Bölüm Seçiminin Yapılması

7.4K 497 78
                                    

Feniks Cadılık ve Büyücülük Okulu dört bölümden oluşur ve bu bölümlere öğrenciler oldukça özel yöntemlerle seçilir. Gelin o yöntemlere bakalım:

1. basamak) Kan testi. Aykırı kandan olanlar diğer basamaklara girmeden Harici bölümünde yerini alırken kutsal kana veya değerli kana sahip olanlar diğer basamaklara girmek zorundadır.

2. basamak) Fiziksel test. İşve ve Agza sınıflarını ayıran en önemli basamaktır. Agzalar, İşveler kadar olmasa da oldukça iyi fiziksel özelliklere sahiptir. Onları birbirinden ayıran en önemli özellikleri, savaşçı olmaları ve dövüş yetenekleri olmasıdır. Bu basamakta işte bunlar ölçülür.

3. basamak) Mülakat. İşveler yalnızca güzellikleriyle değil dillerinin iyi dönmesi, diplomasi yetenekleri ve orta yolu buluculukları ile de bilinir. Mülakat basamağında işte bu özellikler ölçülür ve Agzalarla İşveler tamamen birbirinden ayrılır. 

4. basamak) Görü testi. Fiziksel testi ve mülakat testini geçip Agza veya İşve olmadan önce son kez Görü olup olmadıkları test edilir. Görücüler bir gün içerisinde geleceğe dair sıklıkla kesitler görür ve bir Görü'yü bulmak oldukça kolaydır. Bir saat boyunca süren bu basamaktan sonra bölümlere yerleştirilecek öğrenciler belirlenir.

Dört basamaktan oluşan bu bölüm yerleştirme seremonisi bir gün sürer. Ertesi gün ise anonslar edilir ve eğitim öğretim yılı başlamış olur.


Merhabalaaaar! 

Bölüm seçiminin nasıl yapıldığıyla ilgili kitapçık burada. Ayrıca belki aklınıza takılırsa diye yayınlayayım dedim. Umarım beğenmişsinizdir.

İkinci bölüm ile yakında görüşürüüüz. Oy ve yorumlarınızı bekliyorum!

Audris.

𝐅𝐄𝐍𝐈𝐊𝐒「sɪʀɪᴜs ʙʟᴀᴄᴋ」Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin