#Hangover

4.6K 321 42
                                    

Ik word wakker van een harde kreun. Ik besluit te doen alsof ik niks heb gehoord en hou mijn ogen dicht. Ik merk dat ik tegen Ashton aan lig en schuif wat dichter naar hem toe.
Vannacht heb ik amper geslapen door een snurkende Calum, Luke die constant naar de wc moest en Michael die in zijn slaap scheten blijkt te laten. Daarbij gaan de woorden van de hater ook geregeld door mijn hoofd heen.

Wanneer ik een braakgeluid hoor en nattigheid op de grond hoor vallen open ik geschrokken mijn ogen. De tegenover mij liggende Calum hangt naast zijn bed over te geven.
Ik kijk snel om me heen en zie verder iedereen nog slapen. Snel sta ik op uit het bed en loop op blote voeten naar de woonkamer. Ik pak een emmer uit een keukenkastje en ren naar Calum toe. Ik ontwijk de braak die op de grond ligt en schuif de emmer onder zijn hoofd. 'Dankje...' kreunt hij. Ik geef hem een klopje op zijn schouder, 'De volgende keer misschien iets minder drinken?' Met een vies gezicht wend ik mijn gezicht af wanneer hij weer overgeeft. 'Goed idee.'

'Gaat het weer een beetje?' vraag ik na een tijdje, terwijl de andere jongens nog slapen. Hij knikt. Ik pak de halfvolle emmer van hem aan en loop ermee naar de wc. Ik spoel het braaksel door en loop weer met de emmer naar Calum. 'Dankjewel.' zegt hij met een moeilijke glimlach. Ik geef hem een kort knikje en ga weer bij Ashton op bed zitten. Calum laat zich achterover in zijn kussen vallen en zucht. Ik wend mijn gezicht van hem af en richt me op de slapende Ashton.
Glimlachend bekijk ik zijn slapende gezicht. Met zijn mond open, krullen voor zijn gezicht en een klein lijntje van kwijl uit zijn mond maakt het hem toch wel schattig. Zachtjes ga ik door zijn haar heen. Ik weet dat er grote kans is dat de jongens erachter komen wat er gisteravond na het restaurant is gebeurd, op weg naar de auto, via televisie of internet. Zelf vind ik het voor hun niet belangrijk om te weten, Ashton wordt sowieso al veel te snel bezorgd. Het is niet dat de haat me niet raakt, ik probeer het gewoon weg te drukken. Wanneer ik blijf steken met mijn hand in Ashon's haar, mompelt hij iets onverstaanbaars.
Langzaam opent hij zijn ogen. 'Sorry?' zeg ik schuldig. Hij krijgt een schuine glimlach op zijn gezicht. Hij slaat zijn arm om mijn nek en laat me naast zich liggen. Hij drukt me tegen zich aan en sluit zijn ogen weer. Ik besluit hem weer terug te laten slapen en leg mijn hoofd op Ashton's borstkas. Rustig luister ik naar zijn ademhaling en merk dat die al snel weer in slaapstand gaat.

~

Hier zit ik dan; in mijn eentje in de kleedkamer van de band. Ik had me verheugd om twee uur lang naar Ashton's gespierde armen te kijken, maar er is me verteld dat ik in de kleedkamer moet blijven. Oftewel, verveling. Bewakers staan buiten de deur zodat ik "veilig" ben, maar ik heb een vaag vermoeden dat ze er staan zodat ik niet kan rondwandelen door de arena. Ik hoor de muziek wel, maar kan de woorden van de songtekst niet vatten, het is meer een vaag, hard, geluid. En gegil, veel gegil. Ik lig languit op de bank met mijn mobiel in mijn handen. Olivia en ik zijn aan het praten via whatsapp. Aangezien het vanmorgen de laatste keer was dat we hadden gepraat over wat we hebben meegemaakt die dag, of vorige dag, hebben we nu een heel droog gesprek zonder onderwerp.

You: Stuur de tiende foto van je camerarol want dat is leuk.

Olivia💕: Oh nou oké. "Sends Photo"

Een foto van Ashton met alleen zijn onderbroek aan verschijnt op mijn mobiel.

You: Liv? Wat doe je met mijn halfnaakte vriendje op je mobiel?😂

Olivia💕: Omdat hij lekker is, duh.

Ik grijns.

You: Hou jij je maar bezig met Thomas, ja.😌😙

Olivia💕: Maar hij is aan het werk😩

You: Dan wacht je tot hij vrij is of kijk je naar een foto van een halfnaakte Thomas.

Olivia💕: Good idea, bye

En, ze is offline. Dat was... Apart.

~

Doelloos sla ik de toetsen op het keyboard aan, die op een tafel in de kleedkamer staat. Een vals geluid vult de kamer. Ik zucht en stop.
Nog een half uur te gaan. Ik baal er echt van dat ik niet gewoon bij het concert kan kijken. Ik hou van hun muziek maar moet het nu aanhoren vanuit de kleedkamers, niet de beste plek...

Vannacht vliegen we naar Griekenland, waar de familie van de jongens ons zullen opwachten op het vliegveld. Ik ben vooral erg zenuwachtig voor dat moment, want dat wordt de eerste keer dat ik Ashton's familie ga ontmoeten. Grote kans dat ik heel raar ga doen in hun bijzijn. Met het feit dat ik depressief ben geweest maak ik volgens mij ook niet bepaald een goede indruk. Ashton zegt de hele tijd dat ik er niet zo over moet stressen en dat hij zeker weet dat zijn familie me leuk gaan vinden, maar toch blijft de gedachte dat de ontmoeting fout gaat in mijn hoofd zitten.

Vier hypere jongens komen de kamer in springen. 'Gutentag Jade!' 'Ciao!' 'Hola!' Ik lach en sta op van de bank. 'Hey jongens! Beetje vermaakt?' Calum, Luke en Michael gaan op de bank zitten en knikken vrolijk. Ashton slaat zijn armen om me heen en geeft me een kus op mijn mond. 'Je zweet...' zeg ik met een vies gezicht. 'Ja, ja. Ik ga zo douchen, eerst even wat eten, ik verga van de honger.' Ik knik en ga ook op de bank zitten. 'Wie wil er allemaal eten?' vraagt Ashton, die naar een tafel loopt met een aantal zakken chips en snoep en een koelkastje. 'Give me the paprika.' Zegt Calum. 'Mij ook!' 'Ik wil nibbits!' zegt de paarsharige Michael vrolijk. 'Jade?' vraagt Ashton. 'Oh, ik hoef niks hoor,' stel ik hem gerust. Hij knikt, pakt een aantal zakken chips en gooit ze op de tafel, waar ze al snel door verschillende armen vandaan worden gehaald. Ashton ploft naast me neer met een zak naturel chips. 'Laat me raden, je hebt je te pletter verveeld?' Zuchtend knik ik, 'Nogal, ja...' 'De volgende keer zorg ik ervoor dat het wat beter geregeld wordt, don't worry.'
Ik lach, 'Zo erg is het niet hoor, Ash. Ik begrijp het aan de ene kant ook wel dat ik niet bij jullie concert kan kijken of iets in die richting.' Hij wimpelt het gesprek af en stopt een hand met chips in zijn mond. Iedereen pakt zijn mobiel erbij en ik besluit ook maar mijn mobiel te checken.

Een hand met chips wordt tegen mijn mond geduwd. 'Ash? Wat doe je?' vraag ik lachend, maar geschrokken door de plotselinge beweging. 'Je moet wat eten.' 'Maar ik heb geen honger?' zeg ik met mijn wenkbrauwen opgetrokken.
'Please? Doe het voor mij?' smeekt hij. 'Eh... Oké? Waarom?'
Hij haalt zijn schouders op. 'Het laatste wat je hebt gegeten is bij die tapastent vanmiddag, je moet wat meer eten...'
Ik zucht en pak de chips van hem aan. 'Je weet dat ik dit niet expres doe, toch? Ik heb écht geen honger.'
Geruststellend knikt hij, 'Dat weet ik, maar ik kan je wel helpen door meer te eten.' Ik knik en ga tegen hem aanliggen, terwijl ik de chips opeet.
'Ik ga zo even douchen, anders komen we te laat.' De andere jongens staan al een tijdje onder de douche. Ik knik en geef hem een kus. 'Opschieten dan.'
Lachend knikt hij en staat op. Hij loopt richting de deur en verdwijnt al snel uit mijn zicht.
Ik ga languit op de bank liggen en pak de nog halfvolle chipszak er bij. Laat ik Ashton maar even blij maken door te laten zien dat ik genoeg eet.

~

yalala ik heb lang niet geupdate en dat spijt me en muuh dit hoofdstuk is niet een van de beste >.< Een paar van jullie zeiden in het vorige hoofdstuk op mijn vraag ''Wat kan ik voor jullie terugdoen?'' Dat ik niks hoef terug te doen, maar ik wil écht iets terugdoen dus bedenk please wat je leuk lijkt. Een winactie, sneakpreview, IDK bedenk gewoon iets leuks ;d

EINDELIJK VAKANTIE TOEDELOEEE

xxAshHisDrumsticks

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

edited

The Tweet - Ashton Irwin ✔️Where stories live. Discover now