#Sick

7.2K 399 86
                                    

Wanneer ik wakker word merk ik gelijk dat ik er niet veel beter op ben geworden. De pijn raast door mijn hoofd heen, ik ben misselijk, en ik heb het ijs, maar dan ook echt ijskoud. Ik kreun even kort en probeer de dekens zo goed mogelijk over me heen te leggen.
Wanneer ik voel dat ik moet overgeven pak ik snel de bak van naast mijn bed. Het enige voordeel van zo ziek zijn; je valt erdoor af. Ik weet dat ik zo niet moet denken, maar ik blijf denk ik toch altijd die gedachte houden. Het geeft een fijn gevoel om weer wat lichter te zijn. Mijn moeder komt binnenlopen en wanneer ze mij ziet versnelt ze haar pas. Ze komt naast me zitten en houdt mijn haren voor mijn gezicht weg. Wanneer ik "klaar" ben laat ik me zuchtend achterovervallen. 'Je hebt het aardig te pakken meid...' Ik knik verdrietig. De laatste dagen dat Ashton hier is en ik ben ziek, altijd leuk natuurlijk... 'Ik moet zo naar mijn werk, en papa is al weg dus dan ben je alleen thuis. Je zou Ashton kunnen vragen?' Ik zucht moeilijk, 'Dan klinkt het net alsof ik hem als oppas wil,' zeg ik schor. Mijn moeder aait over mijn haar heen, 'Kijk het maar even aan, Ashton is gerust welkom. Ik zal nog even twee aspirientjes pakken, de bak even legen en dan ga ik weg, goed?' vraagt ze. Ik knik. Ze staat op en neemt de bak mee. Ik pak mijn mobiel en zie dat het acht uur is. Er is weer een sms binnengekomen van de onbekende.

Get well soon Jade.

Ik trek mijn wenkbrauwen op. Dit is niet het soort berichtje wat je van een ''stalker'' hoort te krijgen volgens mij...

Ik ga naar whatsapp, het gesprek met Ashton. Hij heeft voor het laatst gekeken om half drie vannacht, dan zal hij nu nog wel slapen. Ik besluit hem nog geen bericht te sturen en leg mijn mobiel weer weg.

Het is tien uur. Mijn moeder is inmiddels naar het werk, ik heb twee aspirientjes ingenomen en op dit moment kijk ik Twilight op Popcorntime {voor de mensen die popcorntime niet kennen, INSTALLEER HET OP JE COMPUTERR je kunt er heel veel gratis films opkijken + ondertiteling💖 twilight is trouwens een geweldige film😏} Wanneer ik mijn mobiel hoor afgaan zet ik de film op pauze. Een berichtje van Ashton.

Goodmorning sweetyyy :) How are ya doinn? Gaat het al wat beter?😇 Wat dacht je er van om vanavond uit eten te gaan? Als je je al beter voelt natuurlijkk.

Ik denk niet dat het vanavond uit eten wordt Ash. Ik twijfel even wat ik moet sturen, maar al snel begin ik te typen.

Ashy! Ik voel me echt belabberd😫 Koorts, misselijk, hoofdpijn, koud blablabla... Dus ik denk dat we vanavond niet uit eten kunnen, surryknurry😪 Het is wel een heel lief idee💖

"Ashton is aan het typen..."

Awh maar dan kom ik wel even langs, goed? Dan hou ik je warm☺️

Ik voel mijn wangen rood worden. Het idee om in Ashton's armen te liggen spreekt me wel aan. Maar stel dat hij dan ziek word door mij? Ik twijfel, ik wil Ashton bij me hebben maar ik wil hem niet ook ziek maken...

Yaay☺️ Maar ik wil niet dat je ziek wordt door mij...

Sweety, dat gaat vast niet gebeuren😘 Is het goed als ik rond elf uur kom?

Eigenwijze Ashton... Ik hou van hem.

Zie je zo😊

Ik krijg nog een 'Tot zo😘' terug, waarna ik mijn mobiel weer wegleg en verder ga met de film.

Wacht.

Is het normaal om een Winnie de Pooh-pyjama aan te hebben als je vriendje langskomt?

Ik denk het niet.

Ik zet de film weer op pauze en sla de dekens van me af. Een koude rilling loopt over mijn rug heen. Ik stap uit bed en loop naar mijn kledingkast. Ik haal er een joggingbroek en een sweater uit en trek die aan. Volwassener en warmer, yay. Snel ga ik weer in bed liggen en leg de stapel dekens over me heen. Ik zet zuchtend de laptop weer op mijn schoot en ga verder met film kijken.

De bel gaat. Ik zet de film op pauze en stap zuchtend, maar met een klein glimlachje uit bed. Dat zal Ashton wel zijn. Voorzichtig loop ik de trap af en open dan de voordeur. Een koude windvlaag komt me tegemoet. 'Hey Ash,' zeg ik schor. Ashton stapt naar binnen en trekt me in een knuffel. 'Sweety, ik heb je gemist,' zegt Ashton lief. Heerlijk, zijn warme armen om me heen. Hij laat me los en doet de voordeur dicht. Ik ga weer tegen hem aan staan, 'Je bent zo lekker warm,' zeg ik blozend. Ik hoor Ashton zacht lachen, 'You're hot,' fluistert hij in mijn oor. Ik giechel.

We komen in mijn kamer aan en ik ga snel weer onder de warme dekens liggen. Ashton doet zijn schoenen uit en volgt mijn voorbeeld. Hij slaat een arm om mijn heup heen en ik leg mijn hoofd op zijn borstkas. 'Hoe was het gisteren in Oxford?' vraag ik zacht. 'Geweldig! Calum was nog gevallen en Michael deed hem na, de hele zaal werd gek.' Ashton lacht bij de gedachte. Ik lach kort, 'Heeft hij zich niet pijn gedaan?' 'Volgens mij viel het wel mee, hij zei na de show dat hij wat last had van zijn knie, maar daarna heb ik hem er niet meer over gehoord. Er zijn vast wel filmpjes van gemaakt, zullen we het opzoeken?' vraagt hij lachend. 'Jij bent ook erg, Ash. Je vriend valt, je lacht erom en je wilt er nog filmpjes van opzoeken ook. Goed idee.' zeg ik lachend. Ik ga rechtop zitten en pak mijn laptop. Ik ga naar youtube, 'Hoe moet ik het opzoeken?' vraag ik. Ashton pakt de laptop van me over en begint te typen. Calum Hood falling on stage. Hij klikt op het filmpje waarop te zien is dat ze Amnesia zingen. Ik glimlach kort als Ashton even in beeld verschijnt. Wanneer ik Calum zie vallen sla ik mijn hand voor mijn mond en lach. Niet veel later komt Michael in beeld en doet Calum na, waarna ik nog harder begin te lachen, net als Ashton. 'Zielig, maar grappig,' zeg ik als het filmpje is afgelopen. Ashton knikt instemmend. Ik scroll door andere zoekresultaten heen, Ashton hit his face with a drumstick. Die wil ik wel even zien. Ik klik op het filmpje en Ashton kreunt kort, 'Dat was zó pijnlijk.' Ik bekijk het filmpje en bijt op mijn lip om niet te lachen. 'Dat moet pijn hebben gedaan, ja.' zeg ik schor. Ik kijk naar Ashton en hij trekt een pruillipje, 'Kusje erop?' vraag ik. Hij knikt grijnzend. KUILTJES WOAH. Ik leun naar hem toe en geef hem een kusje op zijn neus. 'Het was op mijn wang,' zegt Ashton. Wanneer ik hem een kusje op zijn wang geef begint hij weer te praten, 'Andere,' zegt hij grijnzend. Ik lach en geef hem een kusje op zijn andere wang, 'Zo beter?' Hij knikt. Ik leg de laptop op mijn nachtkastje en ga met mijn hoofd weer op zijn borstkas liggen. Hij gaat met zijn hand door mijn haar heen.

'Ik heb ruzie met de jongens,' hoor ik hem zacht zeggen. Geschrokken kijk ik op, 'Wat is er gebeurd?' vraag ik bezorgd. 'Het kwam erop neer dat ze vonden dat ik teveel over je praatte en dat ik altijd maar bij jou ben, waardoor ik hun verwaarloos...' zegt hij moeilijk. Schuldig kijk ik naar beneden. 'Waarom ben je niet bij hun gebleven dan?' vraag ik verdrietig. 'Ik was bezorgd om je en miste je...' Ik kreun kort en trek aan mijn haar, iets wat ik altijd doe als ik gefrustreerd ben. Ashton pakt mijn polsen snel vast, 'Doe jezelf geen pijn,' zegt hij verdrietig. Ik kijk hem schuldig aan, 'Sorry, het is gewoon iets wat ik altijd doe als ik gefrustreerd ben...' Hij slaat zijn armen om me heen en de tranen verlaten voorzichtig mijn ogen. 'Het is allemaal zo moeilijk... Gisteren had ik ruzie met mijn ouders om haast hetzelfde probleem, en nu jij weer ruzie met de jongens en over een paar dagen ben je weer weg en ik weet niet eens of ik je zolang kan missen... Dan is iedereen weer weg, jij, Calum, Luke, Michael. Olivia is al weg en ik mis Lisanne nu ook al heel erg. Ik weet niet meer of ik het zonder jullie kan doen.' Al mijn zorgen verlaten mijn mond. Ik voel Ashton's tranen op mijn hoofd druppen. 'Ik beloof je dat het allemaal goed komt, Jade. Allemaal.'

~

NOOOO, ik wou ashton niet laten huilen maar toch heb ik het gedaan en ik weet niet waarom help. Maar hey, het is wel een lang hoofdstuk volgens mij yay :D Wat vonden jullie ervan? Nog tips om dit verhaal beter te maken?

Oh, en hiernaast filmpje waar Calum valt. Het is zo zielig want hij trekt ook zo'n pijnlijk gezicht maar toch is het grappig {sorrynotsorry}

HAPPY BIRTHDAY HAZZAAAAA HAROOOOLD HAAAAARRY LOVE YAAA

xxAshHisDrumsticks

/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\ 

edited

The Tweet - Ashton Irwin ✔️Where stories live. Discover now