Capitolul XII

2.6K 150 1
                                    

Dimineață, Dominic se trezi poate mai îngrijorat decât Naty în legătură cu prima ei zi de școală. Era trist deoarece nu putea fi acolo cu ea din cauza serviciului, însă avea de gând să se revanșeze cu altă ocazie. Era deja destul de târziu iar Naty încă nu ieșise din camera ei, așa că Dominic merse acolo pentru a vedea ce se întâmplă și se miră când nu o găsi pe cea mică. Următorul loc în care o căută fusese camera lui Meredith. Bărbatul le găsi pe cele două dormind în patul ei și zâmbi incontrolabil. Acesta își drese vocea, lucru care le trezi pe amândouă.

— Cât este ceasul? mormăi Naty.

— Șapte și cinci minute, spuse Dominic. La ora opt fix trebuie să fii la școală. De ce nu te-ai trezit mai devreme?

— Îmi pare rău, tati.

Naty se ridică din pat, lucru pe care l-a făcut și Meredith, și au mers amândouă în camera lui Naty, unde aceasta s-a îmbrăcat cu hainele alese cu o zi în urmă. Se făcuse deja opt fără un sfert când Naty era gata și coborî în sufragerie.

— Sunt gata, spuse ea.

Toți membrii familiei s-au mirat de cât de bine arăta cea mică, însă ea era în întârziere, așa că nu putu să stea prea mult de vorbă cu ei.

— Naty, îți aduci aminte ce am vorbit zilele trecute, da? îi spuse Dominic.

— Tati are o ședință importantă și nu poate veni cu mine, dar în weekend mă va scoate în parcul de distracții, spuse Naty.

— Exact. Îmi pare rău că nu pot veni, Naty, dar am foarte multă treabă. Plus că va veni Meredith cu tine.

— Știu, tati, te înțeleg, spuse Naty.

Deși încerca să pară că este în regulă cu ce se întâmpla, tristețea din vocea ei o trăda. Își dorea ca tatăl ei să fie alături de ea într-o zi atât de importantă, dar înțelegea că asta nu era posibil.

— Dă-i un pupic lui tati, spuse el lăsându-se pe vine.

Cea mică îi sărută obrazul, apoi o luă de mână pe Meredith.

— Am angajat un șofer nou, le anunță Dominic pe cele două. Este o doamnă de aproape cincizeci de ani. Nu ar trebui să mai existe probleme.

Meredith ridică privirea din pământ, iar ochii ei îi întâlniră pe cei ai lui Dominic. Era clar că angajase o femeie pentru ca ea să se simtă mai confortabil după experiența neplăcută pe care o avusese cu ultimul șofer.

— Pa, tati, spuse Naty făcându-i cu mâna.

Dominic se urcă în mașina lui, iar Meredith și Naty în mașina condusă de femeie. Școala era destul de departe de casa lor, motiv pentru care Naty întârziase. Cele două ajunseră când nu mai era nimeni în curtea școlii, pentru că toți elevii erau deja în clasele lor. Meredith își luă la revedere de la Naty, care intră singura pe poartă, apoi vru să se întoarcă acasă, dar o văzu pe Mary.

Naty urcă scările până ajunse la etajul unu, unde era amplasată clasa ei. Bătu la ușă, iar, când păși în clasă, toți ochii erau ațintiți spre ea.

— Îmi cer scuze că am întârziat, spuse Naty.

— Nu este nicio problemă, îi răspunse învățătoarea. Cum te numești?

— Naty, răspunse ea.

— Ei bine, Naty, poți lua un loc chiar acolo.

Femeia îi făcu semn spre un loc liber lângă un băiat, iar Naty se așeză imediat lângă acesta.

Legământul: Promisiunea meaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum