Pick Up

3K 187 10
                                    

We liggen nu al bijna een half uur op onze buik in het hoge gras. De bloedhete zon schijnend op onze rug. En de twee mannen blijven maar door klagen en zeuren terwijl ze aan het wiel prutsen.

" En je bent volledig zeker ? " vraagt Mister X. " Ja, helemaal. Dat zijn ze. " Hij kijkt me aan en geeft me een geruststellend kneepje in mijn schouder. "We hebben nu samen een plan, dat voor ons allebei goed is. En dat zal wel lukken." - " Ik hoop het. " Maar dan gaat onze aandacht weer naar de mannen bij de auto. Ik ben er echt zeker van dat het die twee zijn van in het bos. Die koelbloedig hun hond doodschoten en daarna ook nog eens ons probeerde te raken. Ze mogen ons dus echt niet zien. We kunnen het risico niet lopen dat ze ons herkennen en hun geweer weer eens boven halen.

De mannen staan plots recht en de motor start weer. "Ben je er klaar voor ? " Ik knik en duw me een beetje recht. Van zodra we de tweede autodeur horen dichtslaan springen we recht en lopen, laag tegen de grond, naar de laadbak. "Nu opletten ! " Mister X en ik zaten op onze hurken achter de auto. 'Nu " We springen samen op het moment dat de auto optrekt en wegrijdt. Snel gaan we liggen en ik voel de auto doodgewoon doorrijden. Mister X kijkt me aan en houdt zijn hand omhoog, niet te hoog natuurlijk. "Wat ? " fluister ik. " Komaan, waar heb je geleefd de afgelopen tien jaar ? " Ik begrijp het nog steeds niet en kijk hem vragend aan. " High five ? " - "Oooow, ja ik heb inderdaad op een andere planeet geleefd denk ik." Snel druk ik mijn hand tegen de zijne en kijk naar de vloer van de laadbak, een beetje beschaamd. Ja waar heb ik geleefd de afgelopen jaren ? Tussen mijn schoolboeken !

Voorzichtig draai ik me om en ga op mijn rug liggen, hopend dat de mannen voor ons niet te veel merken. Ik ga een beetje opzij wanneer ik Mister X raak. Het is nogal ongemakkelijk. Maar wanneer ik opzij ga bots ik tegen iets hard. Ik grijp het vast en wanneer ik het zie laat ik het meteen weer vallen. Het is een lang jachtgeweer met een houten handgreep. Mister X kijkt naar me en dan naar het geweer dat naast me ligt. " Dus dat is het monster dat een kogel in mijn schouder gejaagt heeft." Hij trekt hierbij bedenkelijk zijn wenkbrauwen op en lacht dan. En niet gewoon een beetje glimlachen, maar echt lachen met die leuke lachgeluidjes. Het klinkt nogal stom om giecheltjes te zeggen bij een jongen. Dus geef ik het maar die naam.

Plots duikt hij half over me heen en ik weet niet wat te doen. Mijn adem stokt, het bloed stroomt twee keer sneller in mijn aderen en mijn hart slaat op hol. Maar ik probeer mezelf onder controle te houden. Ik weet niet wat hij van plan is maar ik voel zijn adem langs mijn sleutelbeen glijden en ik tintelt ervan tot in mijn tenen. Zijn arm glijd snel langs mijn blote buik en het voelt zo heerlijk. Ik zou hem ook willen aanraken, voelen, van alles tegen hem zeggen, maar mijn lichaam lijkt wel van steen. Ik ben compleet verlamt telkens als hij me aanraakt. En zo plots als hij over me heen dook gaat hij weer weg. En dan zie ik pas waarom hij over me heen dook. Hij houdt het jachtgeweer tegen zijn bortskas gedrukt en kijkt er geïnteresserd naar. " Wel dat is nogal een pronkstuk zeg." Maar iets in zijn stem zegt me dat hij het niet meent. " Wat jammer dat hij zomaar van de truck af valt." En dan laat hij het geweer los en duwt het uit de laadbak met zijn voeten. " Boontje komt om zijn loontje, zeggen ze dan." Hij moet er van lachen en ik kan het niet laten om mee te lachen. We lachen samen en wanneer we naar elkaar kijken stopt hij met hard lachen en glimlacht zachtjes.

" Weet je Nora. Er is niemand anders met wie ik dat had willen doen. " Ik lach verlegen en kijk hem aan. " Wel, ik moet zeggen dat het voor mij ook leuker uidraait dan ik verwacht had, Mister X " Ik leg nog eens extra de nadruk op dat laatste omdat ik weet dat hij stiekem wel leuk vindt. " Hahah, meen je echt dat je mijn naam niet weet ? "Ik kijk naar mijn handen die verlegen met de randen van mijn t-shirt spelen. " Ja, ik meen het. Maar dat klinkt vast wel heel belachelijk." - " Nee, ik vind het wel leuk, mijn bijnaam. Het geeft me net dat beetje extra. " - " Ja een extra groot ego zeker ! " Hij lacht. " Dat zou misschien wel kunnen. Ik kan soms nogal een eikel zijn, niet ? " Ik lach en ga mee in zijn gesprek. "Af en toe misschien " We lachen nog harder.

Ik leg mijn arm op mijn buik omdat hij pijn doet van het lachen. Hij si ook zo leuk, om zo veel redenen. Soms wens ik gewoon dat ik de moed had om hem alles te vertellen. alles wat ik voel. Ook dat mijn buik pijn doet van het lachen, wat trouwens al een hele tijd geleden is. Maar dan gaat het fout. Ik voel de auto afremmen en naar de zijkant hellen. " Menen ze dat nu ? " Mister X kijkt plots weer doodserieus en grijpt zijn rugzak beet, die naast hem lag. Ik doe hetzelfde. "Klaar, hou mijn hand maar vast en doe gewoon wat ik je zeg. " Hij grijpt mijn hand stevig vast, ik twijfel eventjes maar neem dan zijn hand ook stevig vast.

De auto staat stil en zo te zien zijn we bij een vervallen tankstation, waar verder niemand is. Van zodra de we compleet stilstaan springen we uit de auto, maar dan doet Mister X iets waar ik niet op voorzien was. In plaats van hard weg te rennen duikt hij naar beneden en trekt me mee. Hij kruipt onder de auto en ik doe net hetzelfde. Wanneer we liggen duwt hij een vinger tegen mijn lippen. Achter zijn hoofd zie ik de vuile schoenen van een van de twee mannen verschijnen. "Ik ga eventjes mijn water lossen." De man met de vuile schoenen stapt richting het houten krotje, dat een toilet moet voorstellen. " Ja, ik regel dit wel." De stem komt van achter me. En dan begint hij te fluiten. Mister X knikt en laat zijn vinger van mijn lippen glijden.

Waneer de man getankt heeft en naar de betaalautomaat loopt , die enkele meters verder staat, komt Mister X in actie. Hij trekt me half over de grond waardoor ik de kleine kiezels in mijn huid voel schaven. Hij trekt me recht en kijkt snel door het open raam of er een sleutel in het contact zit. "Oké , dit wordt lachen." fluisterd hij en hij trekt de deur open, duwt me in de auto en springt er zelf bij. Snel schuif ik naar de passagiers stoel en de auto rijdt met een gierende motor weg. "heeeeej, kom terug ! " De twee mannen roepen het pas als we al 20 meter van het tankstation weg zijn. Ze proberen nog achter ons aan te lopen maar houden niet lang vol. "Ben je gek ?! "roep ik naar Mister X. "Een klein beetje misschien. "


Mister XWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu