Část 19.

123 7 0
                                    

Byla v Doupěti. Ležela  v podrkroví a dívala se na hvězdy s Fredem Weasleym. Bylo to tak krásné, tak čisté. Cítila se naprosto uvolněně, žádné starosti v tu chvíli neexistovaly. Ale život ji hodil zpět do kruté reality. Byla to jen vzpomínka, krásná, přesto vzdálená představa. 

Neměla tušení, jak dlouho byla mimo, ale když opět procitla, ležela na jakémsi lůžku v potemnělé místnost. Napravo od ní; hned vedle lůžka bylo umístěno okno. Na obloze byly červánky, proto usoudila, že nebyla v bezvědomí příliš dlouho. 

,,Bolí to moc?" ozval se tichý hlas vedle ní. Přetočila se na druhý bok, vedle lůžka na malém taburetku seděl Draco Malfoy a pohled upíral k její ruce.

,,Jdi k čertu!" obořila se na něj, ,,I s celou tvojí famílií. Všichni jste pošahaní magoři!"

Chlapec přes všechna očekávání nic nenamítl, místo toho se k ní natáhnul a začal jí vlhkým hadříkem; všimla si ho až teď - čistit ránu. Autumn ucukla, pořád to hodně pálilo a štípalo. Ikdyž cítila vztek, nechala ho, aby jí pomohl. Oba seděli v tichosti až do okamžiku, kdy její ruka nebyla bezchybně čistá. Teprve teď se jí odkryl celý obrazec. Byla to lebka, z jejichž úst vycházel had, proplétající své tělo do tvaru osmice. 

,,Já vím, co je to za znak," vyřkla svou myšlenku. Znala ho z denního věštce a od svého otce. Právě její otec; jakožto bystrozor, měl v popisu práce osoby s tímto znakem chytat a posílat je k soudu na Ministerstvo kouzel. Byl to znak Smrtijedů. Znak stoupenců Voldemorta.

,,Jsme teď jedni z nich," Draco si vyhrnul rukáv černého elegantního obleku. Na jeho předloktí byl vyryt úplně stejný znak, jako na jejím. A nevypadal nějak staře.

,,Musím odtud pryč," chtěla vstát z postele, ale on ji chytil za rameno a posadil ji zpátky, ,,Ty to nechápeš! Jakmile jsi smrtijedem, není už cesty zpět. Zrada se u nich trestá smrtí! A věř mi, že tě najdou," zasyčel jí do ucha a jí přeběhl mráz po zádech. Nechtělo se jí tomu věřit, ale něco uvnitř jí napovídalo, že má pravdu.

,,A co mám dělat?" chytla si hlavu do dlaní, ,,Já nic z toho nechci."

,,Je to jediná možnost jak zůstat naživu," odvětil s kamennou tváří a vstal, ,,půjdeš se mnou, počkám za dveřmi," vydal se ke dveřím a cestou pokýval k pohovce, na které ležely šaty, ,,to si máš obléct."

Když zůstala v pokoji sama, prohlédla si šaty. Byly u černé kůže, měli dlouhé obtáhlé rukávy a zdobil je průstřih na hrudi. Byly na její vkus trochu moc odvážné, ale neměla na výběr.  Své oblečení měla špinavé a pochybovala, že by se ten muž obtěžoval i s její taškou. A v tom jí svitlo, Faldík! Její kocour zůstal v domě. Co si jen sám počne? 

Oblékla se do šatů a když se spatřila ve velkém nástěnném zrcadle, zatajil se jí dech. Tolik se jí podobala! Uvědomila si to až když ji viděla naživo. Přestože Autemniny vlasy byly tmavě rudé a Bellatrixini skoro až černé, v tváři  si byly podobné víc než dost. Hlavně ty oči.

,,Tak fajn," promnula si tvář, ,,Jestli musím hrát divadlo, tak ať to alespoň stojí za to." Nechtěla, aby ji všichni měli za malou vystrašenou holku. Rozhodla, že ji nechá zavřenou v pokoji. Zhluboka se nadechla a se zdviženou hlavou se vydala ven. .

Před dveřmi Draca přistihla, jak si ji překvapeně prohlíží; ,,Konečně vypadáš jako holka."

,,Trhni si," ohradila se a svižným tempem se vydala za ním. Sešli dlouhé točité schody a ocitli se v hale, kde předtím spatřila onen dlouhý mohutný stůl. Teď ale nebyl prázdný, kolem něj sedělo spousta lidí.  V čele seděl jediný člověk v černém plášti a při pohledu na něj se musela chytit chlapce za rukáv, aby nezakopla. Z čela stolu ji svýma hadíma očima sledoval Voldemort.

,,Á, Draco, rád tě vidím," pronesl k chlapci, stále od ní však neodrhoval zrak, ,,a přivedl sis hosta?"

V tu ránu k ní přiběhla Bellatrix a vlekla ji až ke stolu, ,,Můj pane, tohle je ona, přesně jak jste si přál!" Při těchto slovech se před ním skláněla a hlavu měla sklopenou k zemi.

,,Ach ano, Autumn, tvá dcera," jeho slova zněla jedovatě, ,,jen se posaď, milé dítě," vyzval ji a mávl rukou ke stolu. Bellatrix ji postrčila k jedné k dřevěných židlí a ona se na ni omámeně posadila. Prohlédla si přítomné. Většinu z nich viděla prvně; všichni byli oděni v černé a přes hlavu měli kápi. 

Přejížděla zrakem po osobách, když se setkala s povědomým párem tmavých očí. Přímo naproti ní seděl Severus Snape! Díval se na ni stejně tak udiveně, jako ona na něj. Severus snape byl smrtijedem? Profesor v Bradavicích. Co by na to asi řekl Brumbál? 

,,Tak začneme!" proťal ticho Voldemort, ,,Jistě jste se už doslechli že snad vzniká nějaká organizace, která se nám hodlá vzdorovat!"

Pár lidí kolem ní ze sebe vydalo tlumený posměšný smích, ale když zjistili, že jejich Pán se neusmívá, opět nasadili kamenný pohled.

,,Jenže tady máme problém!" Voldemort vstal a obcházel kolem stolu. Slyšela jak se zastavil někde za ní. Draco Malfoy sedící vedle ní se zachvěl, Jak mu na rameno dopadla jeho ruka, ,,Dokud Draco nesplní svůj úkol, do Bradavic se nedostaneme. A tam se podle všech informací nachází hlavní jádro té směšné organizace."

Autumn nehybně seděla. Přemítala, jakým úkolem Draco může být pověřen. Najít nějakou tajnou chodbu do Bradavic? Třeba hledá ten kouzelný plánek, který vlastní dvojčata.

,,A proto tady máme slečnu Lestrangeovou,"  jeho dlaň se z Dracova ramene přemístila na její. Jako by na ni sáhla sama smrt; tak nepříjemný pocit to byl, ,,Naší nejnovější členku! Totiž Autumn se prokáže ta čest, aby dokázala svou loajalitu a oddanost. Jsi připravena?"

,,Ano," kuňkla tiše.

,,Asi jsem dobře neslyšel," zasmál se a z místa kde spočívala jeho ledová dlaň jí do těla vystřelila vlna ostré bolesti.

,,Jsem připravená, můj Pane," dostala ze sebe už hlasitěji a proud bolesti ustal.

,,Nikdo tě nepodezřívá, to je pro nás skvělá příležitost, že Pane?" nechala se slyšet Bellatrix.

,,Správně Bellatrix," přikývl jí, ,,Autumn bude mít za úkol zjistit vše o údajné branné skupině a zároveň zneškodnit každého, co s touto fraškou bude mít co dočinění!"

A pak pronesl větu, kterou slyšela pouze ona ve své hlavě; ,,A nezapomeň, pokud selžeš, nezaplatíš životem pouze ty, ale i všichni, na kterých ti v životě záleží."

♠♠♠♠♠









No control. ✓Where stories live. Discover now