp " Daha fazla burda duramam,gitmem gerekli."diyince elini tutacekken belimdeki eller buna mani oldu.

Hala elleri belimdeydi.Ellerini belimden çekip ellerini tuttum."Ya geçemezsen.Gidebilmen bir ihtimal."derken atlıların sesini duydum.Elimi itip "O bir ihtimalle gidiyorum."diyip koşarken arkasından bakakaldım.

"Geçemeyecek."diyen Arasa döndüm."Burda mı kaldım?"dedigimde sırıtıp elini omzuma attı."Evet burda kaldık."
-ık ekini duymazlıktan gelip Aleve baktım.

Gelen son atlı'nın arkasına bindi.Işıktan geçerken birden Alev yere düştü.Yerde acıyla bagırıp kıvranırken etrafı gri duman kapladı ve burden yok oldu.

"Dedigim gibi geçemez."

"Bir kere olumlu bir şey söylesen ölür müsün?"dedigimde eliyle kaybolan Alevi gosterdi.

"Ölürüm."

(Yaman)

Melis beni okula çagırınca okula geçtim.Banka baktıgımda Dorugu da gördüm.Bu it'in burda ne işi vardı?Hızla banka geçip oturdum.Öfkeyle Doruga bakarken Alaz devraldı konuyu.

ALFA'MHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin