Část 9.

157 11 0
                                    

Byla ráda, když zjistila, že studenty celá ta situace s ní nakonec omrzela. Po dlouhé době  se konečně zase cítila lépe. Nahlas by to sice nikdy nepřiznala, ale nejspíš jí pomohl i rozhovor s Dracem Malfoyem. Bylo příjemné se někomu svěřit. 

Kráčela zrovna na hodinu lektvarů, když u jedné z nástěnek spatřila hlouček zvědavých dívek. Stačilo kolem nich projít, aby její nálada opět klesla na úplné dno. Na nástěnce byl totiž vyvěšen plakát s pozvánkou na Zimní ples.

...

,,Už si to viděla?" zeptala se Kiry Pattinové místo pozdravu, když dosedala do lavice vedle ní.

,,Zimní ples?" odtušila a předstírala, že si strká prsty do krku. Obě se rozesmály. Aby jste byli v obraze; Zimní ples nebyl sám o sobě tak špatný, horší bylo to všechno kolem, co ho doprovázelo. Jako například; byl by trapas, kdyby jste na ples přišli samotní. Což byl přesně Autumnin problém, vždyť neměla ani žádného kamaráda - natož nápadníka! A dále tu jsou všude přítomná romantické gesta a pozvání, díky kterým upadnete do ještě hlubší deprese ze své samoty. 

Kira si vzala její dlaň do rukou a políbila ji na hřbet ruky, ,,Ó má sladká Autumn, udělala by si mi tu čest a stala by si se mým doprovodem na Zimní ples?"

Autumn se rozhihňala a následně si dramaticky položila ruku před ústa, ,,Já? Ó, ano! Bude-"

Přerušila jí rána to její lavice, profesor Snape k ní zhlížel se znepokojeným pohledem; ,,Strana 362, slečno Lestrangeová."

...

,, Nechápu, proč to všichni tolik prožívají," prohodila Kira mezi sousty u večeře směrem ke skupince prvaček, které už teď diskutovaly o tom, jaké šaty si vezmou na sebe.

,,Je to přeci Zimní ples!" Zasnila se Amanda naproti nim, ,,co vy dvě, už vás někdo pozval?"

,,Tebe snad ano?" Broukla zaraženě Autumn, ,, vždyť tam ten plakát pověsil Filch až dneska."

,,Tak to nevím kde žiješ, ale o plesu se mluví už dobrých pár dní."

Rusovláska se podívala Kiru, ale ta jen zamykala rameny.

,,A abych odpověděla - ano! Já už partnera mám," usmála se pyšně, ,,a vy byste měli taky pospíšit, nebo vám zbude tak maximálně Crabbe s Goylem."

,,Já ráda půjdu Crabbem," dloubla do ní Autumn.

,,Kdo tě pozval?" Vetřela se do jejich konverzace Pancy. Snažila se předstírat zvědavost, ale všichni znali její opravdový záměr.

,,Draco Malfoy," usmála se triumfálně. Pancyna tvář rázem nabyla sytě rudý odstín. Nejspíše se jí v ten okamžik zhatily všechny naděje, jelikož Malfoyovi podlézala už od začátku prvního ročníku. Autumn by dala ruku do ohně za to, že už s ním dokonce měla namyšlenou i svatbu. Několik momentů Amandu propaloval zlostným pohledem a nakonec se od stolu vyřítila tak rychle, že málem zašlápla Paní Norissovou (Fichovu kočku), která se při večeři pravidelně plížila pod stoly. Většinou jste ji pak při odchodu museli překračovat mezi dveřmi, protože byla tak přecpaná, že neměla sílu ani na to se hnout. 

,,Takže tebe fakt pozval Malfoy, jo?" mrkla na ni koketně Kira, ,,teda víš jaký mám na něj názor, ale přeju ti to a navíc, ta Pancyna reakce stála za to."

Amanda se rozpačitě podrbala na zátylku, ,,No vlastně mě zatím ještě tak úplně nepozval.."

,,Jak jako zatím?"

Amanda se sladce usmála a zamrkala na Autumn. Ta vmžiku začala kroutit hlavou.

,,Ne! To vůbec, zapomeň! Ne ne ne a prostě ne!"

,,Autumn, prosím! Když jste vlastně ta rodina, mohla by si to pro mě udělat. Máš mě přece ráda," cloumala s ní zoufalá dívka ze strany na stranu. 

,,Nebudu dolézat za Malfoyem, abych ti domluvila rande," zamítla striktně. 

,,Udělej to pro mě... prosíím," blondýnka na ni dělala psí oči, ,,víš přece, jak je to pro mě důležité."

Autumn si povzdechla, ,,To budu mít u tebe!"

...

,,Tak šup," postrčila ji Kira kupředu, ,,to zvládneš!"

,,Tak nás alespoň nepozorujte, nebo to bude ještě trapnější," zahuhlala sklesle Autumn.

,,Nojoo, my na tebe počkáme ve společenské místnosti, dobře?" slíbila. Amanda už už chtěla začít protestovat, ale kamarádka ji násilím odvlekla pryč.

Draco Malfoy seděl na nádvoří, opíral se o mohutnou jabloň, která nyní hrála žluto-oranžovými odstíny. Když se dívka posadila vedle něj, neobtěžoval se ani vzhlédnout od své knihy.

,,Nazdárek bratránku."

S neuzaujatým pohledem si naslinil prst a otočil na další stránku, ,,Co potřebuješ, Lestrangeová?"

,,Jestlipak už máš partnerku na Zimní ples?" nadhodila a pohrávala si s pramenem vlasů.

Touto větou nejspíše dokázala upoutat jeho pozornost. Chlapec se napřímil a zabouchl svoji knihu (Nauka o černé magii od a do z; jak očarovat něčí mysl od Ramony Cruelové - jak si povšimla).

,,Jestli čekáš, že tě pozvu, protože to očividně nikdo jiný neudělá, tak tě nejspíš zklamu. Plesy nejsou nic pro mě," ušklíbl se a konečně se na ní podíval. Jakmile se střetly pohledy, vybavil se jí celý jejich nedávný rozhovor. Rychle vzpomínku vytlačila z mysli, rozhodla se dělat, jako by se nikdy nic takového nestalo.

,,No dovol?! Kdybych chtěla, můžu mít partnerů kolik chci!" bránila se, ale nejspíš oba dobře věděli, kde je pravda. Díky bohu se to Draco nerozhodl nijak komentovat, ,,ale ne, o tvou společnost rozhodně nestojím. Nepřišla jsem za tebou kvůli sobě."

,,Proč mě teda otravuješ od mého dopoledního studia?" zeptal se důležitě a uhladil si své dokonale sčesané platinově-stříbrné vlasy.

,,Znáš Amandu Looksovou?"

Draco se zakašlal, ,,Není to ta tvoje úchylná kamarádka?"

,,Úchylná?!

,,Pořád za mnou dolejzá, je to úchylný."

,,Ráda by s tebou šla na ten ples," ignorovala jeho poslední větu, ,,notak, stejně je ti jedno s kým tam půjdeš, ne? Alespoň tím uděláš dobrý skutek."

,,Co z toho budu mít?"

,,Krásnou vzpomínku se super holkou," usmála se chabě.

,,Tak s tím nepočítej," řekl rozhodně.

,,Tak fajn. Řeknu jí, že se ještě rozmýšlíš!" zazubila se Autumn a než stačil než stačil něco namítnout, ztratila se mezi studenty.

►►►◄◄◄

No control. ✓Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz