#Whispering

5.8K 329 24
                                    

Wanneer ik wakker word open ik geschrokken mijn ogen. Was het allemaal maar een droom? Is Ashton gewoon nog in het buitenland? In paniek kijk ik de kamer rond, maar niks wijst op een spoor van Ashton. Nee... Dit kan ik niét gedroomd hebben, dat mag niét waar zijn. Ik voel al tranen in mijn ogen opkomen. 

Wanneer ik geluid bij de deur hoor kijk ik op. De deur wordt geopend en blijdschap stroomt mijn lichaam in. Daar is Ashton. Gisteren is waargebeurd. Glimlachend kijk ik hem aan, terwijl hij naast me in bed komt liggen. 'Al wakker?' vraagt hij, waarna hij een kus op mijn mond drukt. Ik knik, 'Waar was je?' 'Ik moest even mijn ontlasting dumpen.' zegt hij grijnzend. 'Hm, goedgekeurd.' 'Moest ik eerst toestemming vragen dan?' Grijnzend knik ik. In één beweging komt hij boven me hangen. 'En hiervoor?' Hij buigt naar me toe en drukt zijn lippen op de mijne. Glimlachend ga ik er in mee, terwijl ik door zijn haar aai. We laten los en hij komt weer naast me liggen. 'Dat mag je wel zonder toestemming doen.' Ik merk dat mijn wangen rood worden. 'Mooi!' Hij slaat zijn armen om me heen en zuchtend leg ik mijn hoofd tegen zijn schouderblad. 'Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben dat je nu naast me ligt.' 'Wen er maar aan, want de komende tijd ben je nog niet van me af.' 'En voor hoelang is dat?' vraag ik hoopvol. Het is even stil, 'Nou... Je zou pas over iets meer dan een week naar ons in Griekenland komen, maar ik denk dat management het ook wel toestaat dat je over twee dagen weer met mij terug naar India gaat, ik laat je in ieder geval niet meer achter. Ik ga proberen om je zolang mogelijk bij me te houden en misschien gaat dat ook wel lukken als ik er een mooi verhaaltje aan management bijmaak, iets over dat het beter is voor de publiciteit ofzoiets. Maak je er maar geen zorgen over.' Ik kan wel leven met dat vooruitzicht.

'Hoe gaat het, Jade?' vraagt Ashton, na een fijne stilte. 'Goed, denk ik.' zeg ik moeilijk. Hij draait zich op zijn zij naar me toe. 'Maar?' Ik wend mijn ogen af, 'Ik ben boos en teleurgesteld in mezelf...' fluister ik. 'Waarom?' vraagt hij door. 'Door gisteren, ik snap nog steeds niet waarom ik mezelf wou snijden...' 'Het is gebeurd, je kunt er niks meer aan veranderen, Jade. Het is begrijpelijk dat je een lichte terugval kon krijgen, niemand geeft je hier de schuld van.' Ik blijf stil, terwijl ik glazig voor me uit kijk. Ashton zucht even kort en slaat zijn armen om me heen. Voorzichtig drukt hij me tegen zich aan en geeft een kus op mijn voorhoofd. 'We gaan je helpen om je weer beter te laten voelen, dat beloof ik.' sluit hij af. 'Ik hou van je.' 'Ik hou ook van jou, Jade. Meer dan je ooit zal geloven.'

Het is inmiddels twee uur 's middags. Ashton en ik lopen het pad, wat richting Lisanne's huis leidt, op. 'Bereid je maar vast voor.' zeg ik grijnzend. Ashton kijkt me lachend aan en legt zijn hand op mijn onderrug. Warme tintelingen gaan door mijn lichaam heen. Ik druk de deurbel in en geef Ashton nog snel een kus op zijn wang, door op mijn tenen te gaan staan. Glimlachend verschijnt Lisanne's hoofd in de deuropening. Wanneer ze Ashton ziet staan mompelt ze wat met grote ogen en slaat ze de deur weer dicht. Ashton en ik kijken elkaar met opgetrokken wenkbrauwen aan. Gegil komt achter de deur vandaan en Ashton en ik beginnen te lachen. 'Ik wist niet dat het zó erg zou zijn!' zeg ik lachend. 'Hm, ik mag haar wel,' zegt Ashton grijnzend. Een aantal secondes later, wanneer het gegil is opgehouden, wordt de deur rustig geopend en staat Lisanne met haar gezicht in de plooi in de deuropening. 'Hey Jade! Je hebt je vriendje bij je?' zegt ze met een lief glimlachje. Ashton en ik kijken elkaar even kort aan en barsten dan in lachen uit. Ook Lisanne lacht zachtjes mee. 'Het spijt me, ik werd even gek...' Haar wangen worden rood. Ashton kijkt haar lachend aan en steekt zijn hand uit. 'Ashton. Lisanne was het, toch?' stelt hij zich netjes voor. Lisanne knikt, waarna ze een aantal secondes ongemakkelijk tegenover elkaar staan. Ik duw Ashton naar Lisanne toe. 'Knuffel elkaar, doe niet zo ongemakkelijk, peeps.' Ashton slaat zijn armen om Lisanne heen en Lisanne kijkt me vrolijk, maar nog steeds met grote ogen, aan. Ze laten elkaar weer los. 'Kom maar binnen en vertel me wat er allemaal gebeurd is.' zegt Lisanne op een ietwat dringende, maar lachende toon. Lachend stappen Ashton en ik naar binnen en volgen haar naar de woonkamer. Allemaal gaan we zitten op de lange hoekbank, waarna Lisanne me vragend aankijkt. 'Hoe is Ashton hier gekomen?' 'Met het vliegtuig,' antwoord Ashton voor zichzelf. Lisanne en ik grinniken even kort. 'Details?' 'Nou, ik vloog met AirIndia, we hadden een lunch in het vliegtuig gekregen, wat bestond uit een broodje met kaas en ham, soep en...' Ik por Ashton in zijn buik. 'Jongens kunnen ook nooit een serieus gesprek voeren...' zeg ik zuchtend. 'Ik hou me al stil.' 'Good boy.'

'Oké, Lies, ik vind dat je eerst moet weten dat ik je gisteren niet heb afgezegd omdat ik hoofdpijn had, maar ik voelde me weer slecht.' Lisanne kijkt me bezorgt aan, terwijl Ashton rustig met zijn duim over mijn hand heen wrijft. Langzaam stroop ik mijn rechtermouw op, waar een pleister op mijn arm te zien is. Lisanne slaat haar hand op haar mond, 'Nee?!' Voorzichtig knik ik. 'Op het moment dat het gebeurde kwam Ashton mijn kamer binnen en heeft me gekalmeerd. Daarna zijn we met mijn ouders gaan praten en de sfeer is nu een stuk beter tussen ons. Ashton en ik hebben veel gepraat en ik voel me weer wat beter, dus maak je alsjeblieft geen zorgen...' zeg ik zacht. Lisanne geeft me een voorzichtige knuffel en gaat dan weer stil naast me zitten. 'Het spijt me, echt waar...' Lisanne schudt haar hoofd, 'Je kan er niks aan doen, Jade. Ik vind het moeilijk dat je me niet hebt verteld dat je je weer slecht voelt, maar ik ben opgelucht dat je dit nu tegen me hebt verteld.' zegt ze met een waterig glimlachje. Ik knik begrijpend. Na een ongemakkelijke stilte staat ze op, 'Willen jullie wat drinken?' Ashton en ik knikken, 'Doe maar cola.' 'Water voor mij, please.' Ze knikt en loopt snel naar de keuken. 'Ze heeft het er moeilijk mee, hè?' vraagt Ashton. Ik knik, 'Ik had het haar eerder moeten vertellen, ze voelt zich schuldig nu...' Ashton trekt me tegen zich aan.

Na ongeveer een klein uur zijn de gesprekken weer wat vrolijker geworden, tot mijn opluchting. We hebben het over de tour gehad, en dat ik waarschijnlijk voor een lange tijd meega. Terwijl Lisanne begint met vragen stellen over Luke aan Ashton, onderbreek ik haar en zeg dat ik naar de toilet ga.

Wanneer ik weer terug richting de woonkamer loop hoor ik mijn naam vallen en ik blijf nieuwsgierig achter de deur staan. '... Ik weet dat je haar goed behandelt, Ashton, maar je moet weten dat Jade haar slechte gevoelens altijd opkropt en niet laat zien aan de buitenwereld, dat heb ik wel in de kliniek gemerkt. Zorg er alsjeblieft voor dat je met haar erover blijft praten en laat haar niet teveel alleen tijdens de tour. Wil je me alsjeblieft beloven dat je goed op haar let en me het laat weten als er iets aan de hand is, en ze het zelf niet tegen mij wil zeggen?' hoor ik Lisanne zacht vragen. Gemengde gevoelens gaan door me heen, ik vind het lief dat ze zo bezorgt om me is, maar ze vraagt wel aan Ashton of hij haar op de hoogte wil houden van mij. 'Ik zal goed op haar letten en haar zoveel mogelijk proberen te beschermen voor de haatreacties. Ik denk dat ze eerder naar jou toekomt om over haarzelf te praten dan naar mij en ik denk dat Jade zelf moet beslissen aan wie ze wat wil vertellen, dus dat beloof ik denk ik niet... Maar ik verzeker je dat ik zoveel mogelijk eraan ga doen om Jade te helpen.' Het is even stil, wat voor mij het moment is om naar binnen te lopen. Ik zucht nog even kort en wandel dan nietsvermoedend de woonkamer in.

~
Is dit een goed begin van je weekend of is dit een goed begin van je weekend? Ghehe

Mensenn, ik ben echt slecht in vooruitschrijven want als ik een hoofdstuk afheb wil ik hem gelijk publiceren ;0 Maarja, ik heb na dit hoofdstuk nog 4 hoofdstukken al geschreven dus zo erg ist niet ;)

Er waren trouwens nog best wel wat mensen die de Q&A hebben gemist en die vroegen of ze nog wat mochten vragen, dus ga je gang :) Zet in de comments je vragen of stuur me een PM😋

Die foto die ik erbij heb gezet van Calumm, ik hoop dat jullie daar wat aan hebben💖 Je mag me altijd een berichtje sturen over wat dan ook😚

xxAshHisDrumsticks

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

edited

The Tweet - Ashton Irwin ✔️Where stories live. Discover now