#Troubles

3.5K 304 20
                                    

Ik hoor de deur dichtvallen, hij is naar buiten gegaan. In paniek sta ik ook op. Luke komt met een slaperig gezicht de kamer inlopen. 'Wat is er?' Ik loop huilend van hem weg, naar de badkamer. Ik sluit mezelf op en zak op de grond. 

Ik wist het, Ashton wil me niet meer, mijn ouders willen me niet meer in huis. Ik word een alleenstaande moeder zonder geld, laat staan een huis. 

'Jade? Wat is er? Doe open, alsjeblieft!' hoor ik Luke verward zeggen. Ik trek met mijn handen aan mijn haar, de drang van pijn krijgen komt bij me op. 'Jade?! Ik ga de bewaking halen! Cal, blijf bij Jade, alsjeblieft. Ik weet niet wat er is maar er is iets helemaal fout gegaan tussen haar en Ash.' Gezellig, Calum komt er ook bij. 'Jade?' Ik hoor Calum's stem van achter de deur. 'Het heeft geen zin om jezelf iets aan te doen,' zegt hij rustig. Was dat maar waar, want het heeft wél zin. Ik kan mijn gedachten ergens anders op vestigen, op de lichamelijke pijn. Met moeite haal ik mijn handen uit mijn haar, waar een aantal plukken haar inzitten. 'Probeer sterk te blijven. Wat er ook aan de hand is, het komt goed.' 'Dat komt het niet Cal...' zeg ik snikkend. 'Reken er maar op van wel, Ashton houdt van je en een ruzie komt wel vaker voor in een relatie.' Hij weet duidelijk niet wat er aan de hand is. 'Het is niet zomaar een ruzie,' zeg ik, waarna ik mijn hoofd tegen de tegels aan de muur sla. 

'Weet je wat Ashton me maar blijft vertellen? Dat je prachtig bent, hoe goed je Ashton kan helpen, hoe lief je wel niet bent voor iedereen, dat hij zo blij is dat je goed met Luke, Michael en mij om kan gaan. En elke keer weer verteld hij me dat je maar één nadeel hebt; je bent te onzeker over jezelf en kan niet inzien hoe geweldig je bent.. Elke keer weer noemt hij dat op als enige nadeel. Hij houdt van je.' Ik sluit mijn ogen en trek mijn knieën op. 'Luke is er, met Thom. Wil je zelf de deur open maken of moet Thom het doen?' hoor ik hem ietwat dringend vragen. 'Laat me alsjeblieft even alleen.' 'Dat kunnen we niet, we hebben belooft aan Ashton voor je te zorgen als hij niet in de buurt is. Je betekent veel voor ons en dus willen we niet dat je jezelf iets aandoet.' 'Ik doe niks, ik wil gewoon even alleen zijn!' zeg ik gefrustreerd. 

Ik hoor wat gerommel aan de deur en al snel gaat hij open. Bezorgt staan Luke, Calum en Thom in de deuropening. Met een betraand gezicht kijk ik hen aan. 'Het gaat allemaal verkeerd...' Luke en Calum gaan op hun hurken voor me zitten. 'Op dit moment, misschien. Maar het komt allemaal goed,' zegt Calum, waarna hij voorzichtig zijn hand op mijn knie legt. 'Kom, we gaan even naar de woonkamer.' Moeizaam sta ik op en loop naar de bank toe. Ik ga erop zitten waarna Calum naast me komt zitten. 'Thom en ik gaan Ashton zoeken, goed?' Beiden lopen ze weg en blijf ik samen met Calum over. 'Wat is er gebeurd?' vraagt hij voorzichtig. Er komt een bibberige zucht uit mijn mond, 'Ik ben zwanger.' Calum kijkt me met open mond aan. 'Wow... Ik weet niet hoe ik moet reageren, een gefeliciteerd is niet het goede moment?' Ik haal mijn schouders op. 'Ik heb het geaccepteerd nu, maar Ashton niet.' Er lopen weer een paar tranen over mijn wangen. 'Dat denk je, maar ik denk dat hij vooral verbaasd was, hij had dit nóóit zien aankomen. Hij komt vast zo weer terug en valt in je armen van geluk,' zegt hij met een geruststellende glimlach. 'Maar wat als hij dat niet doet? Waarschijnlijk gooien mijn ouders me ook uit huis en dan heb ik niks meer,' zeg ik onzeker. Hij schudt zijn hoofd, 'Al zou dat gebeuren, wat niet gaat gebeuren, dan zouden we gewoon voor een huis voor je zorgen en alles wat je wil, kopen we voor jou, we hebben toch genoeg.' Met een schuine glimlach kijk ik hem aan. 'Het komt goed, zeker weten,' eindigt hij.


We horen de deur van de bus dichtslaan. Ashton komt met een betraand gezicht de bus inlopen. 'Ik ga wel even weg,' zegt Calum, waarna hij richting de uitgang van de bus loopt. 'Jade...' zegt hij gebroken. Hij loopt naar me toe en slaat zijn armen beschermend om me heen. 'Het spijt me...' Er glijden weer een aantal tranen over mijn wangen en ik knik. 'Het overviel me gewoon en ik weet niet wat ik deed...' Ik geef hem een voorzichtige kus op zijn mond, 'Ik begrijp het...' 'Ik moet er gewoon even aan wennen maar ik denk dat, ook al wordt het soms wat ingewikkeld, het helemaal goed gaat komen,' zegt hij geruststellend. We gaan samen op de bank zitten en ik kruip in zijn armen. 'Het spijt me zó erg...' zegt hij schuldig. Ik schud mijn hoofd, 'Dat hoeft niet, ik hou van je.' Ik leg mijn hoofd op zijn borstkast en laat mijn benen op de bank rusten. 'Ik word vader...' Ik veeg mijn tranen weg. 

'Maar hoe gaan we het doen met de tour? En de band?' vraag ik ongerust. 'Ik maak zoveel tijd vrij als nodig is voor mijn gezin, dat beloof ik je. Management kan me niet dwingen dat ik bezig ben met de tour terwijl jij aan het bevallen bent.' Ik knik. 'Wees maar niet ongerust, de fans zullen begrijpen dat sommige concerten misschien afgelast of verzet worden.' Ik heb geen zin om er tegenin te gaan en sluit mijn ogen. 'Ik kan het niet geloven... Ik word vader, en jij zal een geweldige moeder worden!' zegt hij met een trotse glimlach. Hij legt voorzichtig zijn hand op mijn buik. Ik leg mijn hand op de zijne en kijk hem glimlachend aan. 'Het kan niet anders dan dat we een prachtig kindje krijgen, met zo'n moeder.' Ik bloos, 'Beetje slijmen?' vraag ik grijnzend. Onschuldig haalt hij zijn schouders op, 'Ik spreek de waarheid.' 'Vergeet niet dat het ook een prachtige vader heeft.' 'Dat zeker!'


'Ik kan niet beschrijven hoeveel ik van je hou, Jade.'


~

Jaja, het is allemaal goed gekomen ghehe ;)


MENSENMENSENMENSEN HET SAMENWERKINGSBOEKIDEEDING STAAT ONLINE! PLUS HET EERSTE HOOFDSTUK :D

GA HEM ALLEMAAL EVEN CHECKEN OP MN PROFIEL!


Ik ga vannacht voor een week naar Hongarije met school dus ik weet niet of ik die week kan updaten. Ik heb sowieso wel internet maar het wordt een hele drukke week en weet dus niet of ik tijd krijg om te schrijven, of er nog energie voor heb ;)


xxAshHisDrumsticks

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\

edited




The Tweet - Ashton Irwin ✔️Where stories live. Discover now