School trip

3.7K 197 15
                                    

Beste ouders en leerlingen, 

woensdag 25/10 vertrekken we met alle zesdejaars op een pedagogisch weekend naar domein Gerderland te North-Ville. We zullen vrijdag 27/10 omstreeks 21.00 uur weer terug op onze school zijn. Woensdag verwachten wij iedereen op het gewone beginuur op school. Dit is nog een laatste herinnering.

Gelieve de bijgevoegde documenten in te vullen en ten laatste volgende week af te geven. Verdere informatie vindt u op de site van onze school.

M.v.g. 

Het schoolteam

"Oké, aandacht iedereen ! " De directeur stond vooraan in de bus.  " Het is een lange rit, ongeveer 4 uur, dus zorg ervoor dat je nu naar het toilet bent geweest. Eten doen we onderweg bij een picknick plaats, drinken mag wel, als het water is. En niet rondlopen." Hij keek even gestrest naar zijn horloge. "Goed, ik zou zeggen amuseer jullie ! We zijn officiel vertrokken." En inderdaad, onze bus begin te rijden. Ik zat bijna helemaal van voor samen met Dan. Sam en zijn vrienden zaten voor ons. En helemaal achteraan in de bus zaten de meer populaire mensen, met onder andere mister X. Het was nu al een maand geleden dat hij tegen me was opgebotst in het skate park. Sinsdien waren de enige woorden die hij tegen me gezegd had, kijk uit ! ,Sorry mag ik er even langs en hahahahah. En ik durf gewoon niets tegen hem zeggen. Ik zie hem wel elke dag op school, staar naar hem tijdens de middagpauze en in de gangen. Maar voor de rest stopt het. Dan heeft ondertussen ook al door dat ik hem wel zie zitten, maar hoe ze me ook dwingt ik krijg er geen woord uit. 

" Psssssst, Dan ? " Sam kijkt over zijn stoel en gooit haar een kusje toe. Tot nu toe gaat alles nog goed tussen die twee wat mij verbaast. Dan houd wel erg lang vol. " Oooh, wat een kus wat dat zeg, mijn hart maakt er een sprongetje van."  Danielle lacht terug naar Sam en gooit ook een kusje terug. Ik stopt de oortjes van ipod in en kijk naar de twee. Ze zijn zo schattig samen. 

"Nora ? Hallowa ? iemand thuis ?"  Ik zie de zwartharige jongen die naast Sam zit over zijn stoel naar me kijken. "Ja sorry Finn, ik hoorde je niet hihi " zeg ik terwijl ik de oortjes van mijn ipod weer uit doe. Sam en zijn vreinden zaten tegenwoordig wel vaker vij ons aan tafel 's middags, vooral omdat Dan en Sam nu samen waren. Maar ik vind het niet erg, het zijn wel leuke jongens. Ik zou ze bijna vrienden durven noemen. "Maakt niet uit, maar die twee hier " hij gebaart naar Dan en Sam " zijn te veel met elkaar bezig en ik verveel me. Iets interessants te vertellen ? " Hij gaat nu tegen het raam aan zitten en ik doe hetzelfde. Zo kan ik hem goed zien. "Niet echt, behalve dat deze busrit echt enorm lang duurt." Hij lacht even. " Wel ik heb ook niet echt iets te vertellen. Laten we ik zie wat jij niet ziet spelen. " - "Goed, maar je beseft toch dat dat een spel is voor vijfjarigen hé ? " - "Hahah, Nora wat grappig van je hoor." Ik lach eventjes en begin al te denken over een mogelijk voorwerp ergens in deze bus. "Oooh wacht ik heb een goeie ! " Finn zijn ogen twinkelen van de pret en hij begint. " Ik zie ,ik zie wat jij niet ziet en het is helder blauw. " Ik kijk goed om me heen en begin van alles blauw op te sommen. "Die pet daar, de rugzak van Dan, eum de t-shirt van het meisje van voor, ... "_ "Nope. Nope en nope ! " 

Na een halfuur geef ik het op. "Oke dit is niet grappig meer, zeg het  nu maar gewoon. " Hij lacht alsof hij net iets hilarisch zag gebeuren. "Goed, het waren je ogen ! " Hij lacht nog harder. " Hahah, ooh echt leuk hoor. " Ik moet er stiekem ook wel een beetje mee lachen.

 " Houd het eens rustig daar van achter !!! " Mevrouw de Wit, een oudere leerkrachte loopt naar achteren op de bus. "Ik ga dit niet nog eens zeggen ! " Ze trippelt op haar lage hakjes langs me heen terwijl ze dit roept. Ik neem zelfs de moeite niet om achter me te kijken wat er allemaal gebeurt. Ik sluit gewoon mijn ogen en leun tegen het raam. Maar plots hoor ik enorm luid geroep en ik kijk toch maar om. Heel de bus doet hetzelfde. "Dit wordt lachen ! " flluisterd Dan naar me. "Let maar op ! " We kijken beiden heel gefocust. "Maar mevrouw, nee echt niet !!! " — "Ooh, jij hebt niks te maren kleine snotaap ! " ze grijpt mister X bij zijn kraag vast " De regel was niet eten. En al er zeker niet mee gooien !!! " - "Ik gooide helemaal niets ! " -  " Kijk jullie waren allemaal aan het gooien, u dus ook ! "mevrouw de Wit begint altijd op een formele toon te spreken als ze kwaad wordt. "Jullie gaan allemaal maar uit elkaar zitten." Ze zet Anabel vanvoor naast haar, een andere barbiepop zet ze naast Emely, een nogal eenzame vreemde leerling. Een paar andere jongens worden op enkele lege plaatsen gezet en dan begint ze leerlingen te verschuiven. Ze heeft mister X nog steeds vast bij zijn kraag en komt vastebraden naar mij en Dan afgestapt. 

"Sorry Nora, maar ik moet deze jongeman naast jou zetten." - " Mevrouw, u kunt toch niet serieus zijn ? " - "Niks te maren jongeman, jij gaat hier zitten. Danielle zet jij je maar daar. Het spijt me meisje. " Danielle lacht ongeloofelijk. Ik snap waarom, maar wil haar laten stoppen. Danielle krijgt een plaast schuin achter me, dus dat valt nog mee. Ik moet me enkel maar omdraaien als ik iets tegen haar wil zeggen.

" Heb ik iets van je aan ofzo ? " Mister X kijkt naar me met een nogal afkeurende blik. "Nee, eum sorry het spijt me . " Ik kijk snel naar buiten en voel me stom omdat ik mijn haar in een staart heb. Nu kan ik niets voor mijn wangen houden. 

Na een halfuur voel ik plots iets tegen mijn arm. Ik kijk om en zie mister X iets van onder zijn stoel halen. Hij haalt zijn mooie Vans rugzak naar boven. Hij ritst hem open en haalt er een pakje kauwgom uit. " Ook eentje ? " Hij houdt het pakje verleidelijk voor mijn neus maar ik wijs zijn aanbod snel af. " Nee dank je. " Hij draait, zet de rugzak weer op de grond en begint muziek te luisteren, met zijn ogen toe. Ik kijk achter me, maar Dan ligt gewoon rustig te slapen. 

Ik hoor zijn muziek naast me. Avicii, geloof ik. Ik ken niet echt veel van dat soort muziek. Ik besluit om nuttig gebruik te maken van de bijna slapende mister X. Ik bestudeer zijn gezicht nu heel grondig. Ik kan zelf zijn adem voelen zo dichtbij is hij. Ik kijk naar zijn gesloten oogleden, zijn licht gekleurde wangen. En zijn lippen, Oooh zijn lippen. Ik zou echt alles geven om die een keer te mogen kussen. Ze zien er zo zacht uit, zo teder. Maar als ik me dan bedenk wat voor gemene dingen hij kan zeggen met die lippen, klopt het beeld niet meer. Zulke mooie lippen kunnen geen slechte woorden zeggen toch ?  En mijn blik glijd naar zijn jukbeenderen, en dan naar zijn wenkbrauwen en dan  naar z.. " Kun je stoppen met naar me staren ?" mister X opend zijn ogen en draait zijn hoofd naar me toe. Ik kijk snel uit het raam hopend dat het niet opvalt dat ik aan het kijken was. " Ik keek niet hoor." Ik durf hem niet aan te kijken terwijl ik dit zeg. " Jaja, dat zal wel, niemand kan aan mijn schoonheid weerstaan." Hij glimlacht met zijn eigen grap en zet zijn kap op.  

Ik zink weg in mijn gedachten en staar naar de bomen buiten. Inneens schrik ik wakker van een kei luide zin door de speakers van de bus. " Aandacht iedereen, we zijn er binnen enkele minuten. Pak allemaal al maar jullie rugzakken. En pas rechtstaan als de bus stilstaat. " 

" Nora ! Ahhhh we zijn er ! Dit wordt echt de beste uitstap ooit ! "  Dan steekt haar hoofd tussen mijn stoel en die van Mister X, die haar nogal vreemd aankijkt. " I know, Dan ! " Ze lacht naar me en geeft me een knipoogje, gebarend naar Mister X. Ik lach terug. De bus komt tot stilstand. " Wel,  Nora, zo noem je toch ? " Ik knik verbaast wanneer Mister X iets tegen me zegt. " Bedankt dat ik naast je mocht zitten, zonder dat je me probeerde te kussen, zoals ieder ander meisje zou proberen. Veel plezier nog ! " Hij stond op en liep naar zijn vrienden die al naast de bus stonden. Hij heeft nogal een groot ego ! bedenk ik bij mezelf. 

 " Wow, meid, hij kent je naam al ! " Dan staat naast me in het gangpad. "Ja omdat jij hem zei ! " Ze lacht en we stappen samen van de bus. " Let's get this party started !!! "Dan gooit haar schoudertas, met een foto van een kat over haar rechterschouder terwijl ze dit zegt, en verbaast naar de bossen kijkt.  Oké deze uitstap zal inderdaad geweldig worden. Ik heb er zo veel zin in. 


Mister XWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu