Capitolul IX

2.6K 156 1
                                    

Meredith abia dacă dormise timp de o oră toată noaptea. A stat doar pe canapeaua din sufragerie, privind pe fereastră. Se temea că soțul lui Mary s-ar putea întoarce și, fără ajutorul lui Dominic, nu i-ar fi putut face față, iar cea mai buna variantă ar fi fost să fugă. Din fericire, el nu a venit, iar dimineață Meredith a putut pleca liniștită spre locul de muncă.

Aceasta a mers doar câteva minute înainte ca o ploaie torențială să înceapă. A fost nevoită să își cheme un taxi, pentru că nu putea aștepta autobuzul în ploaie, deși acest lucru nu îi convenea. Cheltuise majoritatea banilor pe care îi mai avea ca să cumpere mai multă mâncare în casă, deoarece acum erau trei guri care trebuiau hrănite. Acum, Meredith știa că mai avea doar zece dolari în portofel și se ruga ca prețul cursei să nu depășească această sumă.

Când ajunse la destinație, Meredith își scoase portofelul din geantă și văzu bancnota de o sută de dolari, pe care o pusese Dominic acolo.

— Domnișoară, o trezi șoferul la realitate, cursa costă unsprezece dolari.

Meredith își dădu ochii peste cap. Își dădu seama că Dominic îi lăsase banii acolo și voia doar să îi înapoieze suma respectivă. Dar cei zece dolari ai săi nu erau suficienți pentru a plăti șoferul. Meredith își călcă pe orgoliul și îi dădu acestuia hârtia mai mare. După ce coborî din mașină, fata intră în casă.

De obicei, când venea cu autobuzul, ajungea chiar când restul familiei lua micul-dejun, sau îl terminase deja. Astăzi, însă, venind cu mașina, ajunse mai repede și nimeni nu coborâse încă la parter. Se gândi să urce la etaj, pentru a vorbi cu Dominic legat de banii pe care acesta i-a lăsat în portofelul ei, și făcu întocmai. Bătu la ușa acestuia și intră doar după ce acesta o invită înăuntru.

— Meredith? Ai ajuns devreme astăzi, spuse el, în timp ce își fixa cravata în oglindă. Cum sunt Mary și Josh?

Ca de obicei, era îmbrăcat la patru ace, cu un costum negru și o cravată albastră. Meredith nu spuse nimic, ci doar lăsă cei nouăzeci și nouă de dolari, toți banii pe care îi mai avea în portofel, pe biroul lui. Dominic întoarse privirea către bancnotele de pe birou, apoi își răsuci întreg corpul către Meredith.

— Nu am nevoie de gesturi făcute din milă, domnule Dominic, spuse Meredith încercând să pară sigură pe ea. Niciodată nu am primit nimic pe gratis și nu voi accepta nici acum.

— Atunci de ce sunt doar nouăzeci și nouă de dolari, când eu ți-am pus o sută în portofel? spuse el.

— Poftim? spuse Meredith luată prin surprindere de atitudinea lui.

— Ce ai făcut cu un dolar? o întrebă el.

— Păi... Nu am avut suficienți bani de taxi, răspunse ea rușinată, lăsând privirea în jos.

Dominic oftă și luă banii de pe birou, apoi se apropie de Meredith, care evita contactul vizual.

— Vă voi da înapoi acel dolar la salariu, spuse ea, înainte ca el să poată vorbi.

— Uite, Meredith, îți înțeleg punctul de vedere, însă nu am făcut nimic din milă. Și, de fapt, nu am lăsat acei bani pentru tine, ci pentru Mary și Josh.

Meredith ridică privirea spre el, curioasă de ce spunea.

— Ți-am lăsat ție banii, pentru că știam că le vei cumpăra tu ce au nevoie. Nu poți refuza banii acum, nu-i așa?

Dominic luă mâna lui Meredith și puse banii în aceasta.

— Chiar și așa, vă voi da banii înapoi la salariu, insistă ea.

Legământul: Promisiunea meaWhere stories live. Discover now